Ne grem na kolena

OddajKlavdija Hiti, dne 2016-05-12 ob 21:45:49

Kmalu bo minilo dve leti, zgodilo se je namreč v tistem letu, ko je naše gozdove prizadel žled in se je na veliko drvarilo, da mi je na koleno, ko sem klečala padla name klaftra, to je tudi ime za več kot meter dolgo poleno. Auč, boli. In bolelo me je še nekaj časa po tem. Najprej zaradi udarca, potem pa kar tako, ko sem bila utrujena. In bolečina ni in ni ponehala. Oziroma je ponahala, pa spet bolelo in tako naprej. Sploh v zadnjega pol leta ali še kak mesec več, ko me je bolečina ovirala tudi pri hoji gor in dol po stopnicah. Auč. 

Pa sem iskala vzroke, si ovijala koleno, nič ni pomagalo. In ne samo, da ni pomagalo. Počasi sta me začela boleti oba kolena. To sem tudi kak mesec ali dva nazaj omenila eni osebi, ter jo prosila za pomoč. Predlagala je, da naj obiščem zdravnika, če je slučajno vnetje, ter povedala katere teme naj predelujem, naj se ne počutim več na kolenih, osamljeno, nemočno, naj odstranim vzroke. Kmalu me ni več toliko bolelo do nekega dogodka, ko sem srečala zdravnika in sva govorila, ter mi je omenil slikanje. Kmalu sem se naročila, da ne čakam predolgo, ter včeraj šla na obisk. Povedala vzrok obiska, kje in kake so bolečine in on me je še pregledal, no kolena oba je pretipal (upam, da ne mislite, da je bilo kaj čudno, koleno je pač koleno). Postavil je prvo diagnozo, me poslal v laboratorij in po tablete. Prva diagnoza je notranje vnetje kolen. 

Ko sem prišla iz ordinacije, ter se zavedela, kaj mi je oseba pred časom in zdravnik v ordinaciji povedal, je bilo zelo čudno, zanimivo, scary in hkrati wow. Oseba, ki me ni niti videla, niti slišala, mi je namignila diagnozo, čeprav sem jo prosila samo za nasvet kaj naj predelujem, kje so vzroki mojih bolečin. In ja, samo tablete ne bodo ozdravile mojih kolen. Da se vse skupaj povrne v prvotno stanje in se ne ponovi, moram odstraniti posledice. Ne smem se več počutiti, kot da gem na kolena. Sem močna in zmorem. Nisem osamljena, saj sem vedno s seboj. Rada se imam.

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
23
Sponko
0
May 15, 2016
https://youtu.be/LawoCMq3p5Q

JELENA ROZGA - ODO' JA (SOUNDTRACK) - YouTube

Premijera pjesme "ODO' JA" - soundtrack serije "Kud puklo, da puklo"! Glazba: Tonči Huljić Tekst: Vjekoslava Huljić Aran
#23
Ana Kos
1
May 13, 2016
Tele izjave so zelo vidne:
- poln želodec te (je, ga) imam
- na jetra mi gre/š
- stiska me pri srcu
- tišči me v grlu
- boli me trebuh

Tudi jaz vedno izberem določeno fotografijo, po mojem mnenju je v povezavi z vsebino prispevka.
#22
Klavdija Hiti
1
May 13, 2016
Ana, ja nekaj takega glede bolezni in našim počutjem, razmišljanjem.
Imam bolj vsakdanji, preprost primer. Se sekiraš, si živčen. To čutiš v predelu želodca in nazadnje pride do hujših problemov z želodcem, ki trajjo, dokler se ne umiriš, prenehaš biti živčen. To sem povedala na splošno. Osebni primer pa je, ko sem imela refluks na začetku srednje šole. Ko sem se umirila in seveda s pomočjo talet, se je tudi refluks zmanjšal in želodec popravil.
Glede fotografije pa ponavadi dam tako fotografijo, kjer lahko dobiš povezavo, med blogom in fotografijo, čeprav ni avno tista stvar an fotografiji. Se pa nespomnim več, kaj sem razmišljala o pomenu fotografije, ko sem izbrala to.
#21
Ana Kos
0
May 13, 2016
Zanimivo je včasih res opaziti povezavo med boleznijo in duševnim občutjem.
Navsezadnje pravijo, da rak ne napade kar tako telo ... večkrat vidimo, da je človek občutljiv, žre samega sebe. Marsikakšen je tudi zaprt vase. Ne govori o svojih stiskah.

Zanimivo je tudi, kako lahko fizično gibanje pomaga k boljšemu počutju.

Kolikokrat pomislim na ljudi, ki zaradi bolezni ali invalidnosti ne morejo ven ali se ne morejo sploh gibati ...

P.S.: Zelo lepa fotografija. Z vsebino.
#20
Klavdija Hiti
0
May 13, 2016
Ujej, kristali. No, o njih imam tudi svoje mnenje. Ampak ne bi zdaj o tem. Drugače pa imam tudi sama čez 250 blogov v katerih rešujem probleme, izpostavljam probleme, delam probleme, karkoli.
Na moj način sem se znebila tablet proti bolečinam, ki sem jih imela vsak mesec ob mesečnem perilu (ženske zadeve, saj veš). Tista bolečina je tudi nadležna, ampak našla sem vzrok in izboljšala stanje. Sedaj sem brez tablet. Zmanjšala sem depresijo, če se pojavi, bom lažje našla vzroke in jih predelala.
Pa imaš nekaj pametnih stvari, z nekaterimi se strinjam, z nekaterimi sploh ne, določene stvari pa poveš na preveč grob način, da bi te razumeli. Zato sem pomislila, da bi se udeležila brezplačnega tečaja, če delaš redno traja ene 4 mesece, tempo si pa sama izbereš in če te ne zanima več, lahko končaš ko želiš. Sama odlašam lekcijami, tako da ne morem biti še mentorica, saj tudi na brezplačnem tečaju dobiš živega mentorja. Mogoče bi ti ta tečaj odprl še drugačen pogled. Lahko obdržiš prepričanje v Grabovoja in številke, to je neodvisno od tečaja, ter če želiš se odločiti je to na tebi.
Na ta tečaj se lahko prijavite vsi, če koga zanima, me lahko kontaktira zasebno in dam povezavo.
#19
Dajana Babič
0
May 12, 2016
Oki... kakor hočeš... ampak bolečina je bolečina, vseeno ali od zunaj ali od znotraj.

Obstaja številka proti krčem na nogi in en gospod, šef restavracije me je spraševal in sem mu dala... in je rekel, da je hodil od zdravnika do zdravnika in mu niso znali pomagat... Potem pa si je napisal to številko in v nekaj trenutkih je bolečina izginila.... Kakorkoli, če kdo rabi... naša skupina je tukaj, link je v povezavah na mojem blogu... Ogromno ljudem je bilo že lažje zaradi tega.

Klavdija... ampak tehnologija od Grabovoja niso samo številke. :) On ima tudi kristale. :) Ima 400 avtorskih seminarjev. itd.
#18
Klavdija Hiti
0
May 12, 2016
Dajana, ne morem, ker me ne boli odzunaj, no odzunaj me boli komolec zaradi udarca, ampak znotraj. Pa še tako je, da me ne boli ravno, ni taka bolečina kot ponavadi, ampak me bolj moti, pa še to samo ko grem gor ali dol po stopnicah. Če bi me bolelo stalno, potem bi to verjetno še kaj pomagalo, ampak ponavadi ni dobro dveh stvari mešati (tablete+ številke), plus tega, vse to, kar si napisala odpravlja posledice, ne pa vzroke. Saj veš, da mene številke ne zanimajo, ne verjamem vanje, čeprav je možno njihovo delovanje, vendar ne s tem zavedanjem in na tem nivoju, kot je sedaj večina ljudi na tem svetu.
#17
Dajana Babič
0
May 12, 2016
napiši si vsaj tega proti bolečini... z vijoličasto na kožo, kjer te boli
#16
Klavdija Hiti
0
May 12, 2016
Dajana, kaj mi bo še dodatno levo in desno koleno zrastlo? In verjemi, da bolj zaupam tisti, ki mi je namignila glede diagnoze, kot tem številkam. Plus tega, imam svoj način odpravljanja bolečin, ki je drobljenje kristalov, ki povzročajo vnetja in to s svojim glasom. Proti bolečini imam pa itak tablete, ne rabim številk. Oz bl ko jih gledam, bl me kolena bolijo.
#15
Dajana Babič
0
May 12, 2016
Desno koljeno - 4812531 Lijevo koljeno 485148291... napiši na kožo...

Protiv bola / Proti bolečini 219014 8901 519
#14
Klavdija Hiti
1
May 12, 2016
Sponko moj, nič od tega, kar si ti naštel nisem poizkusila. Delam na svoj način, saj se spomniš: odpustim si,...
#13
Sponko
1
May 12, 2016
Vem, da željno čakaš nasvete iz domače lekarne. To si verjetno že vse preizkusila, od sive gline do konjskega mazila.

Žal ne bo šlo drugače kot z disciplino za katero nočeš nič slišati, zato je tudi ne bom omenil, saj se je zavedaš :-)
#12
abram1b2 Cej
1
May 12, 2016
Klavdija;)**
#11
Klavdija Hiti
1
May 12, 2016
abram, hvala za razlago.
#10
Klavdija Hiti
1
May 12, 2016
Alma, se strinjam popolnoma s tabo. Tukaj ti samo namignejo kateri problemi so povezani s katero bolečino. Tudi sama sem se znebila ene bolečine, ko sem namig dobila tu in sicer ko sem dobila mesečno perilo, nisem mogla zdržat brez tablet, sedaj lahko.
Sama poznam kje me boli, sama bolečina bo izginila, vendar če ne bom odkrila in odstranila vzroka, se bo bolečina ponovila, razen če bom vedno na tabletih. Kar pa ne mislim biti.
#9
Liza Whiteapple
2
May 12, 2016
Hm, Klavdija.... Ne vem, če bi šla tako daleč, da bi se poglabljala v take reči... Sama sem bolj koncentrirana sama nase. Opazila sem, da se mi je z razrešitvijo določene travme, problemov ipd., razrešil tudi marsikakšen, sicer popolnoma fizikalen problem. Dokler vidim sama pri sebi, lahko verjamem, kaj več teoretiziranja o tem, pa niti nočem. Ker človek v teh rečeh, po moje hitro zablodi.
Tablete pa jemljem po pameti, kar pomeni, da jih načeloma ne maram, če je res neznosno vzamem, sicer pa ne. To pa zato, ker se nerada slepim. In bolečina je sporočilo, ki ga tableti zakrijejo. Ampak to sem jaz. In rama je eno, koleno pa spet drugo.
#8
abram1b2 Cej
1
May 12, 2016
Pri nas rečemo klafta tudi metrskim cepancem in manjšim okroglim odrezkom približne dolžine okoli metra.V resnici ima Ness prav klaftra je 1mx1m x4 dolžinske metre.V pogovornem jeziku med kmeti se reče klaftra polenu,cepancu priblično meter dolžine.Tako,da imata obe prav Ness in Klavdija.
#7
Klavdija Hiti
1
May 12, 2016
Ok, popravim.
#6
Ness Blue
1
May 12, 2016
Pojma nimam, metrsko drvo? :D
#5
Klavdija Hiti
1
May 12, 2016
Ness, hvala, kaj je pa 1m dolgo poleno?
#4
Pokaži več komentarjev
Klavdija Hiti
Klavdija Hiti
Objavil/a 2016-05-12 21:45:49 (May 12, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Bogokletje
Nezainteresirani
Grajski pun(k)t
Izstop iz vsakdana
Nemoč
Nema zgodba
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
marec 2020
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj