Članek
Ne fotografirajte sms-čestitk politikov, raje kradite paštete in jušne kocke!
Objavljeno Jan 26, 2016

Če ste vladni politik, lahko kradete paštete, jušne kocke ali tesnila, pa se vam ne bo nič zgodilo - In če bo kdo fotografiral sporočilo, ki ste ga prejeli na mobilni telefon, bo tožilstvo storilca kazensko preganjalo, sodišče pa ga bo obsodilo na pogojno zaporno kazen.

Tako je prejšnji teden višje sodišče potrdilo kazen fotoreporterju Janiju Božiču na pet mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, ker si je leta 2013 tik pred izvolitvijo Alenke Bratušek za predsednico vlade drznil fotografirati čestitko na njenem mobilnem telefonu, ki ji jo je poslal poslovnež Peter Kraljič.

Prejšnji teden se je tudi razkrilo, da je zdaj že nekdanji državni sekretar na ministrstvu za javno upravo Janko Burgar v trgovini Mercator večkrat kradel paštete, jušne kocke, piškote in podobno, zaradi česar so ga prodajalke naznanile policiji. Stroške je sicer povrnil, tožilstvo pa je ovadbo proti njemu zavrglo z obrazložitvijo, da je bila vrednost tatvin manj kot 50 evrov in nesorazmerna s stroški, ki bi jih prinesel kazenski pregon. V primeru državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Andreja Špenge, ki je iz Bauhausa »iz nesporazuma« odnesel tesnilo, ne da bi ga plačal, se ni zgodilo niti to, saj ga trgovina ni upala naznaniti, prav tako ga ni razrešila notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar.

Beri dalje...