Članek
Življenje
Objavljeno May 26, 2014

Ko najmanj razmišlam dobim največje ideje in danes sem dobila eno, ki jo najdete tudi tukaj, gre pa tako:

Ne, nisem nekaj posebnega, sem le otrok, ki hoče drugim otrokom povedati resnico o življenju, ki je močnejša kot vse drugo, kar nas obkroža. Bistvo življenja je življenje samo. Zato ni treba skrbeti za nepotrebne stvari, raje živite svoje življenje.

In to misel bi malo razčlenila. 

Ne, nisem nekaj posebnega, - nihče ni nekaj posebnega, obenem pa smo vsi nekaj posebnega, vsak je v nečem dober, tudi če je dober v slabih stvareh je v teh stvareh dober, zato obenem je in ni nekaj posebnega, vendar zakaj bi ne bili vsi enaki v svoji posebnosti. Kaj sploh je poseben? Je to "normalen" ali tisti, ki ne spada v skupino "normalnih", je tisti, ki iz šole nosi same petice ali same enice? Kdo je poseben? Zato, sem raje kot nekaj posebnega nekje na sredini, nočem izstopat, ker to je najboljše zame in ves svet okoli mene. 

sem le otrok, - jaz sem otrok, ti si otrok, vsi smo otroci, čeprav imate nekateri svoje otroke ste še vedno otroci, čeprav nimate več staršev ste še vedno otroci, otroci Zemlje.

ki hoče drugim otrokom povedati resnico o življenju, - vsi hočemo vedeti v čem je bistvo življenja, vsi hrepenimo po tem, če se motim me prosim opozorite, ter povejte o čem hrepenite vi.

ki je močnejša kot vse drugo, kar nas obkroža. - resnica je najmočnejša sila na svetu, kdor ne verjame pač ne verjame, vendar upam, da bo kmalu izkusil moč resnice. Ne samo tisti, ki ne verjame, vsi moramo kmalu doživeti moč resnice, ker drugače bo svet začel s svetlobno hitrostjo padati v prepad, ki ga že vidimo na obzorju in se nam neizmerno hitro približuje.

Bistvo življenja je življenje samo. - kdor ne ve tega naj razmisli o tem. Da, bistvo tega da živimo, je to, da živimo. Vendar življenje si samo dihanje in to, da smo. Življenje je tudi učenje, iskanje izkušenj, podajanje znanja, ter še veliko, veliko več.

Zato ni treba skrbeti za nepotrebne stvari, - ljudje skrbimo zaradi nepotrebnih skrbi, skrbimo kako nas pogleda sosed, kako raste roža, zakaj se cvet odpira počasneje kot drugi, zaradi prevroče ali premrzle hrane, zaradi napačne besede, ne preveč lepega pogleda,... Zakaj, saj to sploh ni potrebno, potrebujemo stvari za osnovno preživetje, več ni potrebno, več je že včasih že preveč.

raje živite svoje življenje. - živeti svoje življenje. To je najtežja stvar, saj se je tako lepo primerjati z drugimi in si govoriti, da smo boljši od drugih, ali podobni drugim, vtikamo se v življenja drugih, brez vsake potrebe. Ne, ni prepovedano se primerjati, vendar ne delajte isto kot drugi, iz njihovih izkušenj se naučite in potem stopite korak višje in naredite tako, kot mislite, da je za vas najbolj prav. Ali pa če se sploh ne bi primerjali, ampak samo živeli svoje življenje po svojih najboljših močeh. Vendar to je težko, že v šoli nas grupirajo in usmerjajo, vsem dajejo enake naloge in pravila, in tako tudi naprej v življenju, če nismo taki kot ostali smo izločeni, bolj, kot smo podobni voditeljem, bolj smo jim všeč, vendar to ni bistvo življenja, da se prilagaja drugim, ali da se ukazuje drugim, kako se mora živeti, to ni to. Zato pozivam res vse, da resnično živite samo in le svoje življenje.

To je moje mnenje, če sami mislite, da to pomeni kaj drugega, se priporočam, da tudi sami povsete vaše mnenje.