Sanjska služba železničar, sploh če znaš delati z računalnikom

OddajLaščan Zlatorog, dne 2014-03-27 ob 10:11:06

Zakaj:

- imaš dva dneva dodatnega dopusta zaradi dela z računalnikom (ne sicer vsi, ker jih večina računalnika itak ne uporablja - glej prilogo v današnjih Financah)

- čas, ki ga porabiš, da prideš v službo, je bojda vštet v delovnik (ali to še vedno velja, ne vem, ampak tako so mi razlagali, ko sem se par let nazaj redno vozil z vlakom, ko se vsedejo na vlak, se jim začne služba - bogovsko za tiste, ki se vozijo v Ljubljano in dnevno preždijo par ur v vlaku ali avtu, ali ne!)

- v službo se lahko voziš z vlakom bojda tudi brezplačno ali vsaj zelo zelo ugodbo

- alkoholiki so ubogi reveži, ki jih je treba zdraviti in imeti mesece na bolniški, saj je ljudi na železnici itak več kot dovolj, ni panike

- sinidikalni šef je bog in njega se bojijo vsi, vključno z levimi in desnimi direktorji, ki si menjujejo krmilo. Morda bo še kdaj minister ali pa vsaj šef kake stranke.   

- izguba je vsako leto miljonska, ampak kdo bi se sekiral, itak so državni -. ne da se, to je to...izguba je bogom dana.

- ne vem ali še imajo tiste hitre dostave s kamiončki, ampak prav tragikomično jih je bilo pred leti gledati, ko so s kamioni, ki kurijo vsaj 30 litrov na 100km, dostavljali pakete (vedno vsaj dva ajzenponerja, eden šofira, drugi navigira, kamion vedno skoraj prazen, dostava pa ponavadi kakšen dan kasneje, ker kao niso našli - seveda ko je pa toliko oštarij na poti).  No zdi se mi, da je ta divizija sedaj ukinjena, ker so ugotovili, da ni najbolj rentabilna in niso imeli šans proti poštarjem.

Žled jm je povsem sesul strategijo. Niso računali, da bo treba proge kaj obnavljati v tem stoletju (amortizacija, kaj je to).. Ampak bomo že zbrali tehle 80 miljončkov, ali ne. 

In sedaj se bodo bojda okrepili še z knapi!  Gore bodo premikali, tile ajzenponerji, vam rečem! 

Zato trdim, ne splača se študirati -- probajte se viniti med ajzenponerje. V popoldanskem času pa še kak fuš in ste carji!

p.s. kdor se ne vozi z vlakom, ali se ni kdaj peljal z vlakom tudi kje drugje, tako ne ve, o čem govorim...

Zaradi dela z računalnikom jim pripada dodatni dopust

Nekaterim zaposlenim na hčerinski druži Slovenskih železnic pripadata dva dneva dodatnega dopusta, ker večino delovnega časa preživijo za računalnikom. V vodstvu SŽ napovedujejo, da bodo to ugodnost ukinili.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
2
vidim999 nad oblaki
0
Mar 28, 2014
Smešno. V naslednjih dneh bo odprt blog o slovenski vojski in njihovih vojaških uslužbencih... Vsi privilegiji vojakov bodo natančno opisani. Bom prilepila link.
#2
45ert
1
Mar 27, 2014
Malo nakladaš
#1
Laščan Zlatorog
Laščan Zlatorog
Objavil/a 2014-03-27 10:11:06 (Mar 27, 2014)
Starejša objava Novejša objava
Zaradi dela z računalnikom jim pripada dodatni dopust

Nekaterim zaposlenim na hčerinski druži Slovenskih železnic pripadata dva dneva dodatnega dopusta, ker večino delovnega časa preživijo za računalnikom. V vodstvu SŽ napovedujejo, da bodo to ugodnost ukinili.

Omerzel vladi predlaga celovito, 80-milijonsko obnovo železnic po žledu

ZADNJE OBJAVE
Od nedelje je pogrešan 26-letni Aljaž Paj iz Laškega
Grexit že danes?
Dobrodelni koncert za nakup v požaru uničenih strojev Mizarstva Kaja
V Celu dogaja?
Albanija ima probleme z nafto
NATO nas bo branil, ker nas ima rad
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj