Članek
Janez Kepic-Kern: VOŠČILO VSEM
Objavljeno Dec 15, 2020

LEP POZDRAV IN SPOŠTLJIV POKLON VSEM »VZTRAJNIKOM IN VZTRAJNICAM « ODBORA 2014 ! 

in SREČNO, ZDRAVO TER USPEŠNO 2021. LETO - Vam voščim - vsem !

Pošiljam Vam ga Vam - prav vsem “vztrajnikom in vztrajnicam” Odbora 2014 ! - jaz “vztrajnik” Janez Kepic-Kern. Vam vsem nad 3000 podpisanim podpornikom Odbora 2014, ki ste oz. smo se udeleževali protestnih shodov za boljše delo R. SLO sodišč in ostalih institucij prava – od junija 2014 do decembra 2017 pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani 

Upanje, pravica, svoboda: 9789616942157: Knjiga | Emka.si

Op.: podoba knjige je citatni nekomercialni preposnetek naslovnice knjige "UPANJE, PRAVICA, SVOBODA" - od kolegov sem jo dobil v dar, ko sem šel leta 2015 - kot knjižničar - v pokoj.

»ZA RESNICO, ZA PRAVICO, ZA PRAVNO DRŽAVO« je bilo naše geslo

Še informacije za tiste beroče, ki ne veste - kdo smo bili “vztrajniki in vztrajnice“ Odbora 2014

Kdo pa so, smo, smo pravzaprav - bili – »vztrajniki« Odbora 2014? Preprosto: “vztraniki” in “vztrajnice” smo bili izkušeni, z “nečedostmi” komunističnih in pokomunističnih “nedel” kar dobro seznanjeni starejši Slovenci, iskreni slovenski domoljubi. Poimenovanje »vztrajniki« (da bi se razlikovali od zloglasnih »vstajnikov« ( U. Lubeja &”comp.”) z granitnimi kockami itd. ) smo si nadeli protestniki, vztrajniki - sami. Ker smo bili - res - vztrajni ! Več let smo se shajali, argumentitano prikazovali, opozarjali - na primere t.i. kršenj  človekovih pravic, na dejstva iz polpretekle zgodovine itd.

Urejeno, uradno prijavljeno, v okviru Odbora 2014 smo na ta način realizirali zagotovo najdaljšo vsakodnevno, neprekinjeno serijo javnih shodov, protestov v zgodovini nas Slovencev. Skratka: javno kar pomemben, pozornosti in spomina vreden dosežek!

O pestrih, bogatih,zelo resno protestnih in dokumentarnih ter aktualnih vsebinak, ki so bile obravnavane na velikem številu shodov - tu be bi pisal.

Omenim naj le, da je bilo na shodih -  veliko tudi PETJA  s strani nas vztrajnikov in gostujočih tudi priznanih pevcev in pevk, ki jih tu - poimensko - tudi - ne bi navajal ! Stkala so se mnoga nova znanstva in prijateljstva - ki tudi - ne bodo pozabljena.

Navedel bom le najbolj pomembne dosežke shodov nas "vztrajnikov Odbora 2014"

1. - konkratnih dosežkov na področju sodnega primera t.i. Patria - tu ne bom navajal, ker primer še ni čisto - pravno ...    dorečen,

2. - konkretna posledica shodov - je zagotovo povečana javna zavest o potrebi varovanja pravic in svoboščin -        človeka - in tega, na katere načine vse se v praksi življenja ... - krši -- te pravice,

3. - tu bi rad izpostavil predvsem, da ne drži, da bi bili mi "vztrajniki kar vsi "člani SDS", kar nikakor - ne drži !

  Nekaj članov te stranke je med nami - zagotovo bilo, saj smo med drugim "reševali nedikazanih obtožb -     tudi vodjo stranke SDS  g. J. Janšo.

Npr. konkretno, jaz, Janez Kepic-Kern sem bil na večini shodov  Odbora - 2014 - pa nisem član stranke SDS, le podpiram tiste projekte, usmeritve, prizadevanja -  te stranke, ki se mi zdijo - pozitivne. Takih kot jaz - je bila - večina nas, ki smo bili praktično na vseh shodih.

4. - POSEBEJ PA MORAM TUDI TU ODLOČNO  POUDARITI, DA "VZTRAJNIKI" - NIKAKOR NISMO BILI  PRAV

"NIČ PLAČANI"

ZA  PRIHODE IN ZA UDELEŽBO - NA SHODIH. JazJanez Kepic Kern sem bil na večini shodov, pa mi ni nihče ponujal, niti  NISEM  od kogarkoli - prejel  NITI CENTA DENARJA. Vse stroške za poti, za moje napise - sem kril iz lastnega žepa. Morda so kak evro dobili redni prenašalci oznak Odbora 2014 - to vprašajte - njih.

Samo 1x v treh letih nas je vodstvo Odbora 2014 - "častilo" s "hot-dog" prigrizkom. 

5. "VZTRAJNIKI ODBORA 2014" SMO LAHKO PONOSNI  NA NAŠE DOSEŽKE IN NA DOSEŽKE VSEH,

  KI SMO JIH - Z NAŠO AKTIVNOSTJO - MI - VZPODBUDILI.

6. Na naših shodh je je izoblikovala tudi zamisel o  novi TV. Nastala je t.i. NOVA24TV.

Slošna klima in razmere po seriji naših shodov trajajočih od julija 2014 do decembra 2017 

- je veliko boljša, "tabujev" in "nedotakljivih" je manj itd. - svobodnost izražanja o javnih stvareh - pa je - veliko večja !

Vsem "vztrajnikom" še 1x voščim vse dobro - v preostanku lea 2020

ter res

SREČNO, ZDRAVO TER USPEŠNO -  2021. LETO !

Ter vsem vernim - lep advent in blagoslovljene BOŽIČNE PRAZNIKE.

- na skorajšnje - snidenje - po tej zoprni - korona krizi.

H kontaktu z menoj, ker pišem knjigo o ORLIH dr. J. E. Kreka -  vabim odličnega gospoda A. Primca, ki je enkratno vodil večino shodov  Odbora 2014, Našemu spoštovanem izjemno pogumnemu in aktivnemu "vztrajniku" gospodu Viliju Kovačiču - pa poleg želja - tudi, tisti, ki zmorete - pomagajmo, pomagajte - pri tisti "nerodni" zadevi,  zaradi katere mora plačati . kazen. 

LJ, 15.1. 2020  L.r. Janez Kepic-Kern

KONTAKT:

E:info@sloveniana.si

le za polno osebno predstavljene,

motenje prijavim organom MNZ