Članek
Tito nakradel za več sto milijonov evrov dragocenosti
Objavljeno Mar 01, 2016

Dediči kraljeve družine Karađorđević želijo, da se jim vrnejo dragocenosti, ki jim jih je ukradel nekdanji jugoslovanski diktator in množični morilec Josip Broz Tito. Našli so jih v sefu številka 555 v Narodni banki Srbije (NDS), o čemer smo že poročali. Toda bogastvo, ki ga je nekdanji vodja jugoslovanskih komunistov nakradel, je očitno mnogo večje, kot so predvidevali do zdaj. Zoran Živanović, odvetnik kraljeve družine, je za srbske medije izjavil, da je samo en zlatnik, ki so ga našli v sefu, vreden toliko kot tri stanovanja v srbski prestolnici. In v sefu so našli kar 2.663 zlatnikov. To pomeni, da so samo zlatniki vredni (ob predpostavki, da povprečno dvosobno stanovanje v Beogradu stane okoli 50.000 evrov) skoraj pol milijarde evrov.

Srbija je na poti, da dobi nove multimilijonarje, so zapisali v Telegrafu in dodali, da je zdaj samo vprašanje, ali bo šlo bogastvo v roke kraljevih dedičev ali naslednikov Tita, se pravi v roke njegovih otrok in vnukov.

Spomnimo. Pred meseci smo poročali, da so v NBS našli Titov sef. Predsednik državne komisije Oliver Antić je takrat dejal, da je prejel strokovno poročilo o vsebini sefa, ki so ga poimenovali tudi »Titova glava«. Povedal je, da ni ničesar Titovega, ampak da je vse, kar je bilo notri, nakradeno od kralja Aleksandra in kraljice Marije. Povedano drugače: kar je v sefu, je ukradeno, Josip Broz Tito pa je bil navaden lopov.

Beri dalje...