Članek
UPOKOJENCI ZAHTEVAMO SPOŠTOVANJE ZAKONA
Objavljeno Aug 17, 2019

Foto: Leon Vidic/DELO

Dragi upokojenci,

Ali se vam ne zdi, da ste odrinjeni na rob družbe?

Ali se vam ne zdi, da ste 40 let vlagali preveč za tisto, kar prejemate danes?

Ali se vam ne zdi, da se vam na vsakem koraku jemlje, čeprav ste celo življenje trdo delali?

Ali se vam ne zdi, da bi vam morala država dati vsaj tisto, kar vam po zakonu pripada?

Ali se vam ne zdi, da bi morala država popraviti pokojninsko zakonodajo tako, da bi se izboljšal položaj tudi tistih upokojencev, ki danes prejemamo pokojnino?

Naše znanje in izkušnje bi marsikomu koristile, pa se nas povsod otepajo, kot da bi bili gobavi. Ne marajo nas v podjetjih in se nas skušajo čim hitreje znebiti. Ne marajo nas v zdravstvu, saj smo od plačnikov v zdravstveno blagajno postali njeni uporabniki. Ne marajo nas, ker smo namesto vplačnikov postali porabniki pokojninske blagajne. Mlade oviramo, ko hodimo počasi skozi tretje obdobje našega življenja in jih oviramo pri hitenju v, za njih, »boljšo in lepšo prihodnost«. Poleg tega je mladim politika oprala možgane in jim zakodirala v zavest, da oni morajo delati za naše pokojnine. Kje je potem denar, ki smo ga mi vplačevali v pokojninsko blagajno za naše pokojnine?

Prepuščeni smo sami sebi in svojim težavam. Na državo in politiko lahko pritisnemo le tako, da skozi naše podpise pod peticijo »UPOKOJENCI ZAHTEVAMO SPOŠTOVANAJE ZAKONA« pokažemo svojo enotnost in neomajnost.

Zato, upokojenke in upokojenci, vaši svojci in prijatelji, pridružite se nam v skupnem boju za naš prav. Tisti, katerim predstavljamo oviro v njihovem kariernem vzponu, nas ne bodo zlahka podprli v naših zahtevah. Na nas se lomi tudi pravna država, saj MORAMO doseči, da se spoštuje veljavna pokojninska zakonodaja.

Jaz, Janez, Metka, Peter, Sonja, Ani, Srečko, Viktor, Rudi, Jožica, Martina, Danila, Drago, Dunja, Eva, Marjan in še mnogi drugi smo podpisali peticijo. Podpišite jo še vi!

Spletna povezava za peticijo je: https://www.pravapeticija.com/peticija_za_spotovanje_pokojninske_zakonodaje 

Več ko nas bo, dlje se bo slišal naš glas!

SREČNO!