Članek
Kreiraj ljubezen
Objavljeno Aug 19, 2016

Eden izmed mojih  največji ciljev, ki sem si ga v življenju postavila je, da dosežem razsvetljenje, ter pridem do točke, ko bom presegla svojo bolečino, svojo ranjenost in bom sposobna sprejeti vsakega posameznika brez obsojanja in kritiziranja. Še enkrat poudarjam, vsakega posameznika, tudi tistega, ki je zmožen storiti še tako kruto stvar v življenju.

Zadnje čase po facebooku  krožijo razni videi, kako nekdo surove pretepe otroka, potem spet en video kako se nekdo izživlja nad nekaj meseci starim dojenčkom. Vsak dan vidim na kupe videov, ki jih delijo vegani in prikazujejo kruto ravnanje z živalmi…vsak, ki deli naprej, to naredi z dobrim namenom, se pa žal nečesa ne zaveda!

Kar bom spodaj napisala ste mogoče že slišali, jaz napisanega do nedavnega nisem razumela. Šele pred kratkim sem doživela svoj AHA trenutek. Pravzaprav bom kar kopirala od moje mentorice Tamare Belšak del njenega članka o tem, Zakaj se stvari v našem življenju ne uresničijo! Sama sem se to velikokrat vprašala, no danes vem, zakaj se niso! Pozorno preberite spodnji odsek članka:

»Tudi če neko situacijo samo opazujete, jo tudi sooblikujete s tem, ko ji namenjate pozornost. Nanjo reagirate, kar se zgodi ponavadi avtomatsko. Naprimer opazujete prizor, ko starš krega otroka in skozi vaše misli letijo besede kot so: joj kako kriči na otroka, bogi otrok in tako naprej. Tako avtomatsko reagirate in niste aktivni ustvarjalec želenih okoliščin ampak žrtev trenutnih okoliščin. Gre za nežne nianse odzivanja na kraje in dogodke, na odnose.

Aktivno soustvarjate dogodek in s tem svojo želeno prihodnost tako, da na primer v tem konkretnem primeru pošljete ljubezen staršu, otroku in manifestirate dobro za vse ter vidite situacijo v harmoniji in ljubezni. Tako ste aktivni ustvarjalci svoje prihodnosti ter posamičnih dogodkov, ki pritegnejo vašo pozornost. Niste v drami, ampak jo opazite, trasnformirate in kot temu rečemo normirate dogodek. S tem najbolje služite tako sebi kot drugim«.

Če kdo želi prebrati njen celoten članek ga najde na tej povezavi: http://www.tamarabelsak.com/2016/08/18/zakaj-se-stvari-ne-usresnicijo/

Torej, drugič, ko boste videli kakšen krut video, ga ne delite naprej, temveč zavestno pošljite čim več ljubezni osebi, ki dela, kar že dela.

Obstaja tehnika, ki sem jo tudi sama vključila v svoj vsakdan. Imenuje se Ho'oponopono in pomeni: delovati pravilno. Pri tej tehniki gre za to, da nismo odgovorni samo za svoja dejanja temveč tudi za dejanja drugih ljudi. Kaj to pomeni? Skladno s prepričanjem, »da je cel svet naša kreacija, postane v trenutku, ko prevzamemo odgovornost za svoje življenje, naša odgovornost tudi vse, kar vidimo, slišimo, okusimo, se dotaknemo ali doživimo«, kakor koli drugače, če mi delimo naprej nek video, ki predstavlja negativno vsebino in se ob tem zgražamo, delno s tem tudi sami kreiramo še več tega. Ko mediji prikazujejo nasilje ustvarjajo še več nasilja, če vi gledate nasilje po Tv in obsojate ter kritizirate vojake, ustvarjate še več nasilja. Tako to gre! Na začetku je to težko razumeti, ampak, ko te stvari dojameš si sposoben s svojim zavedanjem in z svojimi mislimi ustvarjat lepši svet in življenje kakršno želiš živeti.

Torej, pri zgornji tehniki gre zato, da ponavljaš sledeče stavke: I love you, I am sorry, please forgive me, thank you. Ko sem sama priča neki negativni situaciji uporabim to tehniko. Povežem se s svojimi čustvi in z Vesoljem ter ponovim v mislih: I love you-rada te imam, I am sorry – žal mi je, da se to dogaja, please forgive me – prosim oprosti mi, ker sem sama delno to kreirala, nisem znala drugače, thank you – hvala za zavedanje, hvala, ker sem, hvala, ker lahko tokrat drugače odreagiram.

Več o tej tehniki si lahko prebere na spodnji povezavi: http://www.sensa.si/osebna-rast/povezani-z-univerzalno-ljubeznijo/

Kreirajte čim več ljubezni,

Objem,

Klavdija