Članek
UFC 246: Conor McGregor se vrača!
Objavljeno Jan 14, 2020

UFC dogodek, na katerega smo čakali več kot leto dni: McGregor se vrača in napada celotno divizijo!

Po skoraj mesečnem premoru je UFC spet na sceni s spektakularnim dogodkom v Las Vegasu. Po več kot dveh letih odsotnosti od športa in "spopadanja" na sodiščih zaradi težav z zakonom je Conor McGregor pripravljen na spektakularno vrnitev. Njegov tekmec bo 19. januarja Donald "kavboj" Cerrone, boj pa bo potekal v velterski kategoriji.

McGregor napada veltersko divizijo

To je mnoge začudilo, ko je predsednik borbe UFC Dana White napovedal ta boj, dejstvo pa je, da se je McGregor odločil za novo stran svoje kariere in poskus napada še na tretji pas v tretjem težnem razredu. Welterju vlada Nigerijec Kamaru Usman z velikimi borci, kot so Jorge Masvidal, Colby Covington, Leon Edwards, Nate Diaz, Rafael Dos Anjos ...

Stavnice sicer razvpitega Irca postavljajo v vlogo težkega favorita, 1xbet mu na primer pripisuje kar 77% možnosti za zmago.

McGregorju verjetno ne bo treba iti po poti nobenega drugega borca, ampak da bi Dana White na to sploh pomisli, mora najprej iti preko Cerroneja.

To je 36-letnik, ki ima v svoji karieri dva rekorda UFC-ja - število zmag v UFC-ju (23) in število borbenih zaključkov (17). Toda zadnja dva boja bo Cerrone želel čim prej pozabiti. Nastopil je v lahki diviziji in zabeležil poraze proti Tonyju Fergusonu in Justinu Gaethjeju. Slednji ga je ugnal že na samem koncu prve runde, medtem ko se je boj proti Fergusonu ustavil na koncu druge runde zaradi grdega otekanja oči.

McGregor se je zadnji oktober v Octagonu pojavil 7. oktobra, ko ga je v četrtem krogu s čokom premagal Khabib Nurmagomedov. Pred tem je zabeležil zmage proti Nateu Diazu v Welterju in Eddieju Alvarezu v lahkem naslovu.