Članek
Še drugi poraz
Objavljeno Nov 12, 2015

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v drugem krogu skupini B lige prvakinj na gostovanju v italijanski Novari izgubile proti ekipi Igor Gorgonzola z 0:3 (-21, -12, -19).

Italijanske podprvakinje, ki so v prvem krogu izgubile na gostovanju v Istanbulu, so ob prvem tehničnem odmoru vodile s tremi točkami prednosti, vendar se Calcitovke niso predale. Z dobro igro v obrambi, tudi v bloku, so na deveti točki izid izenačile, z dvojnim blokomOlivere Kostić in Elene Kučej pa so povedle z 10:9. Z asom Kostićeve so slovenske prvakinje vodile še s 15:14, z domačo ekipo pa so držale korak še vse do 20:21. V končnici niza je bila nezaustavljiva hrvaška reprezentantka Samanta Fabris, sicer najbolj učinkovita igralka italijanske A-1 lige, ki je v prvem nizu dosegla sedem točk. Ljubljančanke so v uvodnem nizu naredile kar osem lastnih napak več od nasprotnic in tudi to je vplivalo na njihov poraz.

V drugem nizu je bila tekma izenačena le do pete točke. Na servisitalijanske reprezentančne blokerke Martine Guiggi so domače odbojkarice povedle z 10:5. Ljubljančanke so se jim z dvema zaporednima točkama še približale na tri točke zaostanka (7:10), nadaljevanje pa je bilo popolnoma v znamenju Novare. Ljubljančanke so popustile na sprejemu, največ težav jim je povzročala PortoričankaAurea Cruz.

Slovenske prvakinje so imele v tretjem nizu priložnost, da bi po izenačenju na deseti točki, potem ko so zaostajale že za štiri točke (5:9), prišle do vodstva. Žal se je njihov protinapad končal v mreži, kar so domačinke izkoristile, dosegle še tri točke zapored, s prednostjo štirih točk so tudi odšle na drugi tehnični odmor. Po vrnitvi na igrišče so se Ljubljančanke Italijankam na servis Petre Vrhovnik približale le na točko zaostanka (17:18), imele priložnost za izenačenje, vendar se jim ni izšlo. Z delnim izidom 4:0 jim je Novara spet pobegnila in prišla do svoje prve zmage v ligi prvakinj.

Beri dalje...