Članek
Čas je za digitalizacijo zdravstvene dokumentacije z Mikrocopom
Objavljeno Mar 16, 2021

Zdravstvena dokumentacija pogosto vsebuje občutljive osebne podatke, zato moramo z njo še posebej skrbno ravnati. Koronakriza je zdravstveni sektor prisilila v digitalizacijski preskok. Pogoji za delo, način dela in pristopi k delu se sedaj še hitreje spreminjajo, zato temu aktivno sledijo tudi zdravstvene ustanove, da bi zagotovile varno in skladno urejen dostop, deljenje zdravstvene dokumentacije in poskrbele za njeno varno fizično hrambo. Pri morajo dobro poznati in razumeti morebitna tveganja ter iskati rešitve, ki nam pomagajo preprečevati morebitne zlorabe. Zato bodo odgovore na to ponudili strokovnjaki za digitalicazijo iz podjetja Mikrocop na spletnem seminarju, ki bo v četrtek, 25. marca 2021, ob 11. uri. 

Preteklo leto so se povečale predvsem potrebe po digitalizaciji procesov, s ciljem omogočiti lažje, hitrejše in optimalnejše delo vsemu zdravstvenemu osebju. Jasno je, da je to marsikdaj preobremenjeno, torej je posodobitev na področju upravljanja informacij logičen korak k bolj optimalnim delovnim procesom. Le celovit pristop k digitalizaciji zdravstvene dokumentacije lahko prinese ustrezne rešitve in zagotovi optimalno izkušnjo pacientov, zdravstvenega osebja in drugih deležnikov.

Na brezplačnem spletnem seminarju bosta koordinator tehnologije Miha Škrabar in produktni vodja fizične hrambe Miha Čebron pojasnila, zakaj je ravno zdaj pravi čas za digitalizacijo zdravstvene dokumentacije in odločitev za njeno varno fizično hrambo.

Miha Škrabar je koordinator tehnologije, ki rešuje izzive digitalizacije, zajema podatkov, urejanja in hrambe fizičnega gradiva. Sočasno nastopa tudi v vlogi koordinatorja storitev, kjer zajem dokumentov in podatkov predstavlja ključni člen digitalizacije. V podjetju Mikrocop ima 15 let izkušenj, verjame v široko znanje, nenehno učenje, proaktivnost ter strokovno in predano ekipo sodelavcev, s katero sledi poslanstvu področja, da analogno postane digitalno.

Miha Čebron je produktni vodja za fizično hrambo, ki ima več kot 15 let izkušenj iz teorije in prakse, povezan s fizično hrambo in arhivi. Deluje na področju celovitega upravljanja arhiva, kjer sledi načelu uporabnosti arhiva. Pozornost namenja predvsem ozaveščanju in izobraževanju o pomembnosti in uporabnosti »Urejenega arhiva«.

Prijava na brezplačen spletni seminar Digitalizirajte zdravstveno dokumentacijo in poskrbite za njeno varno hrambo