Strahovladje

OddajKlavdija Hiti, dne 2016-04-08 ob 23:52:21

V zadnjem času se uspešno spopadam z mojimi malimi strahovi. Joj, česa vse nas ni strah. Mene je vsega po vrsti, vendar se ta vrsta počasi krajša. Predelovala in predelala sem strahove pred višino, katerega sem močno zmanjšala, čeprav se mi še vrne občasno, ter nazadnje, ne ravno strah, ampak bolj odpor pred pajki. Ja, to so te zveri z 8 strašnimi tacami, grozečim obrazom in trupom, ki ti ustavi in zaledeni vso kri v telesu. Ampak je to res? Imamo pregovor, da strah je votel, okrog ga pa nič ni.

Sedaj pa nekaj o samih strahovih. Pustimo pajki pri miru, pa tudi ostale grozote, raje se posvetimo strahu samemu. Večino naših strahov smo si ustvarili sami v glavi. Zakaj? Ker določenih stvari ne poznamo, ker so nam to vbili v glavo starši in je v nas ostal strah, ali pa ker odbimo kako asociacijo (kača - vrv). Poleg teh, naših strahiv pa imamo tudi osnovne strahove. Ti strahovi so strah pred izgubo, neznanim, spremembo, bolečino in smrtjo. Ti našteti so najbolj osnovni bazični strahovi, ki jih imamo skoraj vsi. Če se tega ne bojite, potem se ničesar in nikogar ne bojite. 

Gremo pogledati en primer. Bojim se višine in stopam po ozki polici, seveda privezana, ker je spodaj globina. Oklepam se vseh vrvi, se tresem, trepetam, bojim se in ta strah me ovira. Za mano gre nekdo, ki ga ni strah, je privezan, ampak mu ni mar za nič, nevarno stopa in lahko pride čez ali pa se mu zgodi kaj. Za tem pa gre neka tretja oseba. Ta oseba se zaveda nevarnosti, stopa previdno, vendar je strah ne ovira. Ni se ji potrebno držati in noge jo vodijo normalno, se ji ne tresejo, vendar hkrati se zaveda nevarnosti in ne poizkuša sreče z nevarnimi poizkusi, ker ve, da če naredi kaj naobe, da bodo posledice. 

Torej, kakšen človek želite biti vi? Človek, ki vam vlada strah, ali svoboden človek, ki se zaveda nevarnosti, vendar ga strah ne omejuje. Voditelji nas imajo vedno v šahu zaradi tega, ker igrajo na karto strahu. Želijo, da so ljudje vedno v strahu. V strahu pred izgubo, pred neznanim, pred spremembami. Ljudje nismo svobodni. Počasi si odstranimo strahove, zadihajmo svobodno in pomagajmo tudi drugim. Zavedajte se, da edina stalnica v našem življenju so spremembe, ne vem zakaj nas jih je tako strah. Potem strah pred izgubo. Če nekaj izgubimo, potem tega ne potrebujemo, pojdimo naprej, ne žalujmo. Tudi za človekom ne žalujmo, res ga bomo pogrešali, vendar edini človek, ki nas ne bo nikoli zapustil smo mi sami, imejmo se radi, odstranimo strahove in spreglejmo. Saj ni tako težko, verjemite. Meni uspeva, naj tudi vam.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
3
abram1b2 Cej
0
Apr 10, 2016
Verjamem Klavdija,da je zapis iz osebnih izkušenj.Lp
#3
Klavdija Hiti
0
Apr 10, 2016
Razmišljanje ne more biti bistveno drugačno, saj sem na to temo predelala teorijo in jo dala v praksi. Povedano torej iz osebnih izkušenj.
#2
abram1b2 Cej
1
Apr 10, 2016
Klavdija
Ko je človek sam sebi dovolj,potem tudi strah kontrolira v sebi.Zame eden redkih zapisov na PW,ki pove samo bistvo.Klavdija moj poklon za tvoje razmišljanje.
#1
Klavdija Hiti
Klavdija Hiti
Objavil/a 2016-04-08 23:52:21 (Apr 08, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Bogokletje
Nezainteresirani
Grajski pun(k)t
Izstop iz vsakdana
Nemoč
Nema zgodba
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
marec 2020
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj