Spletni portal, ki Slovence informira o zobnih implantatih

OddajCapo Info, dne 2019-06-12 ob 13:21:15

Na spletu je zaživel nov portal, ki Slovence izobražuje o zobnih implantatih. Na njem bodo pacienti našli tudi številne kontakte zobozdravnikov in zobozdravstvenih ordinacij. »Portal je odziv na vse bolj pereče razmere glede stanja zob, saj delna ali popolna brezzobost ne pesti le prebivalcev manj razvitih držav, temveč je še kako pogosta tudi v Sloveniji. Zato je namen portala prispevati k zmanjšanju brezobosti in ohranjanju zdravih zob in lepega nasmeha Slovencev,« je povedala Janja Debeljak iz Dentalie, ki so portal zasnovali.

Kot kažejo podatki, je delna brezzobost v Sloveniji ocenjena na kar 80 odstotkov prebivalcev, medtem ko je popolnoma brezzobih 5 odstotkov prebivalcev. V svetovnem merilu pa je brezzobih približno 30 odstotkov ljudi, kar okoli 80 odstotkov pa pesti delna brezzobost.

Pacienti se večinoma ne spoznajo na zobne vsadke, zato se prepustijo odločitvi zobozdravnikov, katere zobne vsadke jim bodo namestili. Čeprav je na trgu veliko različnih implantoloških sistemov, vsi niso enako kakovostni. Razlikujejo se po samem materialu, iz katerega so narejeni. Manj kakovostni zobni implantati so izdelani iz slabšega titana, slabša pa je tudi njihova oblika in način povezave med implantatom in nazidkom oziroma abutmentom. Če je implantološki sistem priznan in razširjen po svetu, zagotavlja večjo klinično preverjenost, boljšo dobavljivost potrebnih delov in garancijo za protetične komponente. Ni pa zanemarljivo tudi, koliko izkušenj ima kirurg oziroma zobozdravnik, ki bo postopek opravil. Nenazadnje pa mora pacient prej dobro spoznati sam postopek in čas celjenja, saj se tako lažje izogne težavam in podaljša obstojnost implantatov. 

V praksi pa se izkaže, da se pacienti večinoma pozanimajo le glede cene zobnih implantatov, zato jih pogosto prepričajo obljube zobozdravnikov, ki se oglašujejo v okviru dentalnega turizma. A slovenski zobozdravniki, ki so bolj omejeni z zakonodajo in se ne poslužujejo poceni oglaševalskih trikov, opozarjajo, da je zdravljenje z zobnimi implantati v okviru dentalnega turizma lahko zelo nevarno. Kajti v večini takih primerov gre za instant rešitve, ki pogosto privedejo do kasnejših težav. S takšnimi zapleti se potem srečujejo ravno slovenski zobozdravniki, ki jih naknadno obiščejo pacienti s težavami kot posledicami dentalnega turizma. 

V zadnjih desetletjih pa se dogajajo velike spremembe tudi na področju zobozdravstvene oskrbe in implatologije. Strokovnjaki razvijajo nove metode in materiale, s katerimi pacientom pomagajo pri delni ali popolni brezzobosti, da jim kar najhitreje in kar najmanj boleče nadomestijo manjkajoči zob oziroma zobe ter jim tako povrnejo zdrav in samozavesten nasmeh.

»Vse te aktualne razmere pa kažejo na to, da pacienti potrebujejo vedno več odgovorov o tej nišni tematiki. Zato smo jim želeli omogočiti, da se čim bolje informirajo in se na podlagi tega lahko pametneje odločijo. Na naslovu: https://implantati.dentalia.si lahko najdejo številne članke o aktualnih novostih in trendih na področju implantologije. Poiščejo lahko tudi ustreznega in izkušenega zobozdravnika na področju implantologije glede na regijo oziroma najbližjo lokacijo. Najdejo pa tudi številne informacije glede različnih možnosti zdravljenja brezzobosti,« še dodaja Janja Debeljak.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Capo Info
Capo Info
Objavil/a 2019-06-12 13:21:15 (Jun 12, 2019)
Starejša objava Novejša objava
Dentalia

Opis spletnega mesta

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Parodontoza − tiha ubijalka zob pri starostnikih
Poslovna IT konferenca Mikrocopa za digitalizacijo slovenskega gospodarstva
Leonardova Mona Lisa bi se danes smejala z bleščečim nasmehom (svojih zob)
Več kot polovica starejših ima težave z ugrizom v jabolko
10-letna pot plesa ob drogu v Sloveniji je bila trnova in polna izzivov, a vredna vsake kaplje znoja in vsake modrice
Obeta se slavnostni spektakel ob 10-obletnici plesa ob drogu v Sloveniji
KATEGORIJE
cene
(5)
zobe
(4)
ples
(3)
zzzs
(1)
ecb
(1)
ERP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj