Članek
Setev
Objavljeno Dec 07, 2014

Jaz sem že nekaj let, če ravno sejemo žito glavna sejalka in po parih zamahih ponovno obvladam situacijo, ki jo pozabim čez leto. Kako je prijetno, ko zagrabiš pest semena, zamahneš z roko, da ti seme spolzi iz pesti, ter pade na zemljo, ker vzkali in rodi. Kalitev in koliko rodi ni važna od sejalca, je pa vseeno zelo odvisna. Če ne seješ pravilno, so na nekaterih delih redka stebelca, medtem, ko je pregosto na drugih delih. Prav tako je pomembno kako se seme pokrije. Če se ga ne pokrije, ga pozobajo ptiči, če se ga preveč pokrije ne vzkali ali pa potrebuje veliko časa in energije da vzkali.

Skoraj tako je tudi v naših življenjih. Vse izkušnje, ki jih dobimo, so kot seme in če smo pripravljeni nanje, padejo na rodna tla in če jih negujejo hitro vzkalijo in bogato obrodijo. Če nismo pripravljeni in jih zavračamo, padajo na neplodna tla in na nas ne učinkujejo, ter nas ničesar ne naučijo.

Za mano so zanimivi in težki dnevi. Začelo se je v sredo, ko sem zvedela, da mi je umrla razredničarka iz OŠ, katera je bila moja razredničarka kar 4 leta. Pogreb je bil v četrtek in s sošolci smo se dogovorili, da gremo na pogreb kot razred. No, to ravno ni čisto uspelo, ampak nismo še tam. Proti večeru pokličem neko osebo, ki sem jo hotela nekaj vprašat in le ta mi pove, da me potrebuje. Super. Torej sem v četrtek zgodaj zjutraj šla na delo, bila do 13h na delu in potem domov na pogreb, ter zvečer nazaj v Ljubljano na nek sestanek, ki se je izkazal za nepomembnega in bi bilo skoraj bolje, da bi ostala doma. Na srečo sem ostala čez noč v Ljubljani, saj sem ponovno delala zgodaj zjutraj in sicer do večera. Potem sem šla domov in imela zanimivo debato preko skypa z neko osebo. Pogovarjala sva se med drugim tudi o dotikih in sicer, da opažam, da sem postala odvisna od objemov. Dobila sem zanimive informacije od njega. Pogovarjala sva se tudi glede naslednjega dne, to je sobote, saj bi na ta dan imela babica rojstni dan. Rekel je, da bo vse dobro. Po eni strani je bilo vse dobro, po drugi pa spet ne. V soboto sem se prebudila že ob 6h in imela slab občutek v želodcu in slabost. Vseeno sem se oblekla in šla v cerkev k maši, ki je bila posvečena babici. Potem pa sem, ko smo prišli domov, šla nazaj v posteljo in odspala še dobršen del dopoldneva. Tudi ko sem se zbudila po dodatnem spanju še nisem bila čisto dobra. Mogoče me je dohitela utrujenost zadnjih dni, ko sem premalo spala in zmrzovala na pogrebu. Ampak do večera se je stanje izboljšalo. Takrat pa me je čakalo novo presenečenje. Ko sem brskala po kanalu osebe, s katero sem se pogovarjala večer prej, sem našla video, posnet tisti dan, na temo najinega pogovora. Medtem, ko sem poslušala in gledala video, mi je ta oseba poslala še povezavo do tega videa in povedala, da je namenjen meni, da je to naredil zaradi mene. Sčasoma me je pričelo bolet še grlo, verjetno zaradi želodca in preobilice kisline v njem, ter upam, da se vse skupaj kmalu umiri.

Za vse vas pa še povezava do posnetka na YT: