Romanja k Frančišku: Tudi Miro Cerar se bo v Vatikanu srečal s papežem Frančiškom

OddajIvan Puc, dne 2015-05-18 ob 10:33:37

Tudi Miro Cerar se bo srečal s papežem Frančišku v Vatikanu. Dve leti potem, ko se je že po slabih treh mesecih na položaju premierke tam sončila Alenka Bratušek. Po imenovanju nadškofov so v kabinetu predsednika republike Boruta Pahorja stekle priprave za obisk papeža v Sloveniji. Kaj razen fotografij s priljubljenim rimskim škofom prinašajo vsa ta romanja na najvišji ravni za Cerkev v Sloveniji in za vernike?

Čeprav gre za razmerje med Svetim sedežem in državo, ni vseeno, kakšno je ob vseh teh obiskih, za katere je papež očitno zelo odprt, mnenje lokalne Cerkve. Ta je zaradi nerešenih vprašanj najbolj zainteresirana za dialog z državo. Iz krogov blizu vodstva Cerkve je zato slišati, da imajo nekateri o Cerarjevem obisku pomisleke. Prav tako niso najbolj navdušeni nad imenovanjem novega veleposlanika pri Svetem sedežu Tomaža Kunstlja, pa tudi nad njegovimi besedami, da »med Cerkvijo in državo v Sloveniji ni veliko odprtih vprašanj«. Izrekel jih je potem, ko je 20. aprila papežu izročil poverilna pisma.

V tiskani izdaji in v Trafiki za tablične računalnikeveč o tem, katero nerešeno vprašanje bo na srečanju papeža in Cerarja resno vzeto v pretres; se bo po Cerarjevem rokovanju s papežem kaj sprostilo; zakaj se sogovornika ne bi smela izogniti ravnanju premierjeve stranke; o spremembi slovenske ustave; o novem veleposlaniku pri Svetem sedežu Tomažu Kunstlju.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Ivan Puc
Ivan Puc
Objavil/a 2015-05-18 10:33:37 (May 18, 2015)
Starejša objava Novejša objava
Romanja k Frančišku: Tudi Miro Cerar se bo v Vatikanu srečal s papežem Frančiškom | Revija Reporter

Čeprav gre za razmerje med Svetim sedežem in državo, ni vseeno, kakšno je ob vseh teh obiskih, za katere je papež očitno zelo odprt, mnenje lokalne Cerkve. Ta je zaradi nerešenih vprašanj najbolj zainteresirana za dialog z državo. Iz krogov blizu vodstva Cerkve je zato slišati, da imajo nekateri o Cerarjevem obisku pomisleke. Prav tako niso najbolj navdušeni nad imenovanjem novega veleposlanika pri Svetem sedežu Tomaža Kunstlja, pa tudi nad njegovimi besedami, da »med Cerkvijo in državo v Sloveniji ni veliko odprtih vprašanj«. Izrekel jih je potem, ko je 20.

ZADNJE OBJAVE
Simboličen »zažig« ustavnih sodnikov: levica bi zamenjala kar šest ustavnih sodnikov
Ivan Puc: Pesnik »ognja groze«
Prvi predsednik in natakar
Ivan Puc: Do oblasti prek Mostu
Cenzura v imenu žensk
Ivan Puc: Na zemlji in v vesolju
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj