Članek
Klasična likvidacija profesorja Kemijskega instituta!
Objavljeno Dec 19, 2014

Jamnik je v torek zvečer ravno izstopil iz avtomobila in se napotil proti lokalu, v katerem naj bi se skupaj službenimi kolegi udeležil prednovoletne večerje, ko ga je neznanec dvakrat ustrelil v glavo. Močno poškodovanega so ga odpeljali v klinični center, kjer je pred kratkim umrl.

Kaj natančno se je zgodilo na parkirišču pred restavracijo, še zdaj ni jasno. Kraj dejanja glede na do sedaj znane podrobnosti še najbolj spominja na klasično likvidacijo, saj je strelec krvavi zločin očitno načrtoval do zadnje podrobnosti.

Jamnik je življenje posvetil znanosti: leta 1994 je doktoriral na ljubljanski fakulteti za fiziko, nato pa se izpopolnjeval v tujini: na inštitutu Maxa Plancka v Stuttgartu, na univerzi Cornell ter v Los Alamos Laboratories v ZDA.

Za znanstveno udejstvovanje je prejel številne nagrade. Najprej je dobil Prešernovo za diplomsko delo,Zoisovega priznanja za posebne dosežke ter dve Zlati priznanji Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije.

Bil je član strokovne delovne skupne za spremembe zakona o raziskovalni dejavnosti, član strateškega sveta za razvoj pri GZS-ju ter član znanstvenih svetov in upravnih odborov na nekaj centrih odličnosti, navajajo na Kemijskem inštitutu.

Vodil ga je od leta 2008, najbolj znan dosežek v njegovem mandatu pa je nov Preglov raziskovalni center, kjer je na 4000 kvadratnih metrih raziskovalcem na voljo sodobna oprema, med drugim transmisijski elektronski mikroskop s kemijsko analizo.

"Izjemno sem ga cenil. Občudoval sem njegovo prodornost, ideje, sposobnost, da je znal povezovati specifičen svet znanosti in industrije. Imel je izjemno visoke cilje, najprej do sebe in tudi do drugih. Izjemno si je prizadeval, da utrdi pozicijo Kemijskega inštituta v svetovni znanstveni sferi. V vodenje inštituta je prinesel dinamiko. Bil je res izjemen sodelavec. Zelo ga bomo pogrešali," je ob izgubi izjavil akademikJanez Levec, predsednik upravnega odbora Kemijskega inštituta in njegov tesni sodelavec in nadaljeval:"Imel je izjemne načrte in žal nam je, da ga je tako tragičen dogodek ustavil sredi njegove poti."

Misliš? Vse bi povedalo vsaj eno grozilno pismo.

Stoyan ... :(

v slovenskih novicah piše tole; V dneh pred napadom naj bi bili Jamniku s smrtjo že grozili, družini pa naj bi zaupal želje glede svojega pogreba, je še poročal Planet TV.

slovenske novice pišejo, da je Jamnika ubila italijanska mafija, povezujejo ga z vidmarjem, ki naj bi za mafijo izdeloval strelivo, vendar prijatelj Zlatko pravilno domneva, da gre za speljevanje sledi na krivo sled. On domneva, da ga je ubil kar kak domač mafijaš po naročilu kakega bivšega uslužbenca.

Zelo žalostno. ... Naj počiva v miru.

.22 z dušilcem?