Poslovna IT konferenca Mikrocopa za digitalizacijo slovenskega gospodarstva

OddajCapo Info, dne 2019-10-09 ob 12:03:57

Kaj imata skupnega digitalizacija in tangram?

Podjetje Mikrocop letos prireja že 16. poslovno IT konferenco, ki bo 15. oktobra na Brdu pri Kranju. Zanimivi in ugledni govorniki, odločevalci in strokovnjaki s področja bančništva, financ, zdravstva in drugih dejavnosti bodo predstavili svoje izkušnje in prakse, kako so se uspešno soočili z digitalizacijo. Pogledali bodo tudi v digitalno prihodnost, ki jo diktirajo tehnološki trendi, kot so umetna inteligenca in robotizacija procesov... Vsebina konference bo tako ponudila številne odgovore na aktualne dileme, ki jih prinaša vse večji informacijski kaos. Osvetlili bodo najbolj spregledane gradnike digitalizacije poslovanja, ki odločujoče vplivajo na zmožnost izkoristka digitalnega potenciala.

 

Rdeča nit letošnje Mikrocopove konference je igra ali sestavljanka tangram, ki simbolično ponazarja proces digitalizacije poslovanja. Pri obeh iz posameznih delov lahko sestavimo različne oblike ali poslovne modele. Tako pri tangramu kot pri digitalizaciji ni enega samega recepta, kako do končnega rezultata. Vsak si lahko v skladu s svojimi potrebami, načrti in zmožnostmi sestavi svojo zgodbo in drugačen poslovni model. A zavedati se moramo, da za uspeh potrebujemo vse sestavne dele, zgolj še tako napredno orodje ali le vpeljava novih metodologij in spodbujanje sprememb organizacijske kulture preprosto ni dovolj. Čeprav se morda sliši zapleteno, bodo posamezne konkretne zgodbe in uporabljene recepte na konferenci razkrili ugledni predstavniki različnih uspešnih podjetij in organizacij.

Če tangram med drugim velja za najzgodnejši psihološki test na svetu, bo morda čas digitalizacijo nekoč osvetlil v luči podjetniškega testa za obstoj podjetja na trgu v 21. stoletju. O tem, katero podjetje bo uspešno vstopilo v prihodnost, namreč odloča prav zmožnost vodstev in zaposlenih, da ostajajo odprti za novosti, prožni pri uvajanju sprememb v poslovanje podjetja ter osredotočeni na približevanje svojim strankam. Direktorica Mikrocopa Simona Kogovšek ugotavlja, da podjetja, ki se osredotočajo le na optimizacijo stroškov, ob tem pa pozabijo na stranke in njihove spreminjajoče se potrebe, tvegajo, da bodo izgubila delež na trgu ali pa celo ogrozila svoj obstoj na njem.

Z njo se strinja tudi Klemen Klinar, direktor prodaje in trženja v Mikrocopu, ki pravi: »Trg postaja vse bolj neizprosen in če podjetja ne bodo izpolnila pričakovanj ter potreb svojih strank, bo to slej ko prej storilo konkurenčno podjetje. Stranke so namreč danes vedno bolj zahtevne, svoje potrebe in pričakovanja pa oblikujejo predvsem v skladu z uporabniško izkušnjo, kakršno jim zagotavljajo vodilni globalni ponudniki, četudi njihove storitve sploh niso primerljive z našimi.«

Ob tej priložnosti Simona Kogovšek poudarja: »V Mikrocopu želimo podjetjem pomagati, da v celoti izkoristijo svoj digitalni potencial, zato bomo na letošnji konferenci osvetlili različne, tudi bolj mehke vidike digitalizacije. Ne glede na poslovni model pa priporočam čim prejšnji zajem vhodnih dokumentov in podatkov, učinkovito in uporabnikom prijazno informacijsko podporo poslovnih procesov, tesno povezano z drugimi informacijskimi sistemi, ob tem pa aktivno spodbujanje in motiviranje zaposlenih h krepitvi digitalnih veščin, vpeljavi in sprejemanju sprememb. V Mikrocopu lahko pri tem pomagamo s celovitimi rešitvami za digitalizacijo poslovanja in strokovno močnimi izkušenimi ekipami, brez skritih stroškov.«

Še posebej pomemben in velik poudarek letošnje konference bo na organizacijski kulturi, verjetno najbolj spregledan gradnik digitalizacije, ki pa odločujoče vpliva na izrabo digitalnega potenciala podjetja. 

Letošnja Mikrocopova konferenca je že 16. po vrsti (doslej se je na njej zvrstilo že več kot 100 predavateljev in 3.000 udeležencev) in predstavlja bogat presek poslovnih in IT vsebin. Na njej se bodo srečali številni odločevalci in izvajalci, ki bodo izmenjali svoje izkušnje z digitalizacijo iz dnevne prakse ter tako omogočili prenos znanja v vsa slovenska podjetja, ki želijo svojim strankam zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo ob kakovostnem in skladnem poslovanju.

Na vprašanje, zakaj na konferenci ne sme manjkati noben glavni predstavnik slovenskega podjetja, v Mikrocopu navajajo 5 ključnih razlogov za udeležbo: udeleženci si bodo letos od blizu ogledali ključne spregledane vidike digitalizacije, ki odločilno vplivajo na učinek digitalizacije in izrabo digitalnega potenciala. Spoznali bodo številne praktične primere iz različnih dejavnosti in uporabne lekcije uporabili v svojem podjetju. Seznanili se bodo s sodobnimi rešitvami za povečanje učinkovitosti in boljše obvladovanje tveganj ter spoznali ključne tehnološke trende na področju digitalizacije poslovanja. Srečali se bodo z vrhunskimi strokovnjaki in z njimi izmenjali izkušnje. Mikrocopova konferenca pa je hkrati tudi odlična priložnost za mreženje in druženje s kolegi, ki se ukvarjajo s podobnimi vprašanji.

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Capo Info
Capo Info
Objavil/a 2019-10-09 12:03:57 (Oct 09, 2019)
Starejša objava Novejša objava
Mikrocop: Postanite brezpapirno podjetje | Mikrocop

Microcop nudi vodilne rešitve za brezpapirno poslovanje, s čimer zmanjšuje stroške, viša učinkovitost in zagotavlja zakonsko skladnost vašega poslovanja.

Mikrocop konferenca, 15. 10. 2019, Kongresni center Brdo | Mikrocop

Na letošnji poslovni IT konferenci Mikrocopa se bomo osredotočili na pogosto spregledane gradnike digitalizacije poslovanja, ki pa odločujoče vplivajo na našo zmožnost izkoristka digitalnega potenciala.

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Parodontoza − tiha ubijalka zob pri starostnikih
Poslovna IT konferenca Mikrocopa za digitalizacijo slovenskega gospodarstva
Leonardova Mona Lisa bi se danes smejala z bleščečim nasmehom (svojih zob)
Več kot polovica starejših ima težave z ugrizom v jabolko
10-letna pot plesa ob drogu v Sloveniji je bila trnova in polna izzivov, a vredna vsake kaplje znoja in vsake modrice
Obeta se slavnostni spektakel ob 10-obletnici plesa ob drogu v Sloveniji
KATEGORIJE
cene
(5)
zobe
(4)
ples
(3)
zzzs
(1)
ecb
(1)
ERP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj