Članek
Sporočimo vladi, da nočemo energetskih izkaznic. Ne...še enemu političnemu izumu pobiranja denarja
Objavljeno Feb 11, 2014

Zveza potrošnikov Slovenije je pričela akcijo, v kateri želi spremeniti zakonodajo, ki se nanaša na energetsko izkaznico. Ker mi ta institucija deluje podobno, kot naši ljubi sindikati, jim kaj preveč ne verjamem. Sprašujem se, draga Zveza Potrošnikov Slovenije, kje ste bili do sedaj, ko so naši poslanci spet izumili še en način, kako od državljanov povleči denar iz žepa v povračilo za sistemsko krajo, ki jo izvršeno dejstvo zadnjih dvajsetih let??!!!

Ampak kljub vsemu, predlog, ki so ga pripravili je bolje kot nič. Zato posredujem njihovo pisanje. Podprite protest ali pa plačujte nesmiselne energetske izkaznice. 

 --------------

Energetska izkaznica: sporočite vladi, da potrošniki nismo in ne želimo biti le nemi plačniki neracionalnih, nesmislenih predlogov!

Zahtevamo spremembe Energetskega zakona v delu, ki se nanaša na energetsko izkaznico. Se strinjate z našimi zahtevami? Podpišite peticijo! S podpisom sporočate vladi, da potrošniki nismo in ne želimo biti le nemi plačniki neracionalnih, nesmislenih predlogov!

Oddajte svoj glas in podpišite peticijo ->

Zakaj predlagamo spremembe?


1. Ker predlagani način za nas, potrošnike pomeni le nov, dodaten strošek. 

2. Ker predlagani način lastnikom ne daje druge izbire, kot da izkaznice naročijo pri zelo dragih strokovnjakih, čeprav gre le za vnos podatkov, ki jih moramo posredovati sami lastniki stavbe.

3. Zato ker želimo, da potrošniki imate izbiro (izbira med merjena energetska izkaznica, če njen izračun temelji na podatkih o dejanski porabi energije ali kot računske energetska izkaznica, če njen izračun temelji na podatkih o energetski učinkovitosti stavbe).

Pripravili smo konstruktiven predlog sprememb, ki upoštevajo potrošnike in hkrati zahteve direktive glede izdajanja energetskih izkaznic. Predlogi se izognejo tudi dodatnim obremenitvam državnega proračuna z vzpostavljanjem novih evidenc in izdajanjem novih odločb.

Preberite: Celoten predlog, ki smo ga pripravili skupaj z odvetnikom Janezom Tekavcem.

Hvala za podporo, za vaš glas!

Takole načelno: marsikateremu vladnem ukrepu bo treba v bodoče pokazati srednji prst! Treba bo pogledati, kaj se doseže z zbiranjem podpisov, ali "jih" določeno število podpisov na kaj obvezuje. Blizu pa mi je tudi državljanska nepokorščina pri plačevanju položnic. Trdim, da če plina ne plača 100 ali 500 ljudi, jim plin lahko odklopijo, če pa ga ne plača 50.000 ljudi, pa odklop tolikšnega števila priključkov ni MOŽEN že tehnično (pomanjkanje osebja, ki bi to realiziralo). Skratka, forumala se glasi: Če oni hebejo nas, bomo pa tudi mi njih! Pa da vidimo, kot pravijo Srbi... :)