Članek
Človek, ki je na noge dvignil lačen narod Bosne!
Objavljeno Feb 08, 2014

Leta že gledam, kaj se dogaja z našimi podjetji, ki so uničena. Moja soporga je kot visoko izobražena leta in leta zastonj iskala službo. Zaradi krivic sem se odločil za demokratični način boja, je dejal Aldin Širanovič, človek, ki je dvignil nezadovoljne množice v zrak. 

Ostali so samo bogati in veliko revnih. Srednjega sloja v Bosni ni več. 

Zmerjali so nas za huligane, ker smo šli na ulico in zahtevali svoje pravice. Mi nismo razbijali in požigali stavb, niti nismo pozivali, da kdorkoli to počne. Morate vedeti, da smo bili na protestih napadeni. Napadla nas je policija! 

To je glas naroda, svobodnega naroda naše države, na katerega ni vplivala nobena politična stranka. S protestom smo izrazili naše nezadovoljstvo. Ne želim diskutirati o tem, da so nekatere poltične stranke vrinile svoje ljudi v protestne skupine. O tem ne želim niti razmišljati. 

UNIČILI SO NAŠO DRŽAVO IN ŠE KAR JO UNIČUJEJO.  Aldin Širanović, foto: TuzlaLive

Kako bomo pa v Sloveniji rešili naše probleme?

Tudi pri nas je gospodarstvo na kolenih. 

Elita je še vedno v sedlih in se nikakor ne želi posloviti. Pa čeprav je to sedenje na stolih, protežiranje vedno enih in istih uničilo že celo generacijo ljudi. Vedno več Slovencev odhaja v tujino, s trebuhom za kruhom. 

Tudi pri nas bo potrebna lustracija. Razlastninjenje lastnikov, ki so premoženje nagrabili na račun privatizacijske zakonodaje. Na odgovornost bo potrebno poklicati politiko, ki nas je vodila od leta 1990. 

Zelo kislo jabolko, v katerega bo treba ugrizniti. 

Poglejte si posnetek, ki ni objavljen v naših medijih

RS

Bosna, že od nekdaj občutljivo področje v osrčju balkana. Prizorišče velikih zgodovinskih dogodkov od turkov naprej. Je konglomerat več narodov in narodnosti, ki so v bivši SFR Jugoslaviji, imeli zagotovljene ustavne pravice. Drastični in krvavi prelom v 90 letih, je vse doseženo postavil na glavo. Sicer več ali manj grupirane etične skupnosti, so se nasilnoše bolj zreducirale in so po evropski direktivi postali kantoni, z etično čistimi prebivalci. In tu nastane primar problemov. Vsaka etična skupnost ima svojega predsednika in svoje predstavnike v parlamentu, vsi imajo svoje interese, ki jih morajo usklajevati. Vse traja zelo dolgo in v glavnem neplodno. Problemi glede gospodarstva rastejo, saj sprejeto traja predolgo,ali sploh ne uspe. Podjetja zaradi slabih programov izgubivajo delo, s tem delavci zaposlitev in revščina je tu. Umetno ohranjanje miru, ustvarja evropa z finančnimi injekcijami,( nekaj tudi diaspora), ki v velikem procentu blaži najhujše - etnične spopade. Premosorazmerju zapiranju evropske finančne pipe, rastejo trenja v Bosni, ki so že eskalirali v spopade, sicer še samo proti državi. Zato težnja evrope za združitvet preostalih bivših držav v novo skupnost držav z enotnim vodenjem..

Ana, se popolnoma strinjam. takšni ljudje med nami so, čakajo...

In vedno je nujno paziti, da ne delamo novih krivic. Potrebovali bi srčno občutljive ljudi, ki jim bi res šlo za VSE ljudi.

se poplnoma strinjam!