Članek
Janez KEPIC-KERN: 12.. DEL, HR PESEM IZ 1970. LET, "TVOJA ZEMLJA" PESEM - KOT "POLITIČNI POTRES"
Objavljeno Jan 16, 2021

Janez KEPIC-KERN: 12.. DEL, "TVOJA ZEMLJA" "PESEM - KOT POTRES" - Vice VUKOV in "VNUKI, OTROCI STALINIZMA, TITOIZMA itd." Pesem, ki je "na smrt" prestrašilla ex KP STALINISTE, TITOISTE V 1970. letih.

HR ODLIČNA PESEM, KI JE V 1970. LETIH PRETRESLA TITOISTIČNO EX YU - TAKO, DA SE JE 1990. SESULA !

Vice Vukov ⁞ Tvoja Zemlja (lyrics) - YouTube

Op. citatni, nekomercialni preposnetek ene od podob - pod katerimi je "epohalna pesem V. Vukova na internetu.

Spoštovani beroči !

mLAJŠI BEROČI - VERJETNO TEGA NE VESTE, ZAT SEM SE ODLOČIL NEKAJ ZAPISATI O ODLIČNI HR PESMI, KI JE DANES NEURADNA HIMNA HR IN VSEH HRVATOV.

Po strahotah 2. sv. vojne in lastnega HR ustaštva in t.i. NDH - so Hrvati doživeli, pretrpeli stahotno KP stalinistično, titoistično nasilje v letu 1945 in kasneje. Znani so KP politični nesodni pomori tisočev Hrvatov pri Pliberku, na Maclju, v Rogu, na t.i. "križevem puttu" v t.i. Titovih "marših smrti", ki so bili marši smrti zato, ker so v njih na vse strani po ex YU  vse do Bitole v Makedoniji v "kolonah smrti z oboroženim spremstvom t.i. Titovih KNOJ-evcev gnali tisoče nasprotnikov TITO-STALINISTIČNEGA KOMUNIZMA - do izčrpanosti, do smrti lljudi v "kolonah smrti - od izčrpanosti. Grozljiva zapušččina ""TITOIZMA" - ni kaj !? Več o teh grozotnih temah najdete na internetu. tudi o državno-političnem terorj na HR in Hrvati - vsa desetletja t.i. "titoizma".

V začetku 1970. let je po ex "TITOISTIČNI YU" zakrožila pesem odličnega HR pevca V. Vukova - "TVOJA ZEMLJA". Vsi smo se ob njej zavedli, da ex TITOISTIČNA YU - nima - nikakršne mmožnosti, da bi "preživela"

CITATNO, NEKOMERCIALNO VAM PONATISKUJEM - ODLIČNO BESEDILO - HR pesmi "TVOJA ZEMLJA"

"TVOJA ZEMLJA" avtor teksta Drago Britvić, glasba Alfi Kabiljo.

Tu ćeš naći uvijek dom,
srce koje kuca za te,
ruku da te prati,
majku da te shvati,
znat ćeš sve što treba znati.

Znat ćeš kako boli plač
kada tvoja zemlja pati;
ali iza svega
sigurno ćeš znati
što ti znači ovaj kraj.

To je tvoja zemlja, tu sagradi dom,
tu je stari temelj, tu na kršu tvom.
Tuđin i oluje kidali su nju,
al' još uvijek tu je sve dok mi smo tu.

Bit ćeš bogat ko i mi,
kralj što ne zna što je kruna,
al' na svojoj grudi
ko i ovi ljudi
bit ćeš velik ko i mi.

Generacija mladih Hrvatov, ki so bili med 2. vojno otroci - se je v 1970. letih aktivirala v t.i. HR POMLADI. Nastala je ta "čudovita, odlična HR domoljubna pesem - VOJA ZEMLJA", ki je temeljito "pretresla" ex TITO YU. Od tega pretresa se ex YU - ni  opomogla.

Domoljubna HR čustva so bila tudi temelj t.i. HR dommovinske vojne" v 1990. letih in temelj nastanka nove HR države, kakršnoo poznamo danes.

Toliko, današnji mladi - verjetno teh ppomembnih dogodkov - ne vedo.

LJ, 116.1. 2021

L.r. :Janez Kepic-Kern, 68 let, nekaznovan, nealkoholik, polnih 40 let delovne dobe, ex knjižničar iz LJ,

Moji zapisi, zapisi, ki sem jih napisal in jih še bom napisal jaz, Janez Kepic-Kern sem, na meni OK platformo Publishwall - so mišljeni le kot "opozorilni", mene in druge - vzpodbudni - zapisi, vzpodbudni - za nadaljno dodelavo načetih tem, misl itd. ki se meni zdi, da so žive, obetajoče, da imajo pozitiven "potencial" - kot se pogosto reče.

NAJDETE – VSE MOJE ZAPISE – Z VTIPKANJEM BESED: Janez Kepic-Kern – v ISKALNO OKENCE NA PLATFORMI OK Publishwalla.

Podpisani l.r. nisem član nobene politične stranke ali politične interesne  skupine. Moji zapisi tu – niso od nikogar – nič »naročeni« in niso  nič plačani !, Moja ozko osebna mnenja, misli itd. – so pač. Moja ustavna pravica – seveda.

KONTAKT:

E:info@sloveniana.si,

Le za polno predstavljene – seveda.