Članek
Namigi in nasveti za boljše najeme kombijev
Objavljeno Apr 16, 2018

Ko želite najeti kombi, morate narediti veliko več kot samo poklicati naključni rent servis za izposojo, in potrditi najem. Dandanes obstaja na trgu veliko različnih podjetij, ki nudijo najem kombijev, zato je dobro vnaprej vedeti, kaj iščete. Najem vozila bo potekal precej bolj gladko, če načrtujete podrobnosti vnaprej. Tako vas bo tudi najem vašega kombija stal manj, kot pa če se čisto prepustite podjetju, ki nudi najeme. Če pustite, da se ponudnik odloči za vas, je verjetno, da boste prejeli v najem vozilo, ki je večje in seveda tudi dražje, kot ga v resnici potrebujete.

Najem kombija

Trije odlični nasveti pred najemom kombija ;

** 1

Zna se zgoditi, da dobite ponudbo za najem kombija, ki se na zunaj kar blešči in sije; to je lahko preprost znak, da je treba biti previden. Vsi namreč vemo, da je treba biti previden pri sklepanju poslov, ki se na prvi pogled zdijo preveč dobri, da bi bili resnični. V takem primeru raje 2x preverite pogodbene pogoje in obvezno preverite, če vozilo tudi deluje tako brezhibno, kot izgleda na zunaj. Če je vse tako kot mora biti, potem je danes vaš srečen dan za najem kombija! Podpišite, štartajte in preprosto uživajte v idealni vožnji.  

** 2

V svetu, kjer živimo na žalost ni vse tako, kot bi si želeli. Nobenega dvoma ni, da boste imeli dobre in slabe izkušnje z najemom kombijev. Več, kot boste najemali, več izkušenj boste nabrali. Ko pa je pred najemom v resnici potrebno zamahniti z rdečo zastavo, pa je takrat, ko najdemo najem kombija za smešno nizko ceno. Takšna običajna marketinška tehnika je lahko varljiva, saj se uporablja predvsem za pridobitev novih potencialnih strank. V takem primeru bodite previdni in nikar se ne bojte vprašati, kaj nizka cena skriva v ozadju. Če ne dobite konkretnega odgovora, ali pa se vam agent izmika z odgovorom, raje odstopite od takšnega najema.

** 3

Pri najemu tovornih kombijev sta najpomembnejši dejavnik teža in prostornina tovornega dela. Da bi dobili boljšo predstavo, kaj posamezni ponudniki ponujajo, preverite njihove spletne strani ali pa preprosto pokličite in si zapisujte podatke. Kdo ve, morda vam pride prav takšna informacija tudi v prihodnje. Seveda si pa morate vnaprej izračunati, kaj boste peljali, kakšna je teža vašega tovora in kakšno prostornino potrebujete. Morda tudi povišan in podaljšan kombi ne bo dovolj za vaš tovor. V takem primeru je dobro vprašati, ali je na kombiju nameščena vlečna kljuka za prikolico. Če je, potem seveda potrebujete še prikolico.

Predstavil sem vam tri resnično dobre namige, če se odločate za najem kombija. Upoštevajte kratke in dobre nasvete, preden se opečete z najemom. Če resno razmišljate o najemu kombija, je dobro že vnaprej poiskati informacije o ponudbi na trgu. V kolikor se boste zadnji hip odločali, lahko naredite napako, ki vas lahko poleg izgube živcev in dobre volje stane tudi kar nekaj denarja.  V vsakem primeru vam želim vso srečo in mirno vožnjo!