Članek
Regresija
Objavljeno Jul 18, 2021

Regresija je celosten pristop, ki se osredotoča na razreševanje pomembnih preteklih dogodkov, ki vplivajo na naše mentalno in čustveno počutje. S pomočjo regresije lahko izboljšamo mentalno in čustevno  stanje s ponovnim podoživljanjem preteklih dogodkov, ki so vplivali na razvoj problemov oz. izzivov.

Regresija je izredno koristna pri odkrivanju in raziskovanju pomembnih dogodkov iz naše preteklosti. Ko se premikamo skozi življenje se v naši podzavesti shranjujejo pozitivni in negativni spomini. Nekateri od teh spominov so dostopni zavestnemu umu in nekateri pa so potlačeni in so shranjeni v naši podzavesti in zato težje dostopamo do teh h spominov. Te spomini imajo pomemben vpliv na naš razvoj in sposobnost delovanja v vsakdanjem življenju.

Regresija

Hipnoza pomaga klientu, da vstopi v sproščeno -alfa stanje in spregovori o pomembnem preteklem dogodku ter opiše čim bolj podrobno okolico in morebitne občutke, ki se pojavijo v procesu. Regresija se izvaja na način, da terapevt klenta vodi v dogodek, ki je povezan z trenutnim  problemom oz izzivom.  

Travmatični dogodek pogosto trajno vpliva na sposobnost osebe, da izrazi čustva in komunicira z drugimi osebami, čeprav se klient morda ne bo takoj spomnil podrobnosti travme. V tem primeru je zelo regresija koristna, ker lahko pomaga, da se oseba vrne nazaj k travmi, da bi razumela vpliv travme na njihovo vedenje in izbire.

Regresija je primerna za osebe, ki želijo premagati strahove, razrešiti travme iz otroštva, sprostiti blokade, čustvena bremena ali izboljšati odnos do sebe partnerja.

Več o regresiji si lahko preberete na: https://www.regresija-hipnoza.si