Članek
Olimpija blizu velikega preobrata
Objavljeno Nov 12, 2015

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli tretji poraz v EuroCupu. Pred domačimi gledalci v Stožicah so morali priznati premoč nemškemu Oldenburgu, ki je slavil z 82:81 (24:16, 43:36, 65:58).

Košarkarji Uniona Olimpije so pred domačimi gledalci v Stožicah pokleknili pred nemškim Oldenburgom, ki je po napeti končnici zmagal 82:81.

Ljubljančani so pokazali dva različna obraza; večino tekmo slabega, s premalo borbenosti oziroma želje po uspehu, v zadnjih štirih minutah pa tistega pravega, ki je na noge dvignil približno 2000 gledalcev in ki je ekipo pripeljal korak do zmage. Žal se zeleno-belim ni izšlo, Nemci so odločilni koš dosegli pet sekund pred iztekom tekme.

Union Olimpija je tako doživela tretji poraz v evropskem pokalu, kar ni najboljši obet pred nadaljevanjem sezone, še posebej ob napornem ritmu tekem. Konec tedna bo v ligi Aba gostovala pri Cedeviti, v naslednjem krogu evropskega pokala pa jo čaka še gostovanje pri Trentu.

Če bi varovanci trenerja Gašperja Potočnika vseh štirideset minut igrali v takšnem ritmu kot zadnje štiri minute, potem bi imeli na svojem računu že precej več zmag. A iz sna so se prebudili šele, ko je Oldenburg prišel do prednosti 80:68 in je verjetno v mislih že vknjižil drugo zmago. Zmaji so ekspresno prišli na 77:80, 55 sekund pred koncem pa so po košu Zacha Wrighta tudi povedli (81:80). A prav slednji se v zadnjem napadu ni znašel in ostalo je pri rezultatu 82:81, ki ga je sodniška trojka priznala šele po ogledu počasnega posnetka.

"Nič novega. Ponavlja se nam stara zgodba. Enostavno so samo trenutki tekme, ko igramo tako kot se dogovorimo pred tekmo. Agresivno, čvrsto v obrambi, z veliko energije. Ne razumem zakaj se nam to dogaja. Vseskozi ponavljamo in govorimo kakšen pristop si želimo na tekmi. Po tekmi s Tajfunom smo govorili kako moramo pristopiti k tekmi z Oldenburgom, da je to agresivno v obrambi po celem terenu, da imamo več igralcev v rotaciji, da igramo doma pred domačimi gledalci. 

Beri dalje...