Članek
Grozljivo: muslimani in črnci množično posiljevali, ropali in pretepali
Objavljeno Jan 05, 2016

Bili so pijani, zelo agresivni. Mimoidoče domačine so ropali in pretepali, Nemke so spolno nadlegovali in posiljevali. Štiri dni po najdaljši noči v letu prihajajo s številnimi pričevanji na dan grozljive podrobnosti divjanja migrantov v bližini centralne postaje in katedrale v Kölnu. Vpletenih je bilo 1.000 muslimanov in črncev iz Bližnjega Vzhoda in Afrike. Po poročanju nemških medijev se je do zdaj oglasilo 140 žrtev, ki so podale prijavo, toda kljub posnetkom in fotografijam je policija do zdaj aretirala samo pet oseb.

To je popolnoma nova dimenzija nasilja. To je nekaj, kar nam je bilo do zdaj neznano,« je dejal šef mestne policije Wolfgang Albers. Okoli 1.000 moških migrantov, po pričevanju večinoma muslimanov in črncev iz Bližnjega Vzhoda in Afrike, je na silvestrski večer nadlegovalo domačine na slavnem trgu med centralno železniško postajo in visoko gotsko katedralo, poroča Kölner Stadt-Anzeiger.  Ropali so, pretepali, v meščane metali pirotehnična sredstva, se do mrtvega opijali, nato pa spolno nadlegovali in posiljevali domačinke. Čeprav je bilo do zdaj prijavljeno samo eno posilstvo, na družbenih omrežjih krožijo pričevanja o več skupinskih posilstvih. Oglasilo se je 140 žrtev, ki so podale prijave: 80 zaradi spolnega nasilja in 60 zaradi tatvin in ropov. Pet oseb je do zdaj aretiranih.

Ena od žrtev, 28-letna Katja L., je za Der Express povedala svojo grozljivo izkušnjo. Dejala je, da so bile s prijateljicami zelo presenečene, ko so iz postaje prišle na trg. »Tam so bili izključno mladi moški,« je pripovedovala in dodala, da so muslimani in črnci takoj planili. Naredili so nekakšen špalir, skozi katerega je Katja morala. »Naenkrat sem začutila roko na moji zadnjici, nato na mojih prsih, na koncu so me grabili vsepovsod. To je bila prava nočna mora,« je povedala. Po njeni oceni so se jo dotaknili vsaj 100 krat, ko je skozi špalir hodila okoli 200 metrov. Medtem ko so se jih muslimanske roke dotikale, so kričali »kurbe, kurbe«in »fuk*j, fuk*j«.

Katja L. jo je še dobro odnesla, ker je imela hlače in debelo jakno, druge so imele manj sreče. Eni od nesrečnic s krilom so poblazneli muslimani in črnci strgali nogavice in spodnje hlačke, drugo so zverinsko posilili kar sredi trga.

Kölner Stadt-Anzeiger objavlja pričevanje 22-letnice: »Z rokami so bili vsepovsod na meni. Kaj takega še nikoli nisem doživela. Ko smo klicali na pomoč, so se samo smejali. Potem so mi skušali ukrasti mobilni telefon.« Še bolj grozljivo je pričevanje 17-letnice, ki je dejala, da je njo in še tri obkolila skupina 30 mlajših moških, ki jih je najprej oropala denarnic in dragocenosti, ki so jih imeli na sebi. Bila je tudi spolno nadlegovana. »Prste so mi porinili v vse odprtine,« je povedala. Dejala je, da je vse skupaj prijavila policiji. »Na policijski postaji so bile številne žrtve. Neko mlado dekle je bilo brez spodnjic. Potegnili so ji jih dol. Pravzaprav je bila skoraj gola,« je zaupala novinarjem.

Beri dalje...