Članek
U R G E N T Pritožba zaradi neustrezne obravnave na Urgenci
Objavljeno Jul 05, 2022

Spoštovani

 

P R I T O Ž B O vlagam kot oče  zaradi časovno neustrezne obravnave moje invalidne hčerke Tamare Majcen  na URGENCI  13.5.2022 !

 

Na URGENCO so pripeljali reševalci iz Gornje Radgone mojo hčerko Tamaro Majcen po 16. uri . Na napotnici je bilo napisano ZELO NUJNO saj je hčerka prebolevala pljučnico, ki so jo že zdravili v opazovalnici URGENCE od 9.5.2022 do 11.5.2022, ko so jo odpustili brez, da bi opravili vse preiskave, ki bi jih morali saj je bila hčerka napotena v bolnico zaradi slabokrvnosti, slabega delovanja ledvic in pljučnice.

Ker se ji je ustavila voda smo je urgentno pripeljali 12.5.2022  za vstavitev katetra z vodo saj je imela poln mehur vode in strašne bolečine. To pa je dokaz, da niso opravili vseh preiskav na podlagi katerih bi lahko ugotovili njeno zdravstveno stanje.

Po vstavitvi katetra so bolečine pojenjale in je spala celo noč. Zjutraj pa se ji je pojavila vročina zato je njena osebna zdravnica odredila odvzem krvi. Sama analiza pa je kazala na poslabšanje pljučnice zato jo je pod zelo nujno poslala na Urgenco.

Tam pa se je začela cela kalvarija saj je niti po 2 urah niso vzeli v obravnavo kar je v nasprotju s pravilnikom Urgence saj bi jo morali TAKOJ obravnavati. Kaj je bil razlog, da noben zdravnik ni obravnaval njenega slabega zdravstvenega stanja mi ni jasno. To, da so jo poslali 11.5.2022 domov brez, da bi opravili vse preiskave oziroma je skregano z logiko saj smo že naslednji dan 12.5.2022 morali iskati pomoč zaradi ustavitve vode v mehurju, ki je pri delovanju povezan z levicami zaradi katerih je bila hčerka poslana na zdravljenja. Poln mehur pa je bil lahko razlog slabšega delovanja ledvic !

 

Še bolj sporno pa je to, da je niso vzeli takoj v obravnavo saj se je poslabšalo stanje, ki so ga zdravili  v opazovalnici od 9.5.2022 do 11.5.2022 brez, da bi jo pozdravili oziroma poslali na zdravljenje na ustrezni oddelek bolnice. Zato bi jo morali takoj obravnavati že na podlagi krvne analize, ki je kazala poslabšanje stanja in sta jo priložila reševalca k napotnici. Zato bi jo po pregledu morali poslati takoj na ustrezni oddelek na preiskave in zdravljenje . 

 

Preiskav še niso opravili niti 6. urah po sprejemu češ, da ni zdravnika, ki bi jo obravnaval kot, da bi na Urgenci delal samo en zdravnik.  Pacienti, ki pa niso potrebovali nujne obravnave pa so redno bili sprejemani v ambulanti 1 in 2 po tekočem traku. Kaj je bil razlog, da moje hčerke niso obravnavali tako kot bi jo morali. Ima moja hčerka kot invalid manj pravic saj ne more povedati kaj ji manjka ?  Zato, da pojasnim kaj je vzrok, če tega niso razbrali iz napotnice sem jaz čakal v čakalnici in jih nato tudi opozoril, da hčerko morajo nujno obravnavati zaradi pljučnice po telefonu ob 16:16 h na številko 02 512 3716 in 02 512 3693. Kljub temu sem na poziv čakal še dve uri. Tak način je diskriminacija invalidne osebe in v nasprotju s pravilnikom Urgence.

 

Zato se obračam na vas, da ugotovite razlog zakaj hčerka niso obravnavali po nujnem postopku tako kot bi jo morali glede na napotno diagnozo.

 

S spoštovanjem Franc Majcen oče Tamare Majcen, Apaška cesta 5, 9250 Gornja Radgona 

Spištovani gospod Majcen, izrekam vam obžalovanje za domnevni neljubi dohodek. Proučili bomo potek obravnave v urgenci in vas povabili na termin za razgovor. Urgenca je sedaj v pokovidnem času izredno obremenjena, v njej dela le 1 zdravnik, samo za 4 ure sta tam dva zdravnika. V upanju na dobro rešitev nastale situacije vas lepo pozdravljam. S spoštovanjem, Manuela Kuhar Makoter.

Za natasa.kreftdaniel.grabarmanuela.kuharpritozbetajnistvo


--------Spoštovani
Rezultat nepravočasne in neustrezne obravnave si lahko ogledate na kirurgiji oddelek Reanimacija kjer je moja hčerka zaradi sepse v komi.
Vi pa si upate zagovarjati zdravnike na urgenci, ki niti po 6 urah urgentne napotitve na zdravljenje moje hčerke tamare niso sprejeli niti na pregled kaj šele, da bi jo začeli zdraviti.
Tak način dela je SRAMOTA za bolnico, ki bi si naj prizadevala za pacientove pravice.

Naj vam bo jasno, da bo v primeru katastrofe celotna pritožba javno objavljena pa se naj ve kaj počno nekateri vaši zdravniki, ki so sovražno razpoloženi do invalidov kot je moja hčerka Tamara.
Za Simonmanuela.kuhardaniel.grabartajnistvo
Spoštovani !

Zahtevam, da vsi zdravniki, ki so malomarno zdravili mojo hčerko Tamaro kazensko in materialno odgovarjajo saj so z nevestnim zdravljenjem povzročili smrt moje hčerke.
Kljub temu, da sem že večkrat zahteval KOPIJE napotnic jih nisem dobil. Dobil tudi  nisem izvida obdukcije. Poleg latinskih izrazov bi morala biti tudi opis bolezni in vzroki za smrt pa tega nikjer ni zato vam pošiljam kopijo izvida kot jih dobijo svojci Mariborske bolnice. Smo vsi v Sloveniji ali pa je Maribor v drugi državi ?
Lep pozdrav Franc Majcen v upanju, da dobim vse kar zahtevam !

Vas podpiram!

Simon Zore 4. jul. 2022, 07:25 (pred 1 dnevom) Za Danijela, jaz, Manuela Spoštovani, prejeli smo vašo zahtevo za prvo obravnavo. Obveščamo vas, da bo obravnava izvedena 25. 7. 2022 ob 9:00 uri. Vabilo boste prejeli po pošti.