Članek
2014 skozi moje oči - vinotok - 8. del
Objavljeno Dec 31, 2014

Vinotoka je dozorelo več odločitev, ki so nanizale v mojo ogrlico življenja bisere novih začetkov.

Sklenilo se je štiriletno obdobje obiskovanja Šole meditacije s Tonyjem Samaro, ki je 20. vinotoka naredil nov korak v srčni povezavi z njemu ljubljeno (a tudi meni srčno drago) Aljo. V teh štirih letih sem hodila v slepe rokave, v katerih se je nabralo toliko trpljenja, toliko ohromelosti, toliko bolečine, ki je zmogla zgolj tiho ždeti v svojem nemem kriku, hodila sem, ko me je kot starejši brat držal za roko, da sem zdržala ponovno srečanje in stik in da sem lahko uzrla sijaj, lepoto, veličino, ki se je skrivala za bolečino. Počasi sem spoznavala, kdo sem in kaj je moje darilo svetu, počasi sem sprejemala, da sem dejansko pomembna ljudem, ki jih imam neskončno rada in ki v meni vidijo odsev njihove čudovite duše. Počasi je skozi nekdaj slepe rokave, ki so se pretvorili v nepretočne mlake, spet stekla žuboreča studenčnica, počasi sem se ljubeče poslavljala od paradigme smrti, v katero sem bila, skupaj s svojo družino, tako zelo dolgo ujeta. Počasi sem nehala minevati. 

Sklenilo se je štiriletno obdobje, a obenem se je začelo novo. Če sem se v sklopu prve Šole meditacije poslavljala od paradigme smrti, vstopam na začetku novega obdobja in odkrivanja sebe s podporo Tonyja Samare v paradigmo življenja in ljubezni do življenja. 

Na tej poti učenja negovanja sebe me podpira dolgoletna prijateljica Luisa Toriggia, sonce brez primere, poosebljena lepota in srčnost, s katero odkrivam svet, ki ga je Luisa vešča - svet fokusinga, s pomočjo katerega vse bolj in bolj stopam v stik s svojim telesom in tako tkem povezavo, ki je - vsaj v tem telesu - nisem nikoli zares čutila. Sem mojstrica nestika s telesom. Gre za veščino, ki jo je nekdo z mojo zgodbo preprosto moral izmojstriti. Odkrito povedano, ne vem, kdaj sem jo izmojstrila. Če sem povsem iskrena, sem se s to spretnostjo rodila v to življenje, izmojstrila, usvojila in utelesila pa sem jo že davno. Zdaj pa je čas, da se čutim, da uživam v svojem telesu, da občutim njegovo življenjsko silo in radost, ki se mu pretaka po žilah. Čas je, da res končno spet sem. 

Čas je, da v meni zadihajo in zaplešejo vse ženske v meni, od novorojenčice do malčice do deklice do dekleta in mladenke do mlade ženske do kraljice in vse tja do modre ženske. Čas je, da sem spet lahkotna.

Vedno sem govorila, že kot otrok, da sem se rodila stara, umrla pa bom mlada. Če kaj takšnega govoriš že kot otrok, veš, da je nekaj svečanega v tej misli. In potem nekega dne končno - pri meni se je to zgodilo, ko se je to leto prevesilo proti zimskemu sončnemu obratu - začutiš, da si na prelomnici in da prehajaš v drugi del svoje napovedi. In postajaš mlada. Na tej poti ozdravitve notranje mladenke me spremlja mentorica DeAnna L’am. Popotovanje z njo, ki se je začelo vinotoka, se bo sklenilo sušca 2015. Takrat se bom čutila globoko pripravljeno na svoje poslanstvo v delu z ženskami v rdečih šotorih. Morda bo kdo rekel, da je to izraz perfekcionizma, a ni to. Zase vem, da lahko podprem druge takrat, ko mi ni treba več podpirati in negovati sebe. Šele takrat me je dovolj, da lahko delim. Dotlej pa moram biti tu zase, zakaj tolikokrat sem bila povsem zanemarjena - s strani drugih, s strani sveta in predvsem s strani sebe. 


				Ljubezen je opuščanje vsega, kar ni resnično,<br>
in odpiranje navzočnosti bivanja.<br>
<br>
(Tony Samara)<br>
<br>
Poslovenila: Ksenija Malia Leban

Ljubezen je opuščanje vsega, kar ni resnično,
in odpiranje navzočnosti bivanja.

(Tony Samara)

Poslovenila: Ksenija Malia Leban


				Luisa je ena izmed mojih najbolj srčnih prijateljc že 25 let. Čeprav znam z besedami, ne najdem takšnih, ki bi ubesedile lepoto njenega srca in njene duše. <br>
<br>
Z njeno pomočjo in s pomočjo fokusinga ponovno vzpostavljam stik s svojim telesom, s svojim svetiščem.

Luisa je ena izmed mojih najbolj srčnih prijateljc že 25 let. Čeprav znam z besedami, ne najdem takšnih, ki bi ubesedile lepoto njenega srca in njene duše. 

Z njeno pomočjo in s pomočjo fokusinga ponovno vzpostavljam stik s svojim telesom, s svojim svetiščem.


				Skupaj z mojo čudovito, ljubezni in navdiha polno mentorico DeAnno L'Am po certifikacijskem programu za aktivacijo rdečega šotora (julij 2014). <br>
<br>
Fotografija: Alenka Benedik

Skupaj z mojo čudovito, ljubezni in navdiha polno mentorico DeAnno L'Am po certifikacijskem programu za aktivacijo rdečega šotora (julij 2014). 

Fotografija: Alenka Benedik