Članek
Želje in dosežki
Objavljeno Sep 10, 2014

Sem trmasta zelo, kot le malokdo. Ne vem, ali ste že ugotovili, da če si nekaj zadam, da me ne premaknete. No, mogoče me v tistem trenutku ne morete, vendar če mislim, da bo zame dobro, pričnem razmišlat o določenih stvareh, ter pridem do svojega zaključka. Tokrat imam v glavi razmišljanje kaj vse sem že dosegla v svojem življenju in kaj si še želim doseči v kratkem, tam v 5 do 10 letih. Če mislite, da je to nemogoče vzemite to kot parodijo, saj bom tudi sama na tak način jemala brezvezne komentarje, katere pričakujem. 

Moje žellje, katere se bodo dogodile v naslednjih 5 do 10 letih so take, da se boste čudili in ne boste vedeli ali se smejati ali jokati. No, ker v kratkem odpiram podjetje bom pričela s tem. V naslednjih 5 letih bom postala ravno dovolj znana na področju Slovenije, da se me boste poželeli povabiti na svoj dom, kjer vas bom učila kuharskih skivnosti. Takrat se bo šele pričelo moje delo, saj bo takrat Slovenija ali okrevala ali ponovno pričela na novo. Gospodarstvo se bo okrepilo in vsi si bodo lahko privoščili kaj več kot osnovne stvari, tudi tečaje kuhanja. Ker bom delovala večinoma v gibanju, ki bo funkcioniral na način vzajemnega kredita bo cena tečajev ugodna, ter primerna tudi za ljudi izven gibanja. V samem gibanju bom poleg kuharskih delavnic imela še druge delavnice, ter bom bila zelo častivreden član gibanja, na katerega se bodo lahko vsi obračali s svojimi problemi in težavami. Imela bom partnerja, ki se bo najprej branil vstopiti v gibanje in bo cel čas bil na meji med gibanjem in izven gibanja. Kljub temu se bova podpirala in spoštovala tako pravila gibanja, kot pravil takratne države. Imela bova 3 otroke 2 deklici, dvojčici in še enega (dvakrat rodila). O samem denarju in plači ne bom govorila, ker to ni pomembno, glavno, da bom normalno živela in preživela. Z vsakim letom bom tudi lepša, pametnejša, bolj simpatina z več energije in več kondicije. Uživala bom življenje in delala samo tisto, kar me bo resnično veselilo, ker edino to je pomembno. Imela bom veliko prijateljev, prijateljic in zaupnic, vendar samo par pravih. Bistvo življenja bodo moji otroci. Ja pa še to sem pozabila, z možem bova šla na poročno potovanje v Avstralijo, da poročila se bova.

Sedaj pa še moji dosedanji dosežki. Najprej sem bila spočeta in kot plod preživela, se rodila, se naučila hodit, jest, pit, govorit, štet, pisat, brat, vozit kolo, traktor, avto, motor, končala osnovno in srednjo šolo, nekaj malega potovala, se naučila delat ogromno stvari, znam kuhat, peč, pisat zgodbe in pesmi, se trudim biti to, kar sem v resnici,... Mah kaj bi naštevala, vsak preživet dan je svoj dosežek in v vsakem dnevu nekaj dosežem, čeprav nič vrednega omembe. Tudi to je dosežek, da se znaš skregat, da znaš oprostiti ali pa samo trmariš naprej v nedogled pa še malo, čeprav to nikomur nič ne pomaga. Dosežek je reči oprosti kadar je to pomembno, ter hvala. Dosežek je nuditi pomoč pomoči potrebnemu, ter ugotoviti kaj je laž in kaj resnica, kaj je izsiljevanje in kaj je resnično hudo.