Članek
Ste srečni?
Objavljeno Mar 23, 2016

Ne morem, da tega ne delim z vami. Danes zjutraj sem se po jutranji meditaciji počutila tako mirno in blaženo, da sem zajokala od sreče. Tudi drugače se je moje življenje v zadnjem leto drastično spremenilo. Iz nesamozavestne mamice, ki ni bila kos starševskim dolžnostim sem se prelevila v samozavestno žensko, ki je začela uživati v materinstvu in v samem življenju.

Od kje takšna sprememba? Sama zagovarjam nenehno izobraževanje in osebno rast. Ne glede na to koliko vemo se lahko še vedno kaj novega naučimo. Sama neizmerno uživam, ko delim z vami svoje misli in izkušnje, ki so del moje osebne rasti. Za mano so dolga leta dela na sebi, pika na i, pa je vsekakor bil mentorski program pri Špeli Korinšek Kaurin. Ko sem pred slabim letom dobila njen mail in povabilo v sam program sem takoj vedela, da je to tisto kar si moja duša želi in tudi potrebuje. Ker je šlo za pilotsko skupino je bila tudi cena več kot sprejemljiva zame. Špela sedaj vključuje v svoj program nove študentke, cena je bistveno večja, kot je bila takrat, ko sem se vpisala sama. Veliko sem razmišljala o tem, če bi sprejela povabilo v sam program, če bi bila cena takšna kot je sedaj. Lahko, da bi, lahko da ne bi. Vesela sem, da se je izšlo tako kot se je saj sedaj vem, da je Špelin program vreden vsakega centa. In, če bom še kdaj začutila podobno vznemirjenje kot sem ga pri Špeli bom vsekakor »zagrabila« in se vpisala v sam program ali izobraževanje.

Sama razumem, da trenutno pri nas vlada prepričanje, da se je težko zaposliti in dobiti službo. Vsak ima v glavi, da je lahko srečen, če ima zaposlitev vsaj za določen čas pa čeprav v sami zaposlitvi ne uživa. Pa je res tako? Ste res srečni? Sama trenutno zaključujem magistrsko delo, prijavljena sem na Zavodu za zaposlovanje in prejemam denarno socialno pomoč. Ampak sem srečna in notranje izpopolnjena. Zakaj? Ker živim in delam stvari, ki si jih želim! Pišem svojo e-knjigico, zaključujem študij, delam prostovoljno, vzamem si čas za tek in Tai chi, skratka za stvari, ki me notranje umirijo in obogatijo, drugim pomagam s pomočjo EFt tehnike. Oktobra pa se vpišem na študij doktorata. Sam študij je plačljiv in velikokrat se zalotim, da razmišljam o tem, kako bom študij plačala pa te misli hitro odpravim saj se zavedam, da se bo vse izšlo tako, kot je v moje najboljše dobro. Ker res uživam v samem izobraževanju in raziskovanju novih stvari, vem, da bo tudi denar za študij od nekje prišel.

Moj način življenja bo mogoče koga zmotil ampak sama nimam slabe vesti, ker  trenutno nisem zaposlena in prejemam denarno socialno pomoč saj VEM, da bom ta denar državi povrnila 100x, ko odprem svoje podjetje, ki si ga želim že od nekdaj. Stvari se ne zgodijo čez noč in potrebno je uživat na vsaki »postaji« svojega življenja.  

Ko sem razmišljala o Špelinem programu, mi je pred oči prišlo dejstvo, da nam ni škoda zapravljati denarja za avto, obleke, nezdravo hrano, ko pa gre za investijo v nas same pa hitro dobimo slabo vest in glasek v nas nam prišepne, da za to pa nimamo denarja. Tudi pri meni je kdaj tako, sem pa spoznala, da je denar, ki ga vložim vase velikokrat povrnjen. Ko smo mirni, ko smo zadovoljni, ko smo srečni, oddajamo pozitivno vibracijo in k nam začnejo prihajati nove in nove priložnosti, ki drastično izboljšajo vsa področja našega življenja, vključno z denarjem. Ko spoznamo svoja omejujoča prepričanja in smo jih pripravljeni zamenjat za bolj pozitivna se naše življenje vsekakor začne spreminjat in to na bolje.

Je pa na voljo veliko brezplačnih možnosti tako da, če si nekdo res želi spremeniti svoj način življenja potrebuje samo akcijo, akcijo, akcijo…

Klavdija