Članek
Prvi sneg pobelil že večji del države
Objavljeno Nov 21, 2015

Zvečer in v prvem delu noči bo v večjem delu Slovenije snežilo, v Primorju in na Goriškem pa deževalo. Do jutra bodo padavine večinoma ponehale, najkasneje na jugu države. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.

Jutri bo sprva oblačno, popoldne pa se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo zjutraj še pihala zmerna burja, ki bo čez dan oslabela.

Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem okoli 10 stopinj C.

Zjutraj še zelo toplo ...

Zjutraj ob sedmih je bilo v Črnomlju 15 stopinj Celzija, v Novem mestu 13, v Ljubljani in Kočevju, kjer naj bi zapadlo do 20 centimetrov snega, pa 11 stopinj Celzija. 

"V precejšnjem delu notranjosti države sneži. Dopoldne je v višje ležečih krajih, na primer na Vojskem, že zapadlo pet centimetrov snega, na Voglu sedem centimetrov, na Kredarici 16 centimetrov, sicer pa nekje do dva centimetra," je dopoldne povedal vremenoslovec Brane Gregorčič iz Agencije RS za okolje (Arso)

Ohladitev je v Slovenijo prišla od severovzhoda. Tako je dež po nižinah prehajal v sneg najprej na Štajerskem, nato na Dolenjskem, v Beli krajini in na Kočevskem.

V osmih urah temperatura padla za 17 stopinj

Beri dalje...