Članek
Regresija
Objavljeno Jul 05, 2021

Zakaj je regresija koristna?

V prvih 7 letih svojega življenja smo kot spužve, saj vpijamo vse, kar vidimo in kar nam govorijo, ter na ta način oblikujemo svoje osebnosti, postanemo osebe, kakršne smo danes. V tem času se oblikujejo tudi naša prepričanja, ki so programirana v naš podzavestni um. Nekatera od teh prepričanj so pozitivna, druga pa povzročajo čustva bolečine, žalosti in trpljenja. Kot odrasli se morda ne zavedamo naših starih programiranih prepričanj, še posebej tistih, ki nas zavirajo ter nam povzročajo bolečino in trpljenje.

Primer programiranja podzavestnega uma. Kot majhni otroci oblikujemo svoja prepričanja o samih sebi že zelo zgodaj.

Regresija

Oglejmo si torej fobije delujejo namreč na podoben način, saj so programirani podzavestni odgovori na dane situacije. Recimo, da otrok obtiči na drevesu in izkusi največji strah. Ta strah bo shranjen v podzavestnem umu, ustvarilo pa se bo novo prepričanje, ki bo povezovalo strah z višinami. Če se bo kasneje zgodilo karkoli podobnega, tudi v dobi odraslosti, se bo ta strah spet sprožil. Tako bo lahko še leta pozneje odrasla oseba stala na visokem balkonu ali mostu ter ponovno izkusila močan strah, čeprav bo razumsko vedela, da je varna. Vendar razum in moč volje ne omejita strahu, ker ga sproži podzavestno prepričanje. Kljub temu je mogoče s regresijo dostopati do tega spomina in staro prepričanje spremeniti v novo, ki človeka spodbuja ter s tem odpravlja strah.

Podobno je tudi v primeru naših starih prepričanj o nas samih, ki so se oblikovala v otroštvu. Ta prepričanja lahko obsegajo slabo samopodobo in jezo ali pa jezo in težave z odnosi. Ne glede na to, za kakšna prepričanja gre, je do njih mogoče dostopati in jih spreminjati, s čimer se dramatično izboljša kakovost vašega življenja. Na primer, če je nekdo imel težave v določenem odnosu, je v njem morda vkoreninjeno prepričanje „nihče me ne more ljubiti“. V varnem okolju hipnoze, preko regresije, je mogoče odkriti korenine tega prepričanja in ga spremeniti v novo, pozitivno prepričanje, s čimer se spremeni tudi kakovost življenja posameznika. Poleg tega je mogoče vpeljati tudi nova pozitivna prepričanja, ki lahko izboljšajo naša življenja, kot so samozavest, moč, odločnost in karkoli je še primerno.

Kako deluje regresija?

Regresija uspe priti do vira določenega prepričanja in ga nadomestiti s pozitivnim in spodbujajočim prepričanjem z reprogramiranjem podzavestnega uma, tako da, ko je novo pozitivno prepričanje trdno zasidrano v podzavestnem umu, je mogoče izkusiti čustva moči, radosti in miru v vse številčnejših življenjskih situacijah. Zanimivo je videti, kaj prepričanja dejansko so in kako se oblikujejo, bodisi v odraslosti, otroštvu ali celo v materinemu trebuhu.

Dobra novica je, da lahko z obiskom podzavestnega spomina, preko seanse regresije, raziščemo kako se je podzavestno prepričanje oblikovalo in preoblikovalo ta spomin v novega, ki pa je spodbujajoč. Gre za preprost in varen proces, ki pogosto prinaša močne izkušnje, ki nas lahko spremenijo ter prinesejo mir in blagostanje v naše življenje.

Več o tem si lahko preberete na: https://www.regresija-hipnoza.si