Članek
Peter Prevc do Zdravljice
Objavljeno Dec 13, 2015

Na drugi tekmi v Nižnem Tagilu je Peter Prevc zmagal in prevzel tudi prvo mesto v skupni razvrstitvi. Anže Lanišek je bil četrti.

Peter Prevc je vodil po prvi seriji skokov v Nižnem Tagilu, pred drugouvrščenim Nemcem Andreasom Wellingerjem je imel 2,1 točke prednosti, tretji Avstrijec Michael Hayböck pa je za Slovencem zaostaja še za tri desetinke več. Na četrtem mestu sta imela Johann Andre Forfang in Gregor Deschwanden že več kot deset točk zaostanka. Slabše je tokrat skočil vodilni v skupni razvrstitvi Severin Freund in po prvem skoku bil le 15.

Prevčev uspeh so v prvi seriji dopolnili tudi ostali slovenski orli. Med deseterico sta se uvrstila še Anže Lanišek, ki je bil tokrat v prvo osmi, in Jurij Tepeš, ki je zasedel deseto mesto. Anže Semenič je bil 22., Robert Kranjec pa 24.

Slednji je v drugo pristal pri 125 metrih in se začel vzpenjati po lestvici, Semenič pa je doskočil pri 99 in padel na zadnje mesto v finalu. Freundu se tudi drugi skok ni pretirano posrečil, pred nastopom zadnje deseterice pa je vodil Norvežan Daniel Andre Tande. Tepeš, ki je znan po svojem agresivnem slogu, se nato v močnem in spremenljivem vetru ni znašel, z velikimi težavami je doskočil že pri 78 metrih in tako na zadnjem mestu zamenjal Semeniča.

Beri dalje...