Članek
Regresija reši travme
Objavljeno Oct 21, 2020

Damjan Gregorič, certificiran terapevt hipnoze in najbolj napredne regresije v prejšnja življenja, regresije sedanjega življenja in regresije v življenje med življenji po metodi šole Andyja Tomlinsona PLRA (Past Life Regression Academy), je v regresiji našel učinkovito metodo za odkrivanje in razreševanje vzrokov težav in travm, ki ljudem preprečujejo, da bi bili srečni in bi se osebnostno in duhovno razvijali.

Z duhovnostjo se ukvarja že 17 let. Ukvarjal se je tudi z bioenergijo po metodi Zdenka Domančiča in Theta healingom, a šele študij na Past life regression academy v Angliji mu je dal zadovoljujoče odgovore na njegova vprašanja. Poleg tega, da je razrešil lastne travme, ga je pritegnil tudi terapevtski pristop tovrstne regresije, ker je usmerjen na razreševanje vzrokov za nastale težave. V tem vidi veliko terapevtsko vrednost zato, ker klient sam razrešuje svoje težave. Terapevt ga samo vodi skozi proces, ter mu pri tem nudi pomoč in podporo pri razumevanju in razreševanju njegovih težav. Tako klient ne izgublja moči in samozavesti. Ve, da s tem, ko sam razume in razreši svoje težave, pridobiva na svoji moči in samozavesti. Zaveda se tudi zakaj se mu je nek problem pojavil in kaj ga želi naučiti.

V okviru Centra za razvoj potenciala duše, uma in telesa – centra Holos, poleg regresije v prejšnja življenja, regresije sedanjega življenja in regresije v življenje med življenji, vodi tudi progresijo, ki omogoča vpogled v prihodnost. S pomočjo vodnikov in višjega uma odkriva tudi ujete duše, ki jih ljudje nosijo v sebi in jim pomaga, da se jih osvobodijo.

S kakšnimi razlogi se ljudje obračajo na vas?

Ljudje imamo običajno štiri glavne razloge za regresijo v prejšnja življenja:

  • Terapija – Možnost razrešitve trenutnih težav, ki imajo svoj izvor v prejšnih življenjih. Izzivi s katerimi se soočamo danes, pogosto izvirajo iz daljne preteklosti in niso bili nikdar razrešeni. PLR je najhitrejši in najučinkovitejši način za spoznavanje korenin teh problemov
  • Odnosi – Ste že kdaj občutili neverjetno povezanost z osebo, ki ste jo pravkar spoznali? To bi lahko bilo vaše spoznanje o pomembni osebi iz vaših prejšnjih življenj
  • Radovednost – Izkusite PLR zgolj za zabavo. Morda se sprašujete, če ste že kdaj živeli? To je bil tudi razlog za mojo prvo seanso PLR
  • Duhovna rast – Učenje iz preteklosti lahko pospeši našo lastno rast in pripomore k odkrivanju naše lastne poti ali namena

Kako z regresijami razrešujete travme ljudi?

Klienta običajno vodim v dogodek, ki mu je povzročil določeno travmo, če je bilo to v njegovem otroštvu sedanjega življenja, ga vodim v regresijo notranjega otroka. Nek del nas se odcepi, loči zaradi nekih travm, ko otrok doživi nekaj hudega. Ta del potem ostane v tistem času. Povem lahko za svoj primer. Ko sta se starša ločila, sem imel šest let. Mislil sem, da smo idealna družina. Zrušil se je moj koncept o idealni družini. To je potem vplivalo na moj nadaljnji odnos z mamo, očetom in posledično tudi na moje partnerske odnose. Na seminarju regresije sem videl, da se je nek del mene odceplil in da sem bil v konfliktu s samim seboj. Po regresiji notranjega otroka, pa sem se počutil bolj enotno, bolj v stiku s samim seboj…V prvem delu regresije notranjega otroka najprej zgodbo raziščemo, vse dokler ne pridemo do dogodka, ki je povzročil travmo, v drugem delu pa jo razrešujemo. Če so vpleteni drugi ljudje, pokličem njihove duše, da se odnos z njimi razreši in tako se energije sprostijo.

Ali dobivate v regresijah kakšne dokaze, da res obstajajo pretekla življenja?

Bolj pomembno od tega, ali obstajajo ali ne, je ali je koristno, da jih raziskujemo. Mnogi sodobni duhovni učitelji nam pravijo, da se je potrebno osredotočiti na "Zdaj", torej na sedanji trenutek. S tem se sicer strinjam, vendar pa iz svojih izkušenj vem, da nerazrešeni primeri, problemi in karma, ki potrebujejo rešitev, otežujejo ljudem življenje v sedanjem trenutku, saj življenje vedno znova prinaša dogodke in osebe, ki nas spominjajo na izzive, ki jih je potrebno razrešiti. Vzorci se lahko ponavljajo; strahovi se vedno znova pojavljajo, čeprav na drugačne načine. Omejujoča prepričanja so vedno hujša ovira, vztrajajo pa tudi fizični problemi, ki jih medicina ne zna razložiti.

Ta metoda je komplementarna in deluje na vseh ravneh. Regresija je še posebej primerna, ko neke stvari, ki se nam dogajajo v tem življenju ne razumemo. Ko ne vemo, zakaj se nam dogajajo, niti od kje prihajajo. Zato gremo v regresijo, in če neke stvari izhajajo iz prejšnjih življenj, gremo tja in jih razrešimo. Gremo torej v prejšnje življenje, ki je v povezavi s tem dogodkom, travmo oz. stvarmi, ki se nam dogajajo v tem življenju. In na ta način dobimo odgovore. Sam sem dobil vpogled v to, zakaj se mi dogajajo določene stvari. Videl sem, zakaj sem imel določene misli, občutke glede odnosa z ženskami. V enem od prejšnjih življenj sem imel pravo partnerstvo, doživel sem pristno ljubezen, ki pa sem jo izgubil. Ženska, ki sem jo ljubil, je umrla. Zelo sem bil prizadet. Ta čustva sem prenesel v svoje sedanje življenje. Na regresiji sem dobil vpogled, zakaj se mi nekatere stvari dogajajo v življenju, našel sem povezave. Na podzavestni ravni to pravo partnerstvo še vedno čutim v sebi.

Na regresijah se dogaja, da ljudje začnejo govoriti v tujih jezikih ali da obvladajo določena znanja, o katerih sicer nimajo pojma. Se vam je morda dogajalo kaj takega?

Bral sem zgodbo o neki ženski, ki je v regresiji v prejšnje življenje, videla neko hišo in celo njen naslov. Šla je preveriti, če je ta hiša res tam in je bila. Vse je bilo tako, kot je videla v regresiji. Lahko imajo ljudje tudi določena znanja. Sam sem šel enkrat v regresiji prav v Atlantido. Posnel sem si regresijo in se sam vodil skozi proces. Ugotovil sem, da sem imel kar zanimivo znanje, in da ga lahko uporabljam tudi v tem življenju.

Gre za energetska znanja, s katerimi lahko pomagam ljudem. Vse naredi energija. Neka bitja so mi dala dovoljenja, da lahko to tehniko uporabljam za pomoč ljudem.

Je bil med klienti kakšen posebej zanimiv primer?

Neka ženska je bila zanimiva. Imela je bolečine v vratu. Prišla je na regresijo in delal sem tehniko, imenovano 'bridging'- mostiščenje, kjer vzpostavimo most z določeno mislijo čustvom ali fizično senzacijo, ki nas vodi v dogodek, ki je povzročil travmo. Pri klasični hipnozi se razišče celotno življenjsko zgodbo, pri mostiščenju pa direktno vstopiš v vroče dogodke, ki so za klienta bistveni. Lahko gre za moteče misli, ki se ponavljajo npr. nimam moči, ali nisem sposoben, sem negotov vase, nisem dovolj dober… Če gre za povezavo s kakšnim čustvom npr. Nemoč, jeza, žalost, občutek krivde, potem se povežeš s tem čustvom in vstopiš v ta dogodek, ki ti je povzročil to travmo.

Pri tej ženski pa je bila prisotna fizična senzacija in se je izkazalo, da so jo v prejšnjem življenju zadavili. Telo shrani spomine raznih travm, negativnih čustev, strahov itd. Ta telesni spomin je povzročil problem. Ko je raziskala ta dogodek, je razumela, da je bila zadavljena in je podoživela travmo. Potem sva to razrešila tako, da se je pogovarjala s telesom. Telo samo pove, kaj se mu je zgodilo, kaj mu je manjkalo in kaj bi potrebovalo, da se te rane zacelijo. In potem pozdraviš telo. Telesne spomine je treba sprostiti. Treba je podoživeti stanje, da razumeš situacijo. Dobro je, da ljudje občutijo in podoživijo, kar se jim je zgodilo, v regresiji, kajti šele, ko travmo podoživimo v celoti, jo lahko tudi sprostimo. Vsi mi verjamemo, da je to, kar občutimo resnično, in to ima neko vrednost. Če so samo neke zgodbe in zraven ni nobenih čustev, doživetij, to nima neke vrednosti. Tudi sam, za tisto, kar sem doživel v regresiji, vem, da je resnično. Denimo, ko sem začutil pravo, močno ljubezen v prejšnjem življenju.

S terapijo pomagate tudi ljudem, da se rešijo ujetih duš, ki jih nosijo v sebi… Kako veste, da ima nekdo v sebi ujete duše?

Ljudje, ki imajo določene tuje energije v sebi. Čutijo, da se ne premaknejo, da so blokirani, da nimajo energije. Čutijo pomanjkanje energije. Gre za udoben, varen in preprost postopek. Potek ima lahko različne oblike, odvisno od narave simptomov, energij ali ujetih duš, ki so udeleženi. Vsaka situacija je unikatna. Večino primerov je mogoče rešiti v eni seansi. Poleg tega priporočam ločene zdravilne seanse, za odpravljanje posledic na vašem energijskem sistemu in ponovno vzpostavitev močne pozitivne energije. Med seanso želimo poiskati glavni vzrok za to, da je sploh prišlo do navezave, saj je to včasih znamenje nečesa, kar je zakopano globoko v nas in potrebuje zdravljenje.

Podzavest se oklepa vseh naših spominov tako, da ve od kod prihajajo težave in kako so se začele ter kaj jih je povzročalo. V njej lahko najdemo rešitve. Ko človek enkrat razume te stvari, je njegovo življenje definitivno drugačno. Drugače se počutimo. Ne gre samo za razumevanje tega, gre tudi za to, da sprostimo čustveni naboj raznih energij, ki jih nosimo v sebi. Človek nosi v sebi sklop nekih energij, ki mu povzročajo ponavljajoče se reakcije v določenih situacijah. Ko sprostimo določeno energijo, se situacija spremeni, drugače se počutimo, ljudje se drugače obnašajo do nas… Ko nekaj sprostiš v sebi, se stvari res drugače odvijejo.

Kako osvobodite te duše, da gredo tja kamor sodijo?

Z ujetimi dušami se pogovarjam. Vprašam jih, kaj se je zgodilo, da jih je privleklo k določeni osebi in običajno povedo: »Umrl sem z nekim občutkom krivde, žalosti«, ali »nekaj se mi je zgodilo, da sem imel občutek krivde, žalosti«. Ta oseba je v sebi prav tako nosila občutek krivde, žalosti… Travme so običajno tiste, ki povežejo duše z določeno osebo. Ljudje, ki zbolijo, se poškodujejo, po operacijah, izgubijo partnerja po avtomobilski nesreči, energetsko oslabijo, so ranljivi in lahko pride vanje neka duša, s katero se vibracijsko ujemajo… Duš , ki so ostale ujete na zemlji, je veliko. Oseba najprej ugotovi, kaj jo je povezalo z dušo. Potem kakšne simptome ima zaradi tega, ali ji to jemlje energijo, povzroča prebavne motnje ali neke druge težave, ali se oseba ne more premakniti naprej. Te duše običajno zavirajo ljudi, da se pomaknejo naprej. Z dušo se pogovarjam, jo tudi vprašam, če se zaveda, da je umrla. Pomagam ji, da razume, za kaj gre in ji povem, da ni prav, da je v telesu drugega človeka. Potem jo pošljem v svetlobo. Če noče iti, pokličem vodnike in jo ti odpeljejo. Delam s pomočjo višjega uma, z višjim jazom ali duhovnim vodnikom. Duhovni vodniki so določeni, da nas varujejo, nam svetujejo in pomagajo. Zadolženi so za nas. V fazi življenja med življenji te duhovni vodnik ves čas vodi skozi proces, je ob tebi in potem na določeni točki lahko naredi pregled prejšnjega življenja. Pove ti, kaj si dosegel, kaj bi lahko izboljšal, česa nisi uspel narediti, kje si bil dober itd. Vsak človek ima enega do dva vodnika. Ko delam regresoterapije, sem v stiku z vodniki.

Ali dobijo ljudje vpogled v prejšnja življenja na regresijah?

Ja velika večina ljudi dobi vpogled v prejšnja življenja. Nekateri bolj vidijo, drugi bolj slišijo, tretji čutijo, običajno gre za kombinacijo vseh treh zaznav, vendar ena po navadi prevladuje. Samo dva do tri odstotka pa je ljudi, na katerih ni možno izvesti regresije v prejšnja življenja. Res je, da regresoterapija ne prinese želenih rezultatov npr., če ima klient težave pri doseganju ustrezne stopnje hipnotičnega transa ali pa se ne pusti voditi v pomembno travmo.

Ali je kakšna značilnost skupna za travme Slovencev, zakaj se največ obračajo na vas?

Večina ljudi prihaja k meni zaradi odnosa s samim seboj ali medsebojnih odnosov. Pri nas je to na udaru. Ko vidiš, kako se ljudje obnašajo v prometu, vidiš, da medsebojni odnosi najbolj škripajo. Ni medsebojnega spoštovanja. V tujini je to drugače.

Kaj razlikuje vašo metodo od ostalih regresij?

Za tovrstno Regresijo po metodi Andyja Tomlinsona PLRA (Past Life Regression Academy) sem se odločil, ker je terapevtska in deluje na vseh energijskih ravneh uma, telesa in duše ter omogoča združevanje in uravnavanje energij. Kar jo loči od klasične regresije, je celostno zdravljenje s razumevanjem in odpravljanjem izvorne težave. Metoda vključuje objektivno merjenje rezultatov terapevtskih seans, kjer z merljivimi simptomi, merimo jakost, pogostost in čas trajanja določenih čustev, misli ali fizičnih senzacij, ki so povezani z določenim življenskim izzivom, kar klientu omogoča merjenje napredka. Končni cilj seans vedno razrešitev izziva!

Sam sem že bil na dveh regresijah v Sloveniji. Te regresije bolj temeljijo na raziskovanju in ne razreševanju. Tu pa gre za terapevtski pristop k regresiji. Upoštevajo se določeni parametri. Če so denimo s travmo povezana določena čustva, gledam kako močna so ta čustva, kako pogosto se pojavljajo in koliko časa trajajo… Kako oseba vidi sebe brez vseh težav. To je ključno pri zdravljenju. Če oseba vidi preko tega, je to dober znak, če tega ne vidi, pa je lahko to indikator, da zna biti zapleteno. Po mojih izkušnjah so rezultati po vsaki seansi vsaj za polovico boljši. Običajno je velika sprememba v njihovih življenjih opazna že po eni do treh seansah. Potrebno število seans se določi na individualni osnovi, glede na naravo problema. Kakor sem sam opazil, mislim, da v Sloveniji nihče ne dela tega na tak način kot jaz.

Originalni članek

Avtor: Andreja Paljevec

Vir: Revija Misteriji