Članek
Kriza, ki podaja rešitev!
Objavljeno Mar 17, 2015

Antiatoriterno Starševstvo je posledica vse nepotrebne krize!

 

Nikakor nebi smelo veljati samo eno pravilo po katerem bi naj bila Familija z otroci kot edino vzgledno etično držanje navzven kot navznotraj. Kolikor familij toliko različnij načinov pri vzgajanju otrok. Ko se Familija osnjuje nastopijo različne fase v samem razvoju, ki si ga zasvojiš v prepričanju, da počneš prav to kar je potrebno za eno uspešno familijo. In to počnejo prav vse familije v istem prepričanju brez, da bi vedele, da vsaka počne pa le malo drugače kot recimo moja familija. Tem namerno je nastalo življenje tisoče in tisoče rodov, od vseh časov pa do dabes.

 

Danes lahko sledimo kako nas je narava z vso njeno poučnostjo izkrojila za to kar smo postali. Imamo familijo, pa so takšni, ko jo nimajo in so kljub temu v familiji, saj tako se počutijo. In imamo družine z veliko otrok, ker so takšni, ki si to želijo in zoppet takšne, ki si to niso želele pa jim je cerkev pripomogla, da so prihajali otroci en za drugim tudi, ko niso bili zaželjeni in to tudi v Sloveniji, predvsem pa v Azija, Afrika pa tudi delno Latajn amerika. Vse do danes še ni kaj drugače. Familije, ki se celo odrekajo otrok in uzamejo v zamenjavo živali, kot so to muce psi kače pujske pa vse do magarcev, samo da imajo zaželjeno družbo v svojih štirih stenah z kopalnico vljučeno, kamor podajo pujska in še marsikakšno žival.

 

Pa, da nepozabim še istospolne familije, kot moški in ravno tako ženski spol ali kakorkolišna kombinacija. Istospolne familije, ki si želijo otroke posvojiti saj so prepričane, da jim lahko zagotovijo ustrezen razvoj odraščanja v polno vredno osebnost, pa jim pogotovi zaostali bedaki hočejo z referendumom zakon anulirati. Da so danes legitimne zakonske zveze v naprednih državah, katerim se celo  pripisujejo posebne sposobnosti se to v sloveniji še dokaj spregleda. Samo, če pogledamo svetovnopriznane mode desingarji in še marsikaj. Naš, predhodni zunanji minister Vesterwelle je tudi v zakonu z svojim izvoljencem,  pa  ni bila to nobena tema.

 

 Brez, da bi na široko opisoval še različne oblike zakoncev, lahko pa zagotovo rečem vsi so v sklepanju zakonov si obljubili nekaj kar ni bilo na mestu. In to je ljubezen do smrti ali zvestoba ali stal ti bom ob strani tudi, če bo hudo. Vse to jim je nekdo usilil in ta nekdo je še vedno Cerkev. Ni za uporekati, da je to napačno v kolikor bi bila zaročenca tudi sposobna se tega  v naprej obljubljenega  držati. Ker je pa življenje nekaj povsem drugega, kot pa se samo ljubiti in brez problemov živeti, postanejo vse te v naprej napovedane obljube le še floske preteklosti, ki jim velikokrat ni moč slediti.

 

Nekoč je imela cerkev še nekakšno autoriteto in njej je bilo treba slediti saj drugače so imeli takšni pari, ki se zaobljubljenjega niso držali, kar hitro madež in veliko nevšečnosti, ker so jih ljudje izločevali, kot nekaj pokvarjenega. Pometalo se je pod tepih koliko dolgo se je pač dalo za večina Fmilih do prve polovice 20-tega stoletja so bili zakoski zlomi poredki. Žene, ki so bile takrat še večinoma ob družini predvsem so skrbele za vzgojo otrok in vsega ostalega nakupičenega dela so morale biti možu podležne in otroci so se vzgajali z tepenjem in tako posledično gojili ta način vzgoje še naprej v svojih familijah. Pogotovi še to danes počnejo, kar je povsem zgrešeno

 

O koncu 20-tega stoletja pa pride antiatoriterna vzgoja v Šole. Cerkev se je več kot manj že kmalu po drugi svetovni vojni iz pedagoškega verunavka v šolah poslovila, tako je  bilo vse prepuščeno familijam samim, če so pošiljali otroke v cerkev k verunauku. Tako je pričela pedagoška vzgoja otrok na vseh straneh  popuščati in familije so se vse bolj in bolj koncentrirale še samo na materijalne vrednosti. Ženske so hodile v službo postajale finančno neodvisne od svojih partnerjev in temu na ljubo odklanjale vedno bolj nasilje svojoih partnerjev in ločitve so postajale nekaj vsakodnevnega, kar je bilo še nekaj desetletja nazaj madeč je danes povsem normalno. Hiše so se gradile v oblake kako bo moja jiša višja od soseda. Novo kupljeni auti so stali pred garažam in domišljije ni bilo konec.

 

Lepi auto lepa hiša ali moderno stanovanje in pa obvezno avijonski polet dalnji svet na letni odmor je postajal status za previligirani slovenski Narod . Za pogotove pa na kavico v London ali Pariz danes počnejo to slovenski tajkuni pa še kar lepo število njim podrejenim. Vse je cvetelo vse do momenta časa, ko mora tudi najlepši cvet usahniti! Rezultat vsega je pa bilo da so otroci odraščali antiautoriterno v šolah na cestah in pa doma v njihovih prostorih pri računalnikih, zraven še preglasne muzike. Ko je bil pa čas se usmiriti v izobrazbo, če je le bilo mogoče bi pa naj šla večina na Fax, kar ima danes za Slovenijo katastrofalne  posledice. Obrtbništvo, ki je še nedavno nazaj preživljalo familije, je postajalo vedno bolj zapostavljeno in Parola “uč se, da ti nebo treba delati” je za mnočico staršev v popolnosti uspela. Danes jih imajo ti starši doma na svojem puklu v celoti z Mama-Hotel.

 

Aklademična klasa, ki v večini ni uporabna z falsifikatnim znanjem preteklosti, ki jo ni zakaj uporabiti je postala rezultat vse napačne filozofije slovenskih Fakultet in pa familij, v katerih so odraščali otroci. In, če zo že dobili ti drugače neuporabni akademiki, kakšno chanso priti na dobra delovna mesta, so dobili vso uglajeno pot, kako se da hitro priti do famoznih zasluškov na račun naivnega slovenskega ljudstva. Familije katere so vsaka na svoj način vzgajale otroke brez, da bi jim  podajale duševne vrednosti so ves čas demonstrirale materjani napredek in pa vljučevale kjerkoli se je dalo titovo pravilo malo radi malo kradi i pošteno živi. Ko se pa janezek to pravilo nauči pa si hitro z akademičnim znanjem to Parolno pravilo Tita prekroji in si misli pa  mogu ja i manje da radim, da bi mogao više da kradem, a pošteno neka žive ti gljupi ljudi koji u tita veruju! 

 

Tako pa smo prišli na kraj kje smo sedaj,

 ko še samo za tajkune postoja raj!

Slovenski Narod pa kar si želi,

brez poguma uspeha ni!

 

Je pa pot na  katero bo treba čimprej stopiti

in svobodo z delovnim rokam si priboriti!

Filozofija življenja v delu naj zaživi,

parazite izločiti iz družbe si!

 

 system v temelj spremeniti,

 kako do čimmajnšega števila poslancev priti.

 Pokrajinske predstavnike izvoliti

 za vse pokrajine eno prestolnico ustanoviti.

 

županim glavno titulo podeliti

soobčane v deloholike spremeniti

tako kasa zvonila bode noč in dan,

dolgov več potreboval nebo slovenski Državljan!

Franc Jazbinšek