Članek
Športne stave v vrednosti 145.9 milijona vplačanih na Superbowl
Objavljeno Feb 21, 2019

145.9 milijona vplačanih stav na Superbowl v Nevadi

 Nevadski nadzorni odbor za igre na srečo (NGCB) je objavil številke, ki kažejo, da je bilo na letošnjem Super Bowlu na 200 športnih stavnicah vplačanih 145,9 milijona dolarjev stav.


To je bilo zmanjšanje glede na lanski skupni znesek v višini 158,6 milijona USD. Do konca prejšnjega tedna se je obseg stav povečeval iz leta v leto, skupno za 82% od leta 2010.


Po razveljavitvi zakona v zvezi z "Professional and Amateur Sports Protection Act" je bilo to prvo leto, ko so bile legalne stave na Super Bowl izvedene tudi izven Nevade.


Sandra Morgan, predsednica NGCB, je dejala: »Nerevidirane številke kažejo, da so Nevadske stavnice zabeležile 10.780.319 $ dobička. Od skupnih 145.939.025 $ vplačanih stav to pomeni odstotek zadržanja v višini 7,4%. “


Prejšnji mesec je študija Ameriškega združenja za igralništvo (AGA) napovedala, da bi Američani stavili 6 milijard $ na finale sezone NFL.


Skoraj eden od desetih Američanov, kar znaša 22,7 milijona ljudi, je načrtoval stavo na Super Bowl LIII, v skladu s podatki Morning Consulta.


Predsednik in izvršni direktor AGA Bill Miller je pred igro dejal: »Več Američanov kot kdajkoli prej bo lahko stavilo z legalnimi športnimi stavnicami, ki zdaj delujejo v osmih državah, ustvarjajo dragocene prihodke za državne, lokalne in plemenske vlade ter povečujejo oboževalce sodelovanje z igro. "

 

Širitev legalnih športnih stav leta 2018 zaradi dobre odločitve ameriškega vrhovnega sodišča ni upočasnila rasti celotnih stav v Nevadi, glede na številke, ki jih je konec prejšnjega tedna objavil Nevada Gaming Board.