Članek
Davčno svetovanje - domači davki
Objavljeno Jun 29, 2015

Storitve davčnega svetovanja - domači davki

Skrbni davčni in računovodski pregledi
Namen skrbnega pregleda je oceniti točnost, popolnost in zakonitost izkazanega računovodskega stanja postavk v računovodskih izkazih in oceniti njihov vpliv na plačan davek od dohodkov pravnih oseb ter vpliv na višino akontacij davka od dohodkov pravnih oseb.

Zastopanje strank pred davčnimi organi
S profesionalnim pristopom do uradnih oseb (davčnega organa) ter dobrim poznavanjem vašega poslovanja in poslovnih knjig vam zmanjšamo davčno tveganje ter omejimo možnost nastanka dodatnih nepotrebnih davčnih bremen.

Priprava zavezujoče informacije po 14. členu
Pri zahtevnih poslovnih aktivnostih, ki potrebujejo jasno in varno davčno obravnavo, vam pomagamo pripraviti in pridobiti zavezujoče davčno mnenje, ki ga izda generalni davčni urad, glede davčne obravnave nameravanih transakcij oz. poslovnih dogodkov. Na podlagi popolne vloge se izda zavezujoča informacija, ki je v konkretnem primeru zavezujoča za davčni organ.

Pridobitev zavezujočega davčnega mnenja
Pri enostavnih poslovnih aktivnostih ali transakcijah uredimo pridobitev ustreznega davčnega mnenja, usklajenega s tolmačenjem davčnega organa, ki zagotavlja zelo visoko stopnjo davčne varnosti.

Priprava davčnega mnenja strokovnjaka
Mednarodni profesionalni tim vam pripravi strokovno davčno mnenje, ki temelji na praktičnih primerih in izkušnjah ter omogoča zelo visoko davčno zanesljivost.

Davčno revidiranje z namenom preventivne pravilnosti in zakonitosti davčnih zakonov
Na željo uprave ali lastnikov opravimo temeljito in metodološko dovršeno davčno revizijo poslovanja in poslovnih izkazov, ki ponuja natančen pregled o davčni pravilnosti in zakonitosti vseh poslovnih dogodkov oz. transakcij.

Davčno načrtovanje
Na podlagi davčnega načrtovanja lastniki in uprava dobijo natančen vpogled v bodoče davčne obveznosti posameznih poslov, dela podjetja ali celotne poslovne skupine. Temelj za uspešno davčno načrtovanje je dobro pripravljen poslovni načrt in opis poslovnih dogodkov. Seveda je davčni načrt tudi osnovni element davčnega strukturiranja.

Postavljanje notranjih kontrol za zagotovitev pravilnosti in zakonitosti plačevanja davkov
Skupaj z vami uspešno dopolnimo vaš računovodski poslovni proces z notranjimi kontrolami, ki vam zagotovijo sprotno ugotavljanje in zagotavljanje pravilnosti in zakonitosti plačevanja davkov.

Posebni skrbni davčni pregledi finančnih institucij
Namen skrbnega pregleda je oceniti točnost, popolnost in zakonitost izkazanega računovodskega stanja postavk v računovodskih izkazih in oceniti njihov vpliv na plačan davek od dohodkov pravnih oseb ter vpliv na višino akontacij davka od dohodkov pravnih oseb pri finančnih institucijah (banke, zavarovalnice, skladi ...).

Poslovno prestrukturiranje v kriznih razmerah v Sloveniji
S pravilnim in strokovnim pristopom ob upoštevanju pozitivne zakonodaje vam pomagamo in svetujemo pri poslovnem prestrukturiranju družbe ali poslovne skupine.

Druge storitve - domači davki

Pojasnila v zvezi z direktivami EU
Pomagamo pri tolmačenju ali pravilni uporabi ugodnosti, ki jih ponujajo v slovensko davčno zakonodajo implementirane direktive EU (ugodnejša obdavčitev dividend, obresti, licenčnin ali poslovnih dobičkov ob poslovnem prestrukturiranju).

Pojasnila v zvezi z mednarodnimi sporazumi (slovenski vidik), davčni odtegljaj
Naš domači in mednarodni tim vam pomaga pri tolmačenju obdavčitve poslovnih transakcij, ki so obdavčene z davčnim odtegljajem v Sloveniji (dividende, obresti, licenčnine, poslovne storitve v primeru posebnih držav). S pravilnim pristopom in poznavanjem mednarodnih davčnih sporazumov je mogoče zelo učinkovito optimizirati obdavčitev z davčnim odtegljajem.

Holding družbe v Sloveniji
V slovensko davčno zakonodajo implementirane direktive EU omogočajo ob pravilnem pristopu postavitev slovenskih holdingov z določenimi davčnimi ugodnostmi. Seveda je slovenski holding predvsem menedžerski model vodenja poslovne skupine in pomeni stroškovno optimiziranje skupnih administrativnih in podpornih dejavnosti.

Partnerstva v Sloveniji
Tudi slovenska davčna zakonodaja omogoča oblikovanje posebnih “partnership” modelov, vendar ti glede davčne optimalnosti še zdaleč niso primerljivi z zahodnoevropskimi in anglosaksonskimi modeli. Z našimi strokovnjaki se lahko posvetujete glede teh modelov.

Davčni vidik poslovnih enot
V praksi je v več primerih primerna uporaba poslovna enota tako s poslovnega kot davčnega vidika. Naši strokovnjaki vam pripravijo celostne rešitve za poslovne enote.

Davčni vidik intelektualne lastnine v Sloveniji
Intelektualna lastnina ima v vsakodnevnem poslovnem svetu velik pomen. Zaradi njene kompleksnosti in zahtevnosti je na tem področju veliko davčnih situacij, ki so nedorečene. Naši strokovnjaki vam v zvezi z intelektualno lastnino podajo celostne rešitve za modele, ki že obstajajo, ali vam svetujejo pri oblikovanju novih.

Obdavčitev nepremičnin v Sloveniji
Obdavčitev nepremičnin je zelo aktualna tema že dolga leta. Če se pravilno lotite poslovanja z nepremičninami, je mogoče doseči optimizacijo davčnih bremen.

Odloženi davki in davčno računovodstvo
Svetujemo pri pravilni postavitvi sistema odloženih davkov na splošno in pri njihovi umestitvi v okvir računovodskih standardov.

Davčni vidik projektov za vlaganja v raziskave in razvoj - AKTUALNO!!!
Svetujemo pri postavitvi notranjega modela davčnega knjigovodstva po posamičnem projektu po zahtevah davčnih predpisov.

Davčni vidik statusnih sprememb
Poskrbimo za pravilno uporabo ugodnosti, ki jih ponuja v slovensko davčno zakonodajo implementirana direktiva EU o združitvah in delitvah.