Članek
Pipistrel bo v Italijo selil tudi razvojni oddelek. Razlog: bolje bo lahko plačal inženirje!
Objavljeno Aug 12, 2014

V Sloveniji nič novega. Medtem, ko vsak dan spremljamo novo žajfnico o sestavljanju slovenske vlade, ki je tako zahteven postopek, kot da se bodo najmanj izstrelili v andromedo, nam zaradi uničujoče gospodarske politike odhajajo še zadnja privatna podjetja, ki v svetovnem merilu nekaj veljajo. Kdor še ni odšel, še bo. 

Zatorej je težko biti začuden, ko direktor Pipistrela, g. Ivo Boscarol napove, da bo ves razvojni oddelek z več kot tridesetimi inženirji selil v Italijo, kjer bo ob istem bruto strošku lahko izplačal višje osebne dohodke. 

Čez slabo leto bo torej štirisedežnike sestavljalo 200 delavcev na goriškem letališču in prošenj za zaposlitev je že ogromno. Pipistrel je danes presenetil tudi z napovedjo, da bo čez mejo selil še ves razvojni oddelek, saj bo tako lahko bolje plačal svoje inženirje.

hmmmmmm

AT

V intervjuju za TV Koper-Capodistria je izjavil, da je za to novo proizvodno halo razpisal 200 delovnih mest vseh možnih profilov. Do včeraj se mu je na razpis prijavilo 600 kandidatov iz Italije in, in, in, in, IN 15, ponavljam, 15 iz Slovenije!!!!!!!!!!!

Nič čudnega!