Izvrsitelji !

OddajIrene Vrchon, dne 2014-02-07 ob 12:21:55

Ravno sem prebrala na PW, prispevek o gospodu Marjanu Hojsu. Pa, se mi je ponovno odvrtel film pred mojimi ocmi, ko sem bila delezna njegovih prijemov. Pri srcu in v zelodcu me je stisnilo, no ocitno njegovih prijemov se nisem docela prebolela. Doticni gospod je, zelo blago receno en navaden izsiljevalec. Kot sem sama ugotovila, mu je izdajanje osebnih podatkov neka normalna in vsakdanja praksa ravno tako mu je vsakdanja praksa izsiljevanje in groznje.

Nikakor mu nisem mogla na noben nacin dopovedat, da tudi drugi meni dolgujejo denar ter, da je zaradi tega prislo pac do cesar je prislo. Ko, si v obdobju, ko si brez denarja in ti je vsak cent dobesedno pomemben in ko postavljas stvari vse zopet vse na novo, pa dobis se to, recimo; Nikakor ni hotel slisat za to da bi svoje dolgove placevala direktno na njegov bancni racun, izkljucno je zahteval placilo po postni nakaznici, ki pa ne sme biti nizje od 200, 00 eur. Evo, tako da ti se Postne storitve poberejo, tisti zadnji cent, ki ti je ostal za prezivetje. Ko, sem ga sprasevala, kaj je pa narobe ce je moje nakazilo recimo 150,00 eur, sem dobila od njegove usluzbenke, odgovor v tem stilu; Ja, kaj si pa vi mislite, to tako ne gre obvezno mora biti vplacano 200, 00 eur in to najmanj. Ko, sem tako zopet hotela odgovor zakaj ne morem placevat na njegov bancni racun, sem zopet dobila odgovor in to v precej visokih tonih; Gospa to, pa zagotovo ne bo slo, kaj si pa vi mislite.

Nemalokrat sem dobivala njegove sms sporocila ob vseh dnevih in urah, ki so se precej slisali, kot groznja, recimo. Jutri se vam iztece rok za vase placilo obroka v kolikor ne boste poravnala svoje obveznosti, sledi rubez z nasilnim vstopom ob spremstvu policije. Takrat, sem zivela se doma pri ocetu, se pravi bi vlomil v nekaj kar sploh ni moje. Zame je to kraja, groznja, nasilje in manipulacija.

Velika vecina nas je takih, ki si financnih dolgov nismo zeleli nakopat na ramena, niti si nismo zeleli zivet v pomankanju, pa se nam je ravno to zgodilo. Ne glede na vse nihce si ne zasluzi tako ponizujocega odnosa in pristopa, kot ga ima doticni Marjan Hojs. Nikdar nisem bezala pred svojimi obveznostmi prej bi rekla da ravno nasprotno, skusala sem pri svojih upnikih in dolznikih resevat nastale tezave in to brez vpletanja sodisca in  izvrsiteljev. Verjemite mi to je edina prava pot, kajti vedno smo nasli kako pametno resitev, navsezadnje so tudi moji dolzniki samo zrtve neplacilne discipline, ki pa jo je kar sistem sam sprozil s svojo omejenostjo. Nikdar in kljub, vsemu nisem nikdar nikogar tozila in tega tudi v prihodnje ne mislim naredit.

Zares pa mislim, da si je gospod Hojs ze davno nazaj vec kot zasluzil kopico kazenskih ovadb. Ce, se ne motim ga je tudi vec oseb prijavilo zbornici izvrsiteljev, ampak ocitno brez haska, saj veselo nadaljuje se naprej s svojim pocetjem.

Je pa ena stvar za kar sem zares iz vsega srca hvalezna in bi jo verjetno bolj tezko na kateri drug nacin osvojila in ta je pomoc visje sile, Boga, Angelov in vseh cudeznih resitev, ki sem jih bila v tej situaciji delezna. Zame je to nekaj neprecenljivega, zato pa danes zivim bistveno bolj v miru sama s sabo. Ne sekiram in ne grizem se vec toliko, kako se bodo tezave resile. Vedno vem da se bodo resile. Ja, Hojs me je tega naucil

. En lep dan vam zelim in maksimalno izkoristite vikend, ki je pred nami, irena

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
16
Adams Ruben
0
Nov 16, 2016
Zdravo,

Dober dan vsem vam, iščete finančne svobode? ste v
Dolg, morate posojilo za zagon novega podjetja? ali pa propad finančno,
potrebujete posojilo nakupu avtomobila ali hišo? Imajo svojo banko v zgodovini finance
zavrne? Želite izboljšati svoj finančni? potrebujejo posojilo vaši računi so
obrestuje? ne išče več, vas vabimo, za priložnost za vse
vrste posojil dobili po zelo ugodnih obrestnih merah, 3% za druge za
informacije, se obrnite na nas po e-pošti na naslov: adamsrubenloanfirm01@gmail.com

Pišite nazaj, če zainteresirani ste, da izpolnite ta obrazec in dobite nazaj
z mano.

POSOJILA PRIJAVNICA.

Polno ime:.............
Država:....................
Spol: .........................
Zakonski status:.............
Naslov: .....................
Mesto: ......................
Poklic: ..................
Mesečni prihodek:...............
Poštna številka:.....................
Znesek posojila: ..............
Trajanje Loan: ....................
Mobilna številka:.................
Govoriš angleško:......
Število WhatsApp: ...................

Po oddaji vloge za posojila, ki jih lahko pričakujemo predhodno odgovor
manj kot 24 ur in financiranje v 72-96 urah po prejemu
Podatki, ki jih potrebujemo od vas na našo elektronsko pošto (adamsrubenloanfirm01@gmail.com)

Pozdravi.
G. Adams Ruben
#16
Adams Ruben
0
Nov 16, 2016
Zdravo,

Dober dan vsem vam, iščete finančne svobode? ste v
Dolg, morate posojilo za zagon novega podjetja? ali pa propad finančno,
potrebujete posojilo nakupu avtomobila ali hišo? Imajo svojo banko v zgodovini finance
zavrne? Želite izboljšati svoj finančni? potrebujejo posojilo vaši računi so
obrestuje? ne išče več, vas vabimo, za priložnost za vse
vrste posojil dobili po zelo ugodnih obrestnih merah, 3% za druge za
informacije, se obrnite na nas po e-pošti na naslov: adamsrubenloanfirm01@gmail.com

#15
SOGOVORNIK
0
Mar 04, 2015

Zgodbe rubežnikov: tragedije, drame, kriminalke

Božena Križnik, gospodarstvo
sob, 28.04.2012, 09:00

Človek bi sklepal, da v času poglabljanja gospodarske krize, brezposelnosti in revščine ter čedalje večje plačilne nediscipline tudi število izvršb – to so procesna in materialna dejanja, urejena v zakonu o izvršbi in zavarovanju, ki nevestnega dolžnika prisilijo k izpolnitvi obveznosti – sorazmerno narašča. A statistika tega ne potrjuje. Nenazadnje tudi zato, ker uvedba stečaja in prisilne poravnave (ti pa se množijo) prekine postopek izvršbe. Pospešeno raste tudi obseg osebnih stečajev, tako da se tudi postopki zoper fizične osebe začasno ustavljajo.

V Sloveniji deluje 45 izvršiteljev. To so osebe z javnimi pooblastili, ki neposredno opravljajo dejanja izvršbe ali zavarovanja, kot jih predpisuje pravilnik o opravljanju službe izvršitelja. Poslujejo kot samostojni podjetniki, plačani pa so po pravilniku, ki ga predpiše minister za pravosodje. Presenetljivo je, da je dela premalo za vse in nekateri, zlasti izvršitelji na podeželju, težko preživijo. Zato postaja tekma za posel neusmiljena; slišati je o nelojalni konkurenci, dokazati pa jo je skoraj nemogoče.

Kdo je lahko izvršitelj? Zakonodajalec je pred leti kljub nasprotovanju ceha znižal izobrazbene kriterije za izvršitelje s sedme stopnje pravne smeri na peto stopnjo izobrazbe, opraviti pa je treba izpit za izvršitelja in ga vsaka štiri leta obnoviti. Ista velja za izvršiteljevega namestnika, ne pa tudi za pomočnike. Ti so najpogosteje tarča kritik in zgražanja javnosti. Drži se jih stigma, da opravljajo »umazani« del posla, da so grobi, nasilni in nesramni (kako prikladno: za to delo ni potrebno niti potrdilo o nekaznovanosti!). Spomnimo se lanskih pozivov k uvedbi disciplinskega postopka zoper Marijana Hojsa, izvršitelja z daleč največjim številom spisov in največ zaostanki, ki so ga številni dolžniki obtoževali moralno in pravno spornih prijemov, groženj in izsiljevanja. Očitanega mu niso dokazali, zato ni disciplinsko odgovarjal.

Rubi se lahko praktično vse

O postopkih izvršbe in izvršiteljski praksi smo se pogovarjali dolgoletno predsednico in aktualno podpredsednico zbornice izvršiteljev Tatjano Krivec Tavčar. Postopek določa, da izvršitelja izbere upnik, sodišče pa izda sklep in ga pošlje izvršitelju. Ta mora takoj, ko dobi vse dokumente, opraviti rubež. Rubi lahko nepremičnine, ki niso vpisane v zemljiško knjigo, in premično premoženje, medtem ko izvršbo denarnih terjatev (odtegljaj od plače, z osebnega računa) opravi sodišče. O vrsti izvršilnega sredstva odloča upnik. Upniki so pretežno podjetja, med dolžniki pa je največ fizičnih oseb.

Izvršitelj lahko rubi vse premičnine, ki jih najde na stalnem ali začasnem naslovu dolžnika (četudi ga ni zraven ali v resnici ne stanuje tam). Dolžnik mora razkriti tudi seznam svojega premoženja. Rubi se lahko praktično vse, razen nekaj taksativno v zakonu naštetih predmetov. Tudi predmete, ki so stari in težko prodajljivi? Prodati je mogoče vse, če je le cena dovolj nizka, pravi sogovornica. V praksi izvršitelji le redko rubijo nepremičnine. Najpogosteje posegajo po premičninah, ki so lahko unovčljive, denimo umetniške slike, zlatnino, pa tudi tehnične predmete. Nekateri te predmete fizično odnesejo in uskladiščijo v svojih poslovnih prostorih, drugi jih le označijo in do dražbe ali poplačila pustijo pri dolžniku.

Izvršitelj na licu mesta oceni rubljivi predmet, z vsoto pa skuša pokriti dolg s pripadajočimi stroški izvršbe. Vrednost, ki jo zapiše v zapisnik, je izklicna cena za dražbo. Dolžnik lahko prepreči prodajo, če do dražbe poravna dolg. Če ga ne in je prva dražba neuspešna, se na naslednji izklicna cena zniža za 30 odstotkov. Zastaralni rok za poplačilo dolga je 10 let od pravnomočnosti odločbe.

Zgodbe, ki jih piše življenje

Zgodbe izvršiteljev, ki jih piše življenje, bi lahko upodobili kot tragedije, kriminalke, drame. Zabavne epizode so redke. Ko izvršitelj potrka na vrata, ne ve, kaj bo našel za njimi. Denimo skrušenega očeta, ki, nič kriv, plačuje za grehe svojega že zdavnaj odraslega a nikoli dozorelega potomca. Ta morda že dolgo ne živi več doma, odjaviti pa se noče, ker noče prevzeti odgovornosti. Izvršitelj pa mora po črki zakona opraviti rubež na domačem naslovu. Izurjeno oko je že ob vstopu zaznalo, da tu praktično ni kaj vrednega vzeti. Ko gospodarju pojasni postopek in njegove pravice (na sodišču lahko vloži ugovor tretjega in dokaže, da so popisani predmeti njegova in ne dolžnikova last), začne pisati rubežni zapisnik: mikrovalovka – 100 evrov, radijski sprejemnik – 50 evrov; gremo v dnevno: televizija, »Joj, zelo je že stara!« recimo – 50 evrov, sedežna garnitura – 100 evrov; »Imate še kakšno sobo?« »Da, ampak je hčerina.« »Vseeno.«, računalnik – 150 evrov, tiskalnik – 50 evrov, fotoaparat – 50 evrov... Če oče ne vloži ugovora oziroma sin ne plača dolga, bo dražba.

Ena sama velika žalost, popisano skupaj ne pokrije niti polovice dolga, pusti pa grdo brazgotino na duši. Seveda lahko človek v takem stanju vzroji, prekolne krivično državo, tajkune, ki so dolžni milijone, a jim nihče ničesar ne vzame. Lahko se razjoče, se zgrudi vase ali kot ubogljiv otrok posluša dobronamerne napotke: Si bom vse zapisal.

Lani se je na primer avtoprevoznik ustrelil pred rubežniki zaradi neporavnanega dolga za odplačilo avtomobila. Izvršitelj mora imeti trdo kožo. Čedalje pogosteje tudi dober želodec, saj se zgodi, da naleti na popolnoma zapuščeno, zanemarjeno domovanje, kjer v revščini in umazaniji kraljujejo uši in stenice.

NRP – ni rubljivih predmetov

Dogaja se, da se dolžnik na vse načine poskuša izogniti rubežu, poskrije dragocene predmete, ki bi jih bilo mogoče zaseči, preprečuje vstop, ignorira izvršitelja, mu grozi, da ga bo izločil iz postopka. Pri takih je treba prepoznati zvijače in uporabiti drugačno taktiko, odločnost in vztrajnost.

Po izkušnjah izvršiteljev so posebej trpka izkušnja preživninske izvršbe. Običajno, ne pa vedno, so dolžniki moški, in ti se obnašajo, kot da je izterjani denar namenjen ženskam, s katerimi so se iz različnih razlogov razšli, ne pa njihovim nemočnim otrokom. Preživnine so nizke, kljub temu se izmikajo plačevanju, živijo pri drugi ženi, tastu, poskrbijo, da jim ni mogoče ničesar vzeti. Nekateri gredo celo namerno med klošarje. Prijavljeni so na centru za socialno delo in zanje se v zapisnik napiše: NRP – ni rubljivih predmetov.

Tretja kategorija so dolžniki, ki so pripravljeni poravnati dolgove, a (trenutno) nimajo denarja. Nekateri postanejo celo »stalne stranke«, znanci izvršiteljev, kronični neplačniki. V maniri »lepa beseda lepo mesto najde« se vsakič znova dogovorijo z izvršiteljem, da bodo dolg plačali naknadno ali po obrokih. In mnogi plačujejo točno kot ura, seveda z zamudnimi obrestmi, a čez čas spet zabredejo v novo izterjavo. Če do dogovora ne pride, se dolg poplača z iztržkom dražbe zarubljnih predmetov. Kar ostane po plačilu terjatve s pripadajočimi stroški (tudi stroški izvršbe), se vrne dolžniku.
#14
Dušan Mirić
0
Feb 09, 2014
Irena_žal mi je,da si morala skozi to kalvarijo-ne po lastni krivdi.Poznam,tudi sam sem bil v položaju,ko so mi pufe naredili drugi,jaz sem izpadel lopov in baraba(ja anonimus brez imena Jaz in oni-tudi tebi gredo moje besede),demagogi,pa bi nam krojili srajce.Tudi tisti,ki ni delal v razmerah kot jih je in jih omogoča in še bolj onemogoča slovensko gospodarsko okolje,ko te lahko brez posledic z eno odločitvijo o poslu z nekim subjektom spravi na kolena,kaj na kolena,dobesedno te pokoplje.Mnogi ne vedo o tem nič,pa mlatijo prazno slamo,ali pa branijo stran,ki je mnogim pobrala vse,ker je bila nekoč Slovenija dežela priložnosti.Bila je dežela priložnosti za ljudi z zvezami in tiste,ki nimajo morale in brez razmisleka pokopljejo sočloveka,da imajo nekaj centov več.
Irena!Davno sem se že nehal sekirati zaradi bedakov,ki jih je sram imena in priimka,ali pa ga iz upravičenega razloga skrivajo pred drugimi.Želim ti vso srečo!
#13
Irene Vrchon
0
Feb 09, 2014
Jaz in oni. Moji dolgovi niso nastali zaradi mene, temvec zaradi neplacilne nediscipline. Podjetje, ki me je tozilo je bilo tudi samo zrtev tega pojava. In, ker so se tudi sami krvavo borili, da bi oni sami placali svoje dolgove, so seveda ubirali tudi sodne poti. Nemalokrat, so bili z zivci cisto na koncu. Ne zaradi kake hudobije temvec zaradi skrbi, kako bodo oni sami placali svoje obveznosti. Nihce ni nicesar ignoriral niti se izogibal, vendar se ob takih situacijah sprozi cel domino efekt, ki ga je tezko ce ne celo nemogoce ustavit, dokle ne padejo vse domine.

To kar mene moti in mislim da ne samo mene je odnos izvrsitelja, ki ga ima do ljudi. Z manipulacijami, groznjami in izsiljevanji se pac ne pride dalec, zagotovo ne. Prevsem, pa me je motilo to, da je zahteval placilo obrokov po postni nakaznici, no tako poslujejo tisti, ki utajajo davke, skratka iz davcnega vidika ne poslujejo posteno. Pa, ne da iscem dlako v jajcu sploh ne. Gre se za to, da zelim imeti okrog takih zadev vse transparentno.

Rado !
Apsolutno je skromnejse zivljenje boljse, nikdar nisem zivela na veliki nogi niti nisem ze kakih 20 let imela nobenega kredita. Ze, preprost izracun pokaze da se to ne splaca. Vec mi pomeni zivet in delat v miru, kot pa vsa bogatija tega sveta, zame je to neprecenljivo in vsak dan sproti delam na temu, da si ta ustvarjalni mir tudi zagotovim. Nic ni samoumevnega, tudi mir ne. Vsak dan sproti se je treba odlocat, kako in na kaksen nacin bos zivel.

Vladka.
Na tezave je zares potrebno pogledat iz stalisca izzivov. Vse, kar nam je na zivljensko pot postavljeno se ne zgodi brez razloga. Ljudje vec zmoremo in prenesemo, kot si sami sploh lahko mislimo. Zares verjamm samo se v Boga in njegove resitve. Kajksno videnje si pa imela? Me, zanima in bi rada malo vec vedela o temu.
#12
RADO stajnko
0
Feb 09, 2014
Vladka, predvsem me veseli , da pišeš Bog z veliko začetnico in vse pozitivno, kar je z Njim povezano:)
#11
Vlatka Kozlovič
0
Feb 09, 2014
Irene,

res je tako.

"Ne, verjamem vec v pravno drzavo, verjamem pa cedalje bolj v Boga in njegove resitve ter pravicnost. Hojs mi je omogocil, koncno spregledat cudeze in cudezne resitve in za to sem mu neskoncno hvalezna iz vsega srca. "

No, vidiš, v vsakem slabem kaj dobrega.

Jaz v Boga verjamem že od malih nog, in verjela, ali ne, vedno mi pomaga. Pravzaprav v Jezusa, ki je moj najboljši prijatelj. (Tudi zato se mi je prikazal leta 1993....)
#10
RADO stajnko
0
Feb 08, 2014
Seveda stvar je neskončno preprosta, da ne pridemo v kremplje rubežev. Ta je, da NE jemljemo kreditov. Kar vidim, kako jih bo večina planila pokoncu, da brez kreditov danes ne gre. Gre, gre, samo potrebno je biti skromen, živeti v okviru svojih sposobnosti in ne tekmovalno se primerjat recimo s sosedom, ki ima za eno "šaro" višjo hišo, pa jo moramo imeti tudi mi, po možnosti sedaj mi za eno šaro višjo. In niti slučaJno nas ne sme zanimati, koliko je stal njihov novi avto, ter koliko so dali za letni dopust. Mi smo mi, oni so oni, lepi odnosi in mirna kri. Biti pozitivno naravnan do vsega in vsakogar, pa bo življenje čudovito lepo in enostavno, ki sicer tudi je, le mi si ga otežujemo s svojo posesivnostjo, škodoželnostjo-negativno privoščjlivostjo in hrčkarskim zbiranjem nepotrebnih stvari in količin denarja. Verjemite z malo, se živi dosti lepše, saj je z malo bolj brezkrbno in lepše življenje. Ne me napačno razumeti; imam vse kar potrebujem - mo. Še več kot potrebujem, a mi tisto več dela bolj probleme kot radosti.
#9
JAZ IN ONI
0
Feb 08, 2014
Ljudje se moramo pač vedno nekaj bunit. Predej je zadeva prišla do izvršitelja (kdorkoli pač to je) - ste imeli možnost poravnati ali se kako drugače dogovoriti za poplačevanje dolga do upnika. Ker ste to VEČ KOT OČITNO ignorirali in izzigravali - ker vas je pač življenje nevede pahnilo v tako situacijo (po domače - vaša nevednost in precenitev svojih sposobnosti)... zdaj iščete vse mogoče nepravilnosti pri terjatvah in možne kršitve vaših osnovnih pravic. Pravic, ki ste jih pred leti verjetno izkoristili za par mesecev lagodnega, nadpovprečnega mogoče luksuznega življenja.... ja takrat ni pomembno kakšni so zakoni, le da so ˝šuški˝ v žepu.... ZDAJ PA JOK IN STOK - ker je nekdo nepravilno in za vas nespoštljivo pristopil do Vas in vam povedal, da je treba jest z malo manjšo žlico. Vaše stokanje je enako kot da se pritožite na položnico, ki ste jo prejeli od mestnih redarjev za nepravilno parkiranje - češ - ONI JE TUDI TAM PARKIRAL PA NI DOBIL POLOŽNICE. To je le moje mnenje, vi ste svojega tudi opisali v prispevku.
#8
Irene Vrchon
0
Feb 08, 2014
Ojej, to je pa definitivno za policijo in kriminaliste. Me, je pa to sedaj spomnilo na primer ene moje stranke, ko se ji je sodisce z izvrsbo usedlo na bancni racun. Gospa ni nikoli delala nic s tem podjetjem ma niti oni z njo. Na, sreco se je slo za postene poslovne prakse podjetja, ki je izvrsbo ulozilo in je dobila vrnjen denar. Slo se je za napako izvrsilnega oddelka, ki je posteno zamesal podatke. Pejd cimprej na policijo, nihce ti nima pravice sam po sebi zakolicevat tvoje zemlje ter se se za povrhu na koncu v zemljo udret. Policija ga mora tega cloveka iskat
#7
vrni mi ukradeno
0
Feb 08, 2014
tudi jaz imam na grbi enega izvršitelja (pijanca), ki mi je - brez da bi bila komu kaj dolžna - odvzel (sam količil) zemljo ter avto; sedaj se je vdrl pa v zemljo
#6
Irene Vrchon
2
Feb 08, 2014
O, se ena zrtev Marjana Hojsa in njegove kompanije. Ko, si v taki situaciji je samoumevno, da je potrebno placat dolg za nazaj, pa ceprav preko take izvrsbe. Je, pa odnos milo receno ponizujoc, tega si nihce ne zasluzi. Kljub vsem prijavam gospod kar nadaljuje s svojim pocetjem ter pri temu pocetju mu ocitno nihce nic ne more. Tudi sama nimam v spominu, da bi kar vdrli v domovanje ali poslovne prostore kakemu tajkunu, seveda ti imajo cetico odvetnikov za sabo. To, kar gospod pocne sodi v kriminalisticno obravnavo, ki si pa jo nekdo brez denarja ne more privosacit, saj to potegne za sabo sodisca in odvetnike, velika vecina pa tega stroska ne prenese. Tukaj pa tici razlog, zakaj, dela kot pac dela. Tocno ve, da ga nihce ne more tozit, saj za to nima financnih sredstev. Vladka, sem pa prepricana, da bo nekoc in nekje stopil na mino, ki jo bo razneslo. Eno so zakoni in pravila, ki jih clovesko bitje s svojo omejenostjo napise, drugo so pravila zivljenja, recimo tole; Kar posejes to tudi pozanjes. Vse postene ali nepostene poslovne prakse, pri temu niso nobena izjema. Zares, se vse enkrat vrne nazaj.

Ne, verjamem vec v pravno drzavo, verjamem pa cedalje bolj v Boga in njegove resitve ter pravicnost. Hojs mi je omogocil, koncno spregledat cudeze in cudezne resitve in za to sem mu neskoncno hvalezna iz vsega srca.
#5
Vlatka Kozlovič
0
Feb 08, 2014
Moj članek:

http://www.publishwall.si/vlatka/post/96493/kako-človeka-zadene-kap-lahko-se-zgodi-tudi-vam
#4
Irene Vrchon
3
Feb 07, 2014
Ja Marko doticnemu izvrsitelju nihce nic ne more, predvidevam da zato ker so vsi povezani in si g. Marjan Hojs na tak nacin posel zagotavlja
Ce, bi jaz imela tak odnos do ljudi okrog mene, bi me verjetno ze kazensko preganjli. Evo njemu pa nic, se ve zakaj. Kljub ogromnim pritozbam se vedno dela kar pac dela
#3
marko kragelj7
4
Feb 07, 2014
vsa čast za ta članek...a žal je takih stvari v SLO še veliko, vse v službi višjih interesov. Se pa me zdi monopolno skoraj , da nekdo pokriva tako veliko območje!
#2
Ana Kos
2
Feb 07, 2014
Grozljivka ... :(
#1
Irene Vrchon
Irene Vrchon
Objavil/a 2014-02-07 12:21:55 (Feb 07, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Kako se povlec iz financnih kriz !
Izvrsitelji !
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj