Članek
Iz vrta
Objavljeno Oct 04, 2014

Že nekaj časa mami govori, da naj grem posadit čebulice narcis in tulipanov, vendar nikoli si ne vzamem časa. Najprej sem mislila it danes, vendar sem bila cel dan v sobi in pospravljala, čeprav se ne vidi velike razlike, no ali pač. No, torej danes mi ni uspelo, pred časom pa tudi ne, saj mi ni šlo, potem pa sem še zvedela, da se čebulice sadi od oktobra do zmrzali. Torej imam še čas, vendar ne veliko, ker bo mami pričela s tečnarjenjem vsak dan in bom resnično morala iti jih posadit jutri. 

Sem pa danes šla preverit kje naj bi jih sadila, s sebom pa sem imela tudi fotoaparat. No ne, ni bilo čisto tako. Fotoaparat sem imela s seboj iz čisto drugega razloga, pogledat prostor pa sem šla, ker sem šla od sosedovih, ter sem tam poleg mogla še nekaj pospravit. Ko sem nosila organski material na gnoj so je zmotili majhni cvetovi na forziciji. No, to je tista rastlina, ki zgodaj spomladi cvete v rumenem. Že pred časom sem opazila na drugi rastlini, kateri rečemo "snežene kepe" nekaj malih sneženih kepic. Da, vreme je čisto noro in vse rastline ne vedo več kdaj je kateri letni čas in cvetijo ko mislijo, da je najbolje zanje, ne kadar bi bilo najbolje za njih oziroma bi morale. No, ker sem imela s seboj fotoaparat sem jih fotografirala kot dokaz, ki ga tudi bom priložila temu besedilu. 

Sem pa tudi opazila, da trta še vedno ni zrela in sladka, čeprav je ponavadi ob istem času že bila. Tudi trto, moje grozdje sem pred časom slikala, zato prilagam tudi te fotografije.