Članek
LJUDSTVO ZAHTEVA ODSTOP NOTRANJE MINISTRICE KER OGROŽA NACIONALNO VARNOST RS
Objavljeno Jan 18, 2016

Notranja ministrica: Skupnega nadzora naše južne meje ne bo

»Če pa bo prišlo do enostranskih odločitev Avstrije in Nemčije, se bo Slovenija temu primerno ustrezno odzvala in ukrepala,« je povedala Vesna Györkös Žnidar.
  • Vesna Györkös Žnidar. - Avtor: Jože Suhadolnik/Delo

LJUBLJANA – Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je danes zavrnila možnost skupnega nadzora Slovenije, Avstrije in Nemčije na slovenski južni meji, saj v njem vidi nastavek za »hot spot« v Sloveniji. Ministrica je v državnem zboru (DZ) izpostavila pomen ravnanja Hrvaške ter napovedala, da bo Slovenija uporabila vsa sredstva in ukrepe, da ne postane žep za migrante.

Sodelovanje z Avstrijo po besedah ministrice za zdaj dobro poteka, zato ne prihaja do zastajanja migrantov na našem ozemlju. »Če pa bo prišlo do enostranskih odločitev Avstrije in Nemčije, se bo Slovenija temu primerno ustrezno odzvala in ukrepala,« je v izjavi novinarjem pred sejo odbora DZ za notranjo politiko napovedala Györkös Žnidarjeva.

Pogovori o skupnem nadzoru Slovenije, Avstrije in Nemčije na naši južni meji po njenih zagotovilih ne potekajo, saj je to možnost zavrnila. Kar naj bi Slovenija po tem potencialnem sporazumu izvajala, mora namreč po njenem mnenju izvajati Hrvaška na svojih mejah.

Po njenih besedah gre za dve različni zadevi, in sicer skupno registracijo na naši meji ter ukrepe Avstrije. Spomnila je, da se v teh dneh migracijske politike držav dnevno spreminjajo, zato Slovenija intenzivno sodeluje v bilateralnih dogovarjanjih z državami, prevzema pa tudi aktivno vlogo pri predlaganju ukrepov, ki so nujni za to, da »pridemo do položaja, da bo stanje migracij na zahodni balkanski poti obvladano«.

http://m.slovenskenovice.si/novice/slovenija/notranja-ministrica-skupnega-nadzora-nase-juzne-meje-ne-bo

KOMENTARJI S FACEBOOKA

Rok de Ljubljana PROTEST?!
Simon Kuzma Čemu? Kakšen je namen tega? To mi ni ničkaj všeč...
Jana Novak postali bomo žep, drugače bi na južni meji Avstrijci in Nemci izločali
Simon Škvarč A vojska že ima potrebna pooblastila?
Zbačnik Klemen Pred vlado bi morali narest takoj protest da ministrica in vsa vlada odstopi, to nas lahko še reši!!!
Igor Tauben IZDAJA
Valerija Špehar evo,popolna zmaga ZL in ostale ideološke tovarišije-odstranjevanje žice na južni meji je pač samo naključje ,kajne-pa smo pristali na Balkanu prej kot bi si človek mislil,Verjetno eni že slavijo
Botton R Grande Roko na srce,protest bi morala organizirati desnica,ki razen komentarjev na Publishwallu ni naredila nič.Potem bodo hoteli naše glasove.Čas je za NOVO desno stranko!
Zbačnik Klemen desnica je paralizirana ker je v EPP kot Merkleva in so na isti strani tongue emoticon
Botton R Grande Enkrat komunisti,vedno komunisti.
Rok de Ljubljana Kje je cerkev?!
Botton R Grande Vsi so tam,kjer je denar in privilegiji.
Zbačnik Klemen v katakombah...
Zlatko Sagaj POLICISTI ČE VAS JE KAJ Z NARODOM V HLAČAH?
PRIČAKUJEMO,DA TO LAJDRSKO MINISTRICO NE SPREMLJATE VEČ,KER SI NE ZASLUŽI MINISTRSKEGA POLOŽAJA,GOLAZEN BABJE NIČ NIČ VREDNA,KAM BO POBEGNILA KO BO NAROD ZNOREL PIZDA JI MATERINA SMRDLJIVA!!!
MARŠ NA MADŽARSKO!!!