Pogrešan že 14 let, mama obtožena obrekovanja

OddajLaščan Zlatorog, dne 2014-04-27 ob 01:43:12

Na celjskem še vedno buri domišljijo, kaj se je zgodilo pred več kot štirinajst leti takrat 18 letnemu Juretu, Obupana mama je poskušala tudi sama najti kakšno sled, razpisana je bila lepa nagrada za koristno informacijjo, potapljači in jamarji so preiskali več jam in Šmartinsko jezero, a našli ga do danes niso. 

Zadnji, ki ga je videl, je dejansko tudi med osumljenci, saj sta s pogrešanim "poslovno" sodelovala in sicer v nečednih hekerskih podvigih, za katere sta zaslužila za tiste čase precejšnje zneske (govori se o 50 miljonih, ki so bili nakazani na knjižico Juretovega prijatelja iz Frankfurtske banke, na sodišču pa se je kolega branil le z molkom). Mama se je obračala tudi na več jasnovidcev, preberite šokanten prispevek novinarke Simone http://simonasolinic.wordpress.com/tag/jure-plevnik/

Popolnoma razumem mamo, da je obsojala in žugala s prstom predvsem nanj - da pa je on vložil proti njej tožbo zaradi obrekovanja in psihičnih težav, je pa obsojanja vredno!   Osnova za tožbo je bila njena izjava leta 2011 v Tedniku:

Ker vem, da je Rok Jeraša ta teren poznal, da je njegov oče lovec tam gor, da imajo orožje in da imajo veliko možnosti nekoga mimogrede odpihniti,« so besede iz televizijske oddaje Tednik iz leta 2011, zaradi katerih je morala Ika Plevnik, mati, ki svojega izginulega sina Jureta išče že 14 let, sesti na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča. V zasebni tožbi ji je žaljivo obdolžitev in razžalitev očital Jeraša, prijatelj izginulega Jureta Plevnika Goloba, v čigar avto je Jure sedel, preden je za vedno izginil.

Novi Tednik

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
5
Vlatka Kozlovič
1
Apr 28, 2014
Jure je mrtev, v to sem prepričana.

Zdaj sem šele opazila: "izginulega Jureta so umorili štirje moški".
Tudi sama vidim, da je bilo več ljudi udeleženih.

Ko bom imela čas, se bom malo več posvetila temu primeru.
#5
Celjan
1
Apr 27, 2014
Članek, objavljen leto dni po izginotju v Novem Tedniku:

V soboto bo minilo leto dni od usodnega petka, 7. aprila 2000, ko se osemnajstletni Jure Plevnik Golob, dijak Ekonomske gimnazije v Celju, ni vrnil iz šole. Mama Ika ga je čakala do večera, policisti pa so že naslednji dan pričeli obsežno iskalno akcijo, vendar fanta iz Celja do danes še niso našli.

V dvanajstih mesecih iskanja so se zvrstila številna pisma in ugibanja o tem, kje bi Jure lahko bil oziroma, kaj se je z njim zgodilo. Policisti so vse informacije (tudi napovedi vedeževalcev) vzeli resno in jih temeljito preverili, vendar nobena sled ni bila prava. Kot kaže, danes niso prav dosti bližje rešitvi kot so bili pred letom dni, saj o akciji iskanja pogrešanega Jureta že mesece ni nobene nove informacije.

»Mislim, da je edini, ki ve, kaj se je zgodilo z Juretom, njegov prijatelj Rok. Z njim sta se družila nekaj mesecev, vendar za to nisem vedela - čeprav mi je Jure sicer povedal vse o tem, kaj počne in s kom se druži.« Kot Ika Plevnik tokrat pripoveduje prvikrat, se ji je zdel Jure od lanskega novega leta nekako bolj zaprt vase in zaskrbljen. »Večkrat sem ga vprašala, kaj mu je in ali je zaljubljen, vendar je vedno odgovoril, da ni in da ni prav nič narobe,« pravi Ika Plevnik danes, ko se ozira nazaj. Da je imel Jure prijatelja, za katerega ni vedela in da naj bi imel veliko denarja, ki naj bi ga trošil tudi tako, da je plačeval pijačo prijateljem in znancem v lokalu Al Capo-ne, kamor sta z Rokom zahajala, je Ika Plevnik izvedela šele po Juretovem izginotju. »Glede na to, da se je družil z Rokom, o katerem mi ni prav nič povedal, se mi zdi prav mogoče, da so se res ukvarjali s kakšnimi nenavadnimi posli. Vendar ne vem, kaj bi to lahko bilo. Vem pa, da je Jure, če se je vpletel v kaj takšnega, kmalu ugotovil, da to ni prav, saj ima zelo izostren čut za poštenost. Razen tega je že od malih nog zelo

varčen z denarjem, zato si težko predstavljam, da bi ga, tudi če bi ga imel veliko, zapravljal kar tako.«

Rok skopari z izjavami. Pri njem so našli tudi sim kartico Juretovega GSM telefona, s katerega je Ika Plevnik še nekaj dni po Juretovem izginotju prejemala sporočila, ki so bila napisana tako, kot da jih pošilja njen sin.

Krog osumljenih se oži

»Na primeru še vedno intenzivno delamo in preverjamo več različnih možnosti. Ena je, da je Jure žrtev kaznivega dejanja in druga, da je odšel neznano kam,« je povedal kriminalist Stanislav Brglez, pomočnik načelnika Policijske postaje Celje, ki se z iskanjem pogrešanega Jureta ukvarja, odkar se je akcija iskanja pričela. »V sodelovanju z mednarodnimi službami so razpisani vsi ukrepi, s pomočjo katerih bi izvedeli, če bi Jureta našli v kateri koli od tujih držav, saj Jure še vedno velja za pogrešano osebo. Upoštevamo tudi možnost, da je žrtev kaznivega dejanja, zato natančno preverjamo vse možne osebe, ki so bile na kakršen koli način povezane z Juretom v tednih, preden je izginil. Krog teh oseb je že zelo ozek, kljub temu pa zaenkrat še nimamo konkretnih dokazov, ki bi vodili do enega samega osumljenca,« pravi Brglez. Na vprašanje, ali so vsaj za korak bližje rešitvi kot pred nekaj meseci, odgovarja: »Določene možnosti smo v tem času izključili, še vedno pa sta možnosti, da je bil Jure žrtev ali da je odšel neznano kam, od koder se namerava nekoč vrniti, enakovredni. V zadnjih tednih intenzivno sodelujemo z okrožnim državnim tožilstvom, iskanje pogrešanega Jureta pa ne bo, čeprav mineva leto dni, niti za trenutek zastalo ali ostalo v predalu, dokler ne ugotovimo, kaj se je z njim zgodilo oziroma ga ne najdemo,« je še povedal Stanislav Brglez.

Kaj se je zgodilo z Juretom, ostaja skrivnost in če to v tem trenutku zares ve samo en človek, je prav neverjetno, da iz njega nihče ne more izvleči dosti več kot to, da je Jureta tisti petek pred letom dni pripeljal domov, potem pa ga ni več videl.

Znano je, da je bil Jure navdušen računalnikar, in z računalnikom je zmogel narediti marsikaj, zelo dobro pa se je spoznal na podjetništvo in na ekonomijo. Tudi to je ena od možnih sledi; predvsem zato, ker je Ik^ Plevnik pred kratkim Juretov računalnik dala še na zasebno analizo. »Povsem so analizirali trdi disk in ugotovili, da je nekdo Juretov računalnik uporabljal še po tem, ko je Jure že izginil,« pravi Ika Plevnik. Računalnik je bil doma, Ika se je po izginotju odselila in je hodila v stanovanje na Škapinovi le enkrat na dan, da bi nahranila mačko. »V tistih mesecih nisem doma opazila ničesar nenavadnega, res pa je, da se je mačka večkrat zelo čudno vedla, vendar sem to takrat pripisovala dejstvu, da je bila veliko sama.«

Prav njuna perzijka je bila tista, s pomočjo katere je Ika Plevnik spoznala, da sporočil z GSM aparata ni pošiljal njen sin. Odgovor na vprašanje »Jure, kje imamo mačjo hrano,« ki ga je pošiljatelju sporočil poslala pet dni po Juretovem izginotju, je namreč bil: »Mami, saj veš, da nimamo mačke.«

Iko Plevnik in policiste je to sporočilo dokončno prepričalo, da se je z njenim sinom zgodilo nekaj nenavadnega. Izginil je sredi Celja, sredi belega dne, ob številnih metodah iskanja in ob vseh primerih pogrešanih ljudi, ki so jih kriminalisti tako ali drugače, slej ali prej, uspešno našli. Upajmo, da bodo ugotovili, kaj se je zgodilo z Juretom, preden preteče še eno leto. Njegova mama se bo v soboto odpeljala na Brezje.

Vir: Novi Tednik 14 - LETO 56 - CELJE, 5.4.2001
#4
Janez
0
Apr 27, 2014
Kaj pravijo dosedanji jasnovidci:

Ivan Trobokom iz Orebiča : "Vidim ga ob vodi, na severozahodu"

Jasminka Čosiž iz Osjeka: " Severozahodu, gledano iz Celja. Objekt, kamor so ga pripeljali. ni kmetija, ni vikend hišica, je pa zelo specifičen in povezan z eno izmed vpletenih štirih oseb, objekt se ne uporablja vsak dan, je dokaj izoliran od ostale okolice … je na območju, kjer ›se živi in se ne živi‹ …

http://simonasolinic.wordpress.com/tag/jure-plevnik/
#3
Miha
0
Apr 27, 2014
In kje je sedaj teh 50 milijonov? To je ogromno denarja in hud motiv,sploh ker je obtoženi zadevo zamolčal. Kaj dela naša policija?
#2
Vlatka Kozlovič
1
Apr 27, 2014
Groza!

Kaj pa če mati res nekaj ve?

Ne vem, no......, a zdi se mi, da je truplo pod neko skalo., ki ni višja od dveh metrov, leži poševno na zemljo. To sem dobila v videnje.

Bi bilo pa zanimivo vedeti še, s kom je bila mati takrat, ko je Jure izginil, v razmerju.

Občutek mi pravi, da Jure ni bil zadovoljen s svojo materjo.

#1
Laščan Zlatorog
Laščan Zlatorog
Objavil/a 2014-04-27 01:43:12 (Apr 27, 2014)
Starejša objava Novejša objava
jure plevnik | Simona Šolinič

Posts about jure plevnik written by simonasolinic

Novi Tednik

24ur.com - Kdo je dobil 50 milijonov tolarjev?

Od izginotja 18-letnega Celjana Jureta Plevnika so minila že več kot štiri leta. Ker policija v tem času ni ugotovila, ali je bil žrtev kaznivega dejanja ali je pobegnil, se je njegova mati odločila za kazensko ovadbo. Juretovega prijatelja je kazensko ovadila zaradi umora in pranja denarja, saj naj bi po internetu nezakonito pridobil okoli 50 milijonov tolarjev.

“Izginulega Jureta so umorili štirje moški” | Simona Šolinič

To je eden izmed člankov (prilagam ga v celoti), ki se mi je najbolj vtisnil v spomin. Pisala sem ga pred časom o primeru izginulega Jureta Plevnika iz Celja.   Tokrat dajem ta članek spet v o...

Jureta je zadnji videl 
živega, zdaj toži mamo | Slovenskenovice.si

Ika Plevnik, mati od aprila 2000 pogrešanega Jureta Goloba, na sodišču.

Kolega izginulega toži obupano mater | Dnevnik

»Ker vem, da je Rok Jeraša ta teren poznal, da je njegov oče lovec tam gor, da imajo orožje in da imajo veliko možnosti nekoga mimogrede odpihniti,« so besede iz televizijske oddaje Tednik iz leta 2011, zaradi katerih je morala Ika Plevnik, mati, ki svojega izginulega sina Jureta išče že 14 let, sesti na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča. V

ZADNJE OBJAVE
Od nedelje je pogrešan 26-letni Aljaž Paj iz Laškega
Grexit že danes?
Dobrodelni koncert za nakup v požaru uničenih strojev Mizarstva Kaja
V Celu dogaja?
Albanija ima probleme z nafto
NATO nas bo branil, ker nas ima rad
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
september 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj