Članek
Knapi ali se ponavlja leto 1999?
Objavljeno Jul 07, 2014

Leta 1999 je bil referendum o gradnji tretjega bloka termoelektrarne TET3 v Trbovljah. Po mnogih razpravah o gradnji ali ne je bilo vprašanje na referendumu ali podpirate gradnjo TET 3 ali NE. Slovenci smo odgovorili z ne, kajti po mnogih razpravah nam je bilo zamolčano, če gradnje ne bo, bo izgubilo delo skoraj 2000 rudarjav. Pa so, rudarji so izgubili delo, premog so začeli uvažati iz Indonezije in nek lobij si je na račun skoraj 2000 delavcev fino omastil prste.

V letu 2014 se najprej pojavijo težave s trboveljsko-hrastniškimi rudarji, ko vlada to nekako uredi na plan izbruhnejo problemi v premogovniku Velenje. Rudarji ugotovijo , da je cena za premog prenizka. Kdo se ne bi strinjal, če je le mogoče, da dosežejo rudarji višjo ceno. Vendar trg je neizprosen, višja cena je poguba za velenjske rudarje, ali se oni tega zavedo. Ali so se zopet pojavili lobiji, ki so zakuhali stavko v Velenju le zato, da bodo velenjski rudarji prenehali z delom, le zato, ker bo nekdo iz nam daljnih dežel uvozil tudi slabši premog kot ga imamo v Sloveniji in se okoristil z velikimi provizijami na račun novih 1500 rudarjev, ah pa saj to je paranoja.

BY the way, v zadnjih časih so v Sloveniji primeri, ko posamezniki dajo na kocko celo Slovenijo, kaj ne bi 1500 rudarjev.

O veliko premoga bo potrebno za TEŠ 6, rudarji razmislite, včasih sanje niso sanje!