Članek
Laž ni samo Laž
Objavljeno May 30, 2016

Laž je sila sile

V jezikovnosti izražanja so si nekoč pridigarji, (Župniki), ki so bili nadarjeni z vsemi vrstami izmišljotin in se šteli za psihologe -filozofe, da kaj več vedo, kot ostali so zelo poenostavilli psihološko ocenjevanje ljudi izven samega sebe. Kako bi naj še po vrhu imel vokabel "LAŽ" močan negativen učinek.

Ta beseda, LAŽ je zadnjih 70 let zelo močno prisotna med slovenskim narodom, kot padec celotne slovenske kulture. Glede današnjih psihologov-Filozofov bi bilo pa dobro, če bi prestopili senco zgodovinske psihologije in filozofije iz časov 70 let nazaj in stopili v sedanji čas, kako bi jim bilo mogoče ta vokabel "LAŽ" na novo difinirati in tem primerno interpretirati!

Danes ni LAŽ, LAŽ, temveč sila, sile, politične psihologije, kako bi si naj človek znajdel, se še sploh uspeti obdržati pri življenju in temu u namen, kako izkoristiti še kakšno nišo, ko bi kdo nasedel in tako sam imel od tega korist.

To je sicer že sintrom preživetja in instinktuelna znajkdljivost ljudi, ki to znajdljivost z malo inteligence zmorejo. Lahko bi rekel slovenska znajdlivost 21-tega stoletja teži na vokablu "LAŽ" da bi bilo pa lahko drugače, bo pa potrebno temeljito zamenjati sistem in to v pokrajinskega!

Franc Jzbinšek