Prijatelji (14)
Romeo Nesic
Dare Likar
Moj Vrt
Veverička Anja
Dr Magnum
Almira Catovic
Bojan Ahlin
Evelina Donko
Spremljevalci (5)
Ivanka Gantar
Naprimer Janez
Romeo Nesic
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Osvežen seznam blogerjev
Seznam blogerjev objavljen
Ceneje ne gre
Kje si?
Uvod v seznam
Hobi prostovoljstvo
Prvič
Seznam slovenskih blogerjev
Znova
Nad živaljo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
avgust 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Hobi prostovoljstvo

Peter Filec
05.11.2014 10:56 (Nov 05, 2014)

Samo da se bo vedelo, da se seznam še vedno osvežuje in da se pripravlja nekaj povsem novega. Pa opravičujem se urednikom, ker sem prilepil link, ampak drugače ne gre. Gre se za dobro stvar, za dober namen in vesel bom vsakega deljenja, komentiranja in podobnih dobrih del.

Hvala.

http://www.peterfilec.com/realnost/2014/hobi-prostovoljstvo

Osvežen seznam blogerjev

Peter Filec
13.09.2014 19:55 (Sep 13, 2014)

Nekateri veste, drugim se niti ne sanja, tretjih sploh ne briga, da sem pred dobrima dvema mesecema objavil seznam slovenskih blogerjev. Najprej nas je bilo borih dvesto, ker sem moral vse kontaktirati, vprašati za dovoljenje in tako naprej.

Ker s številom nisem bil najbolj zadovoljen, sem jih zbiral naprej in jih objavil brez njihove vednosti. Vem, da to ni pravilno, ampak če koga moti, da je na seznamu, imam email in naj mi piše. Mislim pa, da bo vsak, ki je na seznamu, imel nekaj od tega.
Hvala za Vaš čas, ki ste si ga vzeli za branje tega zapisa in vse vljudno vabim na ogled seznama. Mogoče odkrijete kaj novega.
Vesel bom pa tudi vsakršnega širjenja informacije o seznamu in prav tako bom vesel všečkanja moje strani na Facebooku, kjer se dnevno objavljajo sveži in dobri zapisi blogerjev.

Vabilo

Peter Filec
19.08.2014 20:50 (Aug 19, 2014)

Vabim na ogled osveženega seznama, kjer najdete večino aktivnih blogerjev. Seveda se seznam še vedno nadgrajuje, zato vse zainteresirane prosim, da mi pišejo na info@peterfilec.com. ali pod zasebna sporočila. Hvala.

Seznam

Seznam blogerjev objavljen

Peter Filec
24.07.2014 18:13 (Jul 24, 2014)

Kot je bilo napovedano.

Seznam

Uvod v seznam

Peter Filec
23.07.2014 18:01 (Jul 23, 2014)

Preden začnem, lahko povem, da je seznam pripravljen za objavo. Kar ne pomeni, da je to pač to, da bo tako ostalo in se ne bo spreminjalo, ampak čisto nasprotno. Verjamem, da je veliko blogerjev na dopustu, da nekateri čez poletje odklopijo in mogoče se zato niso odzvali.

 Seznam sam je ustvarjen tako, da se ga bo lahko dopolnjevalo. Ker bodo nekateri nekoč prenehali s pisanjem in izbrisali vse, kar so do takrat ustvarili. Ker se bodo rodili novi blogerji, novi upi za slovensko blogersko sceno, novi morebitni, ki bodo mogoče dosegli, da bodo ljudje bolj brali blogerske zapise in bolj upoštevali bloge.

Sestavljanje seznama je potekalo tako, da so se blogerji javili z linkom, veliko sem jih kontaktiral sam, nekatere so priporočili uporabniki socialnih omrežij. S čisto vsakim je bil vzpostavljen stik, s kulturnim vprašanjem, če lahko. Velika večina ni komplicirala. Nekateri so rekli, da je to sicer brezveze in da s tem ne bom ničesar dosegel. Nekateri so rekli, da so taki seznami neupor

Seznam slovenskih blogerjev

Peter Filec
14.07.2014 10:00 (Jul 14, 2014)

Začnem čisto na začetku, a že brž nato skočim za skoraj desetletje naprej. Ne verjamete? Sledite, ker pozivam k posebni akciji.

Torej, potem ko sem se tistega sončnega četrtka nekje v osemdesetih rodil, sem sedem let kasneje že navdušeno bral (preberi prvi odstavek in potrdi, da se nisem zlagal). Ma kaj bral, požiral sem knjige, bral sem celo fotrove knjige o človeških značajih, kljub temu, da takrat se mi tudi sanjalo ni, kaj sploh je značaj. Pa še danes nisem povsem prepričan, da vem. Kar je prišlo v roke, sem prebral, pa naj je bil to Ciciban, ovitek čokolade ali Sobotna priloga.

Konec osemletke mi je nekaj kliknilo v glavi, začele so se druge stvari in branje je ostalo na stranskem tiru. Čez nekaj let sem ponovno vzljubil knjige, jih nekaj prebral, nato pa opustil. In bral le še na dopustu, če je bilo ravno kaj pri roki.

Danes je drugače. Jebeš televizijo, vsak večer pred spanjem preberem nekaj strani, pa naj si bo to knjiga, pripovedka, članek ali blog kakega blogerja. In zatem se

Nad živaljo

Peter Filec
07.04.2014 16:32 (Apr 07, 2014)

Enostavno je, kako se nekatere stvari preštudira in naštudira. Noben problem ni razumeti jedrsko fiziko, če ti jo le nekdo pravilno in enostavno razloži, tudi o vesolju in nezemljanih je veliko povedanega, razumljenega in dokazanega, nekateri celo zelo dobro razumejo drugo svetovno vojno in imajo znanja o partizanih, belosrajčnikih in fašistih toliko znanja, da jim bi lahko verjeli, da so vse to podoživljali. Če ne bi bili letnik 87 ali še bizarnejše, 92.

Ne bom lagal, poznam osebke, ki ne razumejo niti prometnih znakov, niti pomena napisanih pravil. Tudi tistih preprostih. Rini, vleci, ne hodi po travi. Ne odlagaj smeti. Še več, ne samo, da ne razumejo, na vsak tak napis imajo celo vprašanje. Zakaj, vprašajo na vsako napisano obvestilo.

Ampak, od miselno zavrtih osebkov se vrnimo k normalnemu človeku, katerega živi primerek sem kar sam. Nič bat, k drugim se bomo še vrnili, o meni tokrat le vrstica, dve, ali malo več. Priznam, sem človek, ki razume skoraj vse, poudarek na skoraj. Log

Kje si?

Peter Filec
05.03.2014 13:08 (Mar 05, 2014)

Pogrešan? Mogoče. S strani nekaterih, s strani drugih verjetno tudi ne.
Ne bom razkril veliko. Nekega dne se vrnem in zopet začnem s pisanjem. Točno se ve, kdaj in točno vem zakaj. Na kakšen način, pa naj ostane še skrivnost.
Določene stvari sem pač razčistil, največ sam s sabo. In prav to je bilo tisto, kar sem potreboval.

Za več informacij pa http://www.peterfilec.com/

Ceneje ne gre

Peter Filec
19.01.2014 21:29 (Jan 19, 2014)

Uri primerno je, da napišem dober večer. Po zopet kratkem premoru. Ne da se mi ni dalo, pač pa se mi ni zgodilo ničesar omembe vrednega. Danes pa sem si vzel nekaj časa in se odločil napisati nekaj vrstic. Za vse ostalo je tu Mastercard. O tem v nadaljevanju.

Za vse zveste je skorajda nujno, da napišem, kako je z zdravjem. In po včerajšnjem obisku nimam kaj reči. Še vedno sem na brezpotju oziroma krožim po krožišču in čakam, kateri pas mi bo dodeljen. Tisti, ki vodi v svetlobo ali, bog ne daj tisti, ki vodi v temo. Obenem se zavedam, da se bom moral sprijazniti z izbranim, ne glede na pozitivne ali negativne lastnosti. Sicer pa pametni ljudje dobimo pozitivne stvari v tudi najbolj črnih scenarijih. Torej, včeraj sva se s Petro nahajala v Ljubljani, prestolnici republike Slovenistan. Ups, politika. Bolj kot karkoli drugega so naju navduševale nutrije v bližini lokala, katerega je lastnik poimenoval po Urškinem soplesalcu. Ena izmed njih se je odločila približati in po kratkem razgovoru

Prvič

Peter Filec
07.01.2014 21:14 (Jan 07, 2014)

Določene stvari v življenju doživljam prvič. Kot ste iz prejšnjih blogov razbrali, se prvič ubadam z boleznijo, katera se počasi izboljšuje, pustila bo pa posledice. In kot zvesti bralci veste, sem na pragu selitve. Ne sam, da bi lahko vabil prijatelje k sebi v dvosobno stanovanje, polno praznih piksen na špinel. In ne sam, da bi lahko ogovoril simpatično deklino v baru in jo povabil k sebi na prikaz penetriranja.

Danes sva prvič prespala skupaj. Tam, kjer bova, v mestu duhov, kot sem ga poimenoval. Ker je res, mesto polno skrivnosti in zanimivosti. In povečini dolgočasno, ko se pelješ skozenj. Ampak bilo je treba. Ker se nočem postarati sam. Ker rabim nekoga, ki mi v teh trenutkih stoji ob strani in ne samo spredaj meter od tal. Če bo tisto stalo tako kot mora, bom čez nekaj let pisal o nasledstvu.

Prvič sem se zbudil in skozi okno ugledal nebo. Kakršnokoli že, ampak ko sem se postavil na noge, sem videl grad. In ga vidim iz spalnice in iz dnevne sobe. Grad, ki bi ga moral videti nekj

Znova

Peter Filec
03.01.2014 20:22 (Jan 03, 2014)

Evo. Zame še vedno ostaja prvi delovni dan, ko koledar kaže trojko. Sicer sem omahoval, ampak odločitev, da se vrnem, je premagala odločitev, da bom še nekaj časa tiho, ker itak povedati nimam kaj. Konec koncev mi je v družbi vas bralcev lepo, prijetno, marsikatero rečemo v komentarjih in… Zakaj se ne bi virtualno družili še naprej.

Za vrnitev je bilo predvsem krivo to, da izmed mojih realnih prijateljev noče nihče poslušati mojih genialnih zamislic, mnenj, prerokb in dovtipov. ''Ajd, Pero, dosaden si'', rečejo običajno. In da sem se vrnil povsem nenapovedano, hmm.. No, legende se vedno vračajo nenapovedano. Ne kot Terminator, ko je rekel, da se bo vrnil, je že dišalo po vseh naslednjih delih.

Kako mi gre, hvala za vprašanje. Kar dobro. Sem tam, kjer velika večina Slovencev, se pravi v Sloveniji, nekoč imenovani druga Švica, danes realno gledano cca štiriindevetdeseta Švica. Sicer pa na psu. Tako zelo, da mi noge drsajo po tleh in so se mi zaradi tega adidaske samodejno prelevile v jap

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj