»Veličina naroda se meri

z blagostanjem najšibkejših«

Ustava Švice

Zakaj  LJUDJE NE MARAJO slovenskih POLITIKOV ?

Spoštovani kolega poslanec, gospod Matjaž Han!

Navada med poslanci je, da smo na ti. Tudi midva v običajni komunikaciji uporabljava to obliko. Ker pa gre v tem primeru za pisno in povrhu še javno komunikacijo med dvema poslancema bom uporabil vikalno obliko.

Zakaj gre za javno komunikacijo? Ker ste jo pričeli Vi in to javno! V izjavi na televiziji  ste na novinarsko vprašanje kako komentirate vloženo interpelacijo odgovorili približno takole: »Same vsebine interpelacije ne poznam, ker še je nisem uspel prebrati, pa vendarle se mi zdi, da se poslanec želi z njo maščevati  ministru oziroma želi le malo več nastopati v javnosti«.

Tudi v izjavi dneva v Delu je bilo podobno mnenje:«Nekateri bi radi le malo več nastopali in nas učili o morali- vemo pa, da smo prav zaradi takšnih poslancev v javnosti tudi vsi ostali slabo zapisani«.

 

Pa pojdimo analizirati izjavo po delih!

Kako je mogoče, da nekdo, ki »same vsebine ne pozna« komentira zakaj je bila vložena?

Brez, da bi sploh prebrali interpelacijo imate, kolega poslanec, že izdelano mnenje?

 

Se tudi sicer  v Državnem zboru odločate na podlagi še neprebranega gradiva?

Imamo zato tako slabe zakone? Je bil tako sprejet tudi Zakon o davku na nepremičnine?

Se Vam ne zdi, da je bila in je še  praksa interpeliranega  hudo škodljiva  za DZ, saj zanj velja pravilo, da »najprej odpre usta in potem vklopi možgane«!

Imamo v Državnem zboru »Novega Viranta« ?

Spoštovani kolega, kar človek ne pozna ne sme komentirati, ker dela škodo sebi in drugim. Najprej se mora temeljito prepričati o vsebini, dejstvih in okoliščinah, ki so povzročili določeno dejanje, potem pa sme tudi izraziti svoja stališča in mnenja ter pripombe. Vrednostnih sodb se, če je le mogoče izogibamo.

Biti moramo res previdni saj nas modrec uči:«Kar govorijo o vas velja v večji meri za tiste, ki govorijo o vas kot za vas«.

Zato interpelacija sloni na neizpodbitnih DOKAZIH, ki so priloženi. Vi pa niste  interpelacije in dokazov niti prebrali , gospod Han, pa govorite o meni! Govorite morda o sebi?

 

V navedeni interpelaciji sem priložil konkretne pogodbe, naročila in račune, ki jasno dokazujejo, da niti namen ni bil pogodbo izvršiti. Saj je niti ni bilo mogoče izvršiti, ker ima dan za enkrat še vedno 24 ur, svetovanje pa naj bi bilo vsak dan 30 ur. To me spominja na šalo, ko so vprašali izvajalca del, kako je mogoče, da je delal 25 ur na dan pa je odgovoril, da je pač eno uro prej vstal. V Državljanski listi pač vstanejo 6 ur prej. Vse je mogoče, če se hoče!

Pomembno je, da veste, gospod Han, da  pišem in govorim samo na osnovi tega kar preberem in za kar imam materialne dokaze. Tudi Vi, gospod Han?

 

Naj pojasnim navedeno v predhodnem odstavku s primerom.

Pred približno letom dni sem srečal znanca in seveda beseda nanese takoj na politike. Znanec mi je povedal nekako takole:

«Seveda se poslanec Han zavzema za državno lastništvo v podjetjih saj je njegovo zavzemanje za nacionalni interes pravzaprav zavzemanje za njegov osebni interes. Njegovo družinsko podjetje dela namreč zamaške za Pivovarno Laško in če bi se ta resnično privatizirala je vprašanje ali bi bil on še dobavitelj zamaškov ali pa bi poiskali cenejšega dobavitelja v tujini. On je eden od pajdaških kapitalistov, ki gleda le na lastne koristi in mu je politika le krinka za pridobivanje pajdaških poslov«.

 

Spoštovani kolega Han! Izkoriščam to priložnost, ki ste mi jo ponudili in vas javno sprašujem  ali sem kdaj na osnovi nepreverjene izjave in trditev izvajal kakršnekoli zaključke glede vašega dela in statusa podjetnika in poslanca? Sem na osnovi nepreverjenih navedb dajal vrednostne sodbe in vas poskušal degradirati?

 

Pa izkoriščam to priložnost, ki ste jo ponudili, da meni in javnosti pojasnite ali je v trditvah znanca kaj resnice! Saj gre vendarle za resnico in pravico ali ne? Sicer mi najbrž ne boste zamerili, če bom, ne da bi karkoli prebral in vedel za vsebino začel pripovedovati navedbe znanca kot resnico in dajati vrednostne sodbe o Vas ? Vsekakor pa moramo biti zelo previdni kajti v Svetem pismu piše:«Ne sodite, da ne boste sojeni«.

Interpelacijo sem začel pisati lani aprila, ko je izšla moja druga knjiga. Vsaka beseda, vsak stavek, vsaka navedba ima zadaj materialni DOKAZ! Ne, gospod Han, ne gre za maščevanje, ker se nimam komu in predvsem zakaj maščevati. Za vse, kar se nam dogaja, smo odgovorni in krivi sami.

Gre preprosto za to, da interpelacija na podlagi materialnih dokazov dokazuje, da JE MINISTER ŠKODLJIV  za Slovenijo.

Če jo in ko jo boste , gospod Han, prebrali boste to tudi sami ugotovili, seveda le v primeru, da ne gledate le na trenutne osebne koristi ampak koristi Slovenije.

 

Pa pojdimo k vaši drugi trditviNekateri bi radi le malo več nastopali in nas učili o morali«!

Najbrž bi moral biti vesel, da se je zgodil »Novi Virant«, ki bo z poskusi degradacije, žalitev in obtožbami na podlagi še neprebranega poskrbel, da bom lahko malo več nastopal v javnosti. Gospod Han, iranski pregovor pravi, da »težki časi naredijo človeka«. Mene so, so tudi Vas? Ali pa ste preveč v področju ugodja, da težko razumete drugače misleče?

Moje nastopanje v javnosti ni nikoli vzbudilo posebnega odobravanja, ker težko hlinim in hinavim, še težje pa se identificiram z ljudmi, kjer vsi v skupini enako mislijo. Teh radosti je bilo že doslej preveč.

 

Gospod Han, ne le, da niste prebrali vsebine interpelacije, ki nas je podpisalo deset(10) poslancev/poslank. Tudi poslovnika niste prebrali oz. ga ne poznate. V členih od 250  do 253 poslovnika DZ je opredeljeno kdo, kolikšno število  in na kakšen način lahko vloži interpelacijo.

              Gospod Han, vam moram dobesedno prepisati ali si boste člene prebrali?

                     V teh členih nisem nikjer zasledil, da bi vlagatelji interpelacije morali vprašati kakšnega od pozicijskih poslancev za dovoljenje oz. mnenje o upravičenosti interpelacije.

Interpelacija je pač akt nezaupnice ministru ali ministrici. V kolikor bi predlagatelji popolnoma zgrešili bistvo se tako ali tako osmeši. Zakaj potem takšna reakcija gospod Han? Nismo vsi enaki pred zakonom?

Ne velja poslovnik DZ za vse enako? Zakaj odrekate nam desetim podpisnikom interpelacije, Vi osebno, pravico, ki jo imamo po poslovniku? Menite, da ste kot poslanec koalicije, torej vladajoče skupine nad ostalimi poslanci? Gospod Han, Vas bomo morali kmalu vprašati, če bomo lahko govorili ali vstopili v parlament? Do kje ste sposobni iti, ko ste na oblasti? Je res, kar trdi gospa Marija Ferlič iz Dupleka (za vsak slučaj, če jo boste preganjali, gospa ima 90 let in je imuna na idiopatski nespozavidis *) , da večina ljudi, ko pride na oblast pozverini?

  ( *opredelitev pojma idiopatski nespozavidis najdete v knjigi PREVIRANT)

 

Vaša tretja trditev je bilaVemo pa, da smo prav zaradi takšnih poslancev v javnosti slabo zapisani«!

Spoštovani kolega, jaz  menim, da se ljudje ne ukvarjajo pretirano s tem »kakšni so poslanci«. O vsakem je mogoče povedati veliko dobrega pa tudi kaj slabega. Lahko pa govorimo samo slabo. Menim, da imajo državljani slabo mnenje o politikih, torej tudi o poslancih, ker katastrofalno SLABO DELAMO! Ker so REZULTATI NAŠEGA DELA, kolega poslanec vašega bolj kot mojega SAJ  ste bistveno dalj časa poslanec, preprosto KATASTROFALNI.

 

Zakaj smo poslanci v javnosti slabo zapisani?

Zakaj nas ljudje ne marajo?

 

Spoštovani poslanski kolega, odgovor je preprost, ZATO, ker ne zagotavljamo blaginje najšibkejšim! Zato gospod poslanec Han!

Ne zaradi tega ali onega poslanca te ali one stranke, ki si ga priložnostno sposodite, da postavite  pred SRAMOTILNI ZID, da zakrijete svoje  KATASTROFALNE REZULTATE VODENJA DRŽAVE.

 

 Teh » zato, ker«  je še veliko in sicer:

 

1.    Zato, ker sprejemamo ali bolje sprejemate KATASTROFALNE ZAKONE, ki imajo pogubne posledice za delovanje gospodarstva in za blaginjo prebivalstva.

Takšen je, na primer eden zadnjih v seriji zakonov, Zakon o davku na nepremičnine, ki je razgalil vso intelektualno bedo zakonodajne veje oblasti-parlamenta in izvršilne veje oblasti-vlade.

 

Ta zakon je dober primer kakšne zakone sicer  nasploh  sprejemamo. Zakaj? Ker  bi njegovo izvajanje prizadelo veliko populacijo , praktično večino prebivalcev Slovenije, zagotovo pa vsako v Sloveniji živečo družino. Njegova pogubna vsebina se je zato v celoti razgalila. Tako škodljivi so tudi praktično vsi sprejeti zakoni v »hramu demokracije«, morda bi pravilneje rekli v  »hramu demagogije« le, da prizadenejo nekoliko ali bistveno manj ljudi ter organizacij  in zato država z represivnim aparatom poskrbi za uveljavitev za vsako ceno. Kaj zato, če zaradi kakšnega napačnega zakona gre v stečaj še nekaj podjetij, morda 100 ali celo 1000! Nič posebnega se ne bo zgodilo, saj tako ali tako od konca leta 2008 pa vse do danes VSAK DAN BANKROTIRATA OZ. GRESTA V STEČAJ povprečno DVE PODJETJI! Bodo pač tri! In namesto, da bi gospodarstvo polnilo proračun se bomo »uspešno zadolžili«. Res smo uspešna država, če nam uspe v enem letu zadolžiti se za 7000 milijonov evrov. Lahko smo ponosni nase!

Eden zadnjih takšnih zakonov je Energetski zakon, ki je že sprejet. Zelo škodljive posledice za delovanje gospodarstva bo imel tudi Zakon o inšpekciji dela, če bo sprejet v predloženi vsebini. Sam sem sicer na vse poslance in resorno ministrico poslal pripombe, pa močno dvomim, da ste jih prebrali gospod Han? Saj ste v izjavi za televizijo povedali, da niste prebrali pa ste vendarle komentirali! Boste tudi tokrat pritisnili na glasovalno tipko ne, da bi prebrali? Se Vam zdi, da bi nas ob takšnem ravnanju ljudje morali marati? Kaj menite zaradi katerih poslancev imajo ljudje slabo mnenje o nas. Tistih, ki neodgovorno pritiskajo na glasovalno tipko in sprejemajo zakone, ki jih niti ne preberejo ali zaradi poslancev, ki so naredili tudi kakšno napako, ker so pač veliko delali, imeli veliko zaposlenih, svojo napako priznali, jo poskušali popraviti, se iz tega kaj naučiti ter naprej delajo in ustvarjajo? Vprašajte državljane? Jaz sem!

Se Vam zdi primerno, da smučarja, ki je nekaj sezon dobro smučal potem pa pride tudi kakšna slaba sezona ali tekma, dobesedno zradiramo iz prizorišča in ga ob vsaki novi tekmi opominjamo na  tisto, ki jo je izgubil. A mislite, da je to prava pot do uspeha, sreče in zadovoljstva posameznika in vseh?

Gospod Han, veliko tekem je potrebno odigrati, velikokrat izgubiti, da postanemo vrhunski.

Povsod po svetu vedo, da bankrot posameznika, podjetja ali tudi države še ni propad. O tem sem pisal v obeh knjigah, o tem pišejo stotine knjig po svetu. Problem je pri tistih poslancih, ki ne berejo, probleme imajo tisti ljudje, ki ne berejo.

Bankrot ni propad! To je le izguba v materialnem in finančnem smislu. Propad je, če ljudje nimajo vrednot, če so prodane duše, če ne opravljajo dostojno dela, ki so ga prevzeli.

Gospod Han, Vi in jaz sva se zavezala, da bova, skupaj z ostalimi poslanci, v imenu državljanov Slovenije upravljala državo, to pomeni, da bo parlament imenoval Vlado in sprejemal zakone. Sprejemal takšne zakone po katerih bo gospodarstvo imelo podobne pogoje za delo kot v drugih razvitih državah.

 

 In kakšne zakone sprejemate gospod Han?

Takšne kot je nepremičninski? Zakon, ki ima temeljni namen PRELASTNINITI premoženje državljanov. Tisto premoženje, ki so si ga ljudje ustvarjali na način, da so manj in slabše jedli, da niso hodili na dopuste, se oblačili v slabša oblačila in hodili po sendviče namesto na toplo malico. Se vam zdi, kolega poslanec, da bi nas ljudje zato morali imeti radi ? Radi zato, ker jemljemo prihodnost njim in njihovim otrokom.

Kolega Han, o odgovornosti in etičnosti ste govorili v izjavi za televizijo in časopis! Ste morda v svojem globokem razmišljanju pomislili tudi na to, da bi ob tako velikem polomu,blamaži politike in ignoriranju stroke, kar je razgalil nepremičninski zakon, bilo etično, moralno in odgovorno, da bi poslanci, ki ste Zakon  izglasovali odstopili? Zaradi etike morale in odgovornosti do volivcev pri katerih smo poslanci, po vaše, slabo zapisani! Ne zaradi poslanca Vogrina, ki si upa to razmišljati.

Kolega poslanec, res je moje podjetje  bankrotiralo, tudi meni ne gre najboljše, ker sem podpisal osebna jamstva za kredite podjetja. Pa vendarle Vami ne dovolim, da bi mi vzeli pravico dostojanstveno živeti. Ali menite, da Vam vaš POLOŽAJ daje to pravico?

 Veliko poslancev je v parlamentu, ki niso bankrotirali so pa dejansko PROPADLI. Zakaj? Ker pritiskajo na tipko po naročilu, ker so oz. ste bili zagovorniki in ste omogočili sprejem slabih zakonov, škodljivih zakonov za ljudi. In to tudi veste. ZATO se odzovete  s takšno vnemo na vse dobronamerne  pripombe in drugačna stališča, zato, ker nimate poštenih namenov. Pri vsakem sprejetem zakonu so v ozadju preračunavanja kateri interesenti bodo na račun sprejetega zakona zaslužili, koga bomo lahko iz svoje interesne skupine zaposlili in koga iz prejšnje vladajoče koalicije odpustili. To je resnica gospod Han. Zato se neprestano obnašate in delujete kot ranjene zveri, ki še niso dovolj dotolkle svojega plena.

Spomnim se, ko je prejšnja opozicija  iskala  30. podpis za razpis referenduma  Zakona o  slovenskem državnem holdingu in  Zakona o slabi banki. Prispeval se manjkajoči podpis v dobri veri, da je  pošten namen. Šlo je zato, da je takratna vlada predlagala, da je Nadzorni svet holdinga sestavljen iz devetih članov, od teh pa 7 imenuje neposredno ali posredno vlada,  2 pa opozicija. S tem se že v delovnem telesu nisem strinjal in sem predlagal razmerje 5 za vlado oz. pozicijo in 4 za opozicijo. S strani tedanje koalicije sem bil deležen velikih kritik, da ne razpredam dalje. Potem pa hladen tuš.

Vlado je prevzela vaša pozicija in vaš zadnji predlog je bil, da je nadzorni svet sestavljen iz 5. članov, ki jih imenuje Vlada! Opozicija nima niti enega člana. To je eden od primerov, gospod Han, zaradi katerih nam ljudje NE ZAUPAJO. Zakaj nam oz. vam ne zaupajo? Ker sredi igre spreminjate pravila! To me spominja na igranje kart z mojim šestletnim sinom (sedaj jih ima štiriindvajset). Nikoli nisem mogel zmagati, ker je on med igro priredil pravila tako, da je na koncu bil vedno zmagovalec. Gospod Han, to je pri otroku dopustno. Parlament pa vendarle ni na nivoju šestletnega otroka ali pač? Se vam ne zdi, da je v javnosti vse pogosteje izraženo stališče, da deluje parlament kot otroški vrtec? Je odgovor že dan? Morda zato, ker spreminjamo svoje obnašanje pač odvisno na kateri strani smo: v poziciji ali opoziciji.

Pa rezultati?

 

Minister Virant, ki ga vi gospod Han vneto zagovarjate, je v svojem znamenitem slogu povedal naslednje:«Osebe, ki so bile obsojene ne bi smele opravljate poslanske funkcije«. Jasno, da je imel v mislih mene. Ni moja stvar ali se z njegovo tezo strinjam ali ne. To je pač njegovo mišljenje in mu nič ne oporekam. Težava je v tem, da je sedanji minister Virant bil v času, ko je bil predsednik Državnega zbora pogojno obsojen. Pa takrat ni odstopil oziroma izrazil mnenja, da osebe, ki so bile obsojene ne smejo biti poslanci. Višje sodišče je pogojno obsodbo kasneje razveljavilo.

In kako je v mojem primeru? Popolnoma enako, gospod Han! Tudi jaz sem bil pogojno obsojen, pa je to pogojno sodbo že novembra 2013 Višje sodišče razveljavilo. O etiki in morali bi lahko razpredali večplastno. Tudi o novinarski etiki in morali.

S čim je mogoče opravičiti dejstvo, da so me v času, ko je potekalo sojenje in je bila izrečena pogojna sodba  preganjali in prikazovali novinarji kot največjega kriminalca, ko pa je bila s strani Višjega sodišča sodba razveljavljena ni bilo »ne duha ne sluha«. V času sojenja sem bil redni gost na ekranih in v časopisih. Namen je bil en sam:«Uničiti me fizično in duhovno«. Toda na dolgi rok se vse izravna. Bomo videli, kaj nam bo prinesla prihodnost?

Le časopis Delo je korektno objavil razveljavitev sodbe. Toliko tudi o etiki in morali novinarjev. Tudi med novinarji je preveč takšnih, kot med poslanci, ki »samo nastavljajo rit, pa kdo da več«. O, bo še veliko knjig, snovi je dovolj. Pri morali je večina uspela dojeti le »m«.

Seveda pa kar velja za vašega koalicijskega partnerja ne velja za nepovezanega, morda je bolje reči samostojnega, neodvisnega ali nezavezanega(navodilom) poslanca. Med igro smo spremenili pravila gospod Han, kot moj šestletni sin, zato smo oz. je parlament vedno zmagovalec.

Seveda ste zmagovalci, le kdo so pa poraženci?  DRŽAVLJANI!

Gospod Han, poraženci so ljudje, ki zaradi spreminjajočih pravil igre vedno slabše živijo, nimajo dela oz. zaposlitev, borijo se z vsakomesečnim plačevanjem položnic- spet na račun hrane. Otroci se izseljujejo, mi vele-umni parlamentarci, gospod Han, pa kar naprej vehementno trdimo kako strokovni smo, kakšne dobre in koristne zakone sprejemamo in kako smo skratka NENADOMESTLJIVI. Potem pa ni čudno, če mi je gospod Andrej Vastl iz Lenarta nazadnje predlagal, da naj zakone začnejo pisati v  Zavodu za duševno bolne Hrastovec, ker da bodo manj škodljivi.

 

2.    Zato,ker so nas »finančni politični strokovnjaki« v letu 2013 zadolžili za 7,0 milijard evrov! ( To pomeni 7000 milijonov evrov!) Vi ste glasovali za to, jaz sem bil proti.

3.    Zato,ker je v Zakonu o izvrševanju proračuna predvidena za leto 2014 dodatna 7,7 milijardna zadolžitev! Vi ste glasovali za takšen proračun, jaz sem bil proti!

4.    Zato,ker je slovenski BDB po pariteti kupne moči na osebo še leta 2008 znašal 91 % povprečja EU, danes pa samo še 79 % !

5.    Zato,ker se Slovenija v tujini zadolžuje po povprečno 5,5 % obrestni meri , uspešne države EU pa le po 1,3 % obrestni meri!

6.    Zato, ker smo v obdobju 1993  do 2008 imeli povprečno 4,2 % rast BDP, danes pa je gospodarstvo v globoki recesiji oziroma imamo upad gospodarske rasti-država proizvaja izgubo!

7.    Zato,ker Slovenija tone s hitrostjo Titanika in ljudje to občutijo, gospod Han, zato nas ne marajo! Kaj ste pa vi ob teh številkah pričakovali? Da bodo navdušeni nad nami?

 

Potem pa »pride prav« kakšen poslanec, da ga damo za »vzgled slabega poslanca«, ker je kriv za slab ugled poslancev.

Spoštovani kolega, to Vam je uspevalo pri intelektualno in osebnostno nezrelih poslancih, pri meni ne! O vaši osebnostni in intelektualni zrelosti spričo takšnih izjav ne bom sodil. Že izjave povedo dovolj o Vas!

 

Rezultati so katastrofalni, gospod Han,  zato trpi ugled!

8.    Zato, ker imamo v Sloveniji na milijon prebivalcev  45 poslancev, v Nemčiji pa le 8 !

Zato je Nemčija konkurenčnejša, ker manj obremenjuje prebivalstvo in gospodarstvo in več nudi  na enoto pobranega davka!

9. Zato, ker  imamo v Sloveniji za 2 milijona prebivalcev 13 ministrstev, v Švici pa  7 ministrstev  pri 8 milijonih prebivalcev.

-Ker  v Švici  ena oseba opravlja naloge predsednika države-predsednika vlade-in zunanjega ministra. Pri nas delajo trije kar v Švici ena oseba!

10.Zato,ker nižamo plače in pokojnine!

11. Zato, ker imajo mnogi v javnem sektorju BRUTO  plačo 900 evrov in mnogi 20.000 evrov! Kje je vaš čut za pravičnost in blaginjo vseh, gospod Han?

12. Zato, ker govorimo že 13 let o debirokratizaciji, poenostavljanju postopkov, o vitkem javnem sektorju in prijazni upravi  pa je vsakodnevna realnost povsem nekaj drugega.

Gospod Han, streznite se, vi in vaša koalicija! Ste tako opiti od oblasti, da ne vidite več resnične slike? Povsod v svetu lahko najdemo takšne primere:Severna Koreja, Sirija, Ukrajina!  Vsi ti in še drugi oblastniki so prepričani, da odlično vodijo in upravljajo državo. Torej mi nismo izjema. To nas res mora potolažiti, kajne gospod Han?

13. Zato, ker smo samo v letu 2013 neposredno ali posredno zvišali ali na novo uvedli 8 davkov!

Smo davčni pekel!

Država, kje na pošten način ne more nihče več preživeti. Zato poskušajo vsi preživeti kot v času izrednih razmer, na izredni način. Potem pa se čudimo korupciji in mahinacijam. Če jih povzročata parlament in vlada z ustvarjanjem NEVZDRŽNIH RAZMER.

Gospod Han, kje živite, da tega ne vidite?

Pa saj tudi Januković ni videl v kakšni bedi živi pretežni del prebivalstva Ukrajine! Pri nas je situacija podobna. Nekateri izbranci politične elite  imajo plače 20.000 evrov, veliko preveč ljudi  pa 900 evrov bruto.

14. Zato, ker plače poslancev niso odvisne od BDP in gospodarske rasti ter zaposlenosti. To omogoča in predvideva že obstoječi Zakon o poslancih.

Gospod Han, ne le, da smo, po vaše, »v javnosti slabo zapisani«, ljudje nas preprosto že prezirajo, ker nič ne ukrenemo, da bi se nevzdržna gospodarska situacija izboljšala, hkrati pa nismo pripravljeni in sposobni videti realnosti in deliti usode večine prebivalcev.

15. Zato, ker  smo   med državami z najvišjimi cenami  goriv in energentov v EU.

16. Zato, ker ustrahujemo podjetja in prebivalce z ponavljajočimi obiski inšpektorjev, ki so od vladajočih dobili nalogo, da »plenijo« kjer se še pleniti le da! Samo, da bo v proračun prišlo čim več denarja, ki nam bo omogočal čim dalj časa ostati na oblasti.

Gospod Han, ali res mislite, da ljudje ne čutijo prevare vladajoče elite, ki trdi, da ustvarja red in zmanjšuje sivo ekonomijo ter  si zato izmišlja vedno nove plenilske trike- davčne blagajne- v resnici pa je to le manever za ohranjanje oblasti za vsako ceno.

Pa je res oblast tako slastna ob lačnem prebivalstvu? Kaj vam tako tekne, gospod Han?

17. Zato, ker je po zadnji anketi kar 32 % anketiranih izjavilo željo, da zapustijo Slovenijo. Ovira jih le še to, da nimajo denarja.

Gospod Han, berete vi vladajoči sploh še kaj drugega razen svoje pamflete? Se boste morda vsaj zdaj zamislili ob teh številkah? Še vedno mislite, da bi nas prebivalci ob vsej tej grozi številk in dejstev morali oboževati? Gospod Han, pa saj vendarle še nismo Severna Koreja? Ali pač?

 

To so razlogi ZAKAJ NAS LJUDJE NE MARAJO, ne le, »da smo v javnosti slabo zapisani«. Ljudje nas preprosto ne marajo, ker ne delamo dobro, ker ni rezultatov, ker ne skrbimo za blaginjo najšibkejših ampak le »svojih«!

Gospod Han lahko se še tako trudite kriviti nekatere nezaščitene poslance za stanje v katerem smo      JE  TAKŠNO POČETJE PREPOZNO! Ves »blef« zadnjih let se nam bo kmalu zgrnil na glavo. Nismo daleč od ukrajinskega scenarija. Ljudje ne morejo živeti, ne zaradi Vogrinove interpelacije, ampak zaradi slabega vodenja države. Je tudi tu glavni krivec Vogrin?

 

Spoštovani kolega Han!

Lepo mi je bilo »poklepetati« z Vami. Želim Vam vse dobro pri  poslanskem delu. Ste vodja poslanske skupine vladne stranke in zato imate  veliko odgovornost.

 

Pa prst uprite večkrat vase kot v druge!

                  Vse dobro Vam želim iskreno, saj živim z pravilom »delajte drugim tisto, kar bi želeli da delajo vam«.

                                                                                    Ivan Vogrin

Zakaj LJUDJE NE MARAJO slovenskih POLITIKOV? - Mag. Ivan Vogrin

RSS Feed