Skrbeti za solato

OddajHelena ., dne 2015-02-09 ob 11:32:23

Biti jezen, biti človek.

Udrihati po navadnih sebičnežih in blagrovati (oh, kako lepa beseda) čudovit prah, ki nam seda na možgane.

Imeti mnenje o vsem. O, ljudje! Razmišljajte in govorite, pišite hvalospeve in usodne kritike za tistih nekaj gejev, ki v maminih omarah pomerjajo salonarje. Glejte ostale. Pazljivo spremljajte tuje korake in beležite premike, ki bi lahko škodovali solati na vrtu.

 

Ker nihče ne ve, kaj se drugemu mota v možganih. Mogoče načrtuje tvoj umor ali še huje - tvojega otroka bo spreobrnil v norega pedofilskega duhovnika. Ne, moj Mihec ne bo tak. On je priden in nosi čevlje svoje velikosti. Ne, on že ne bo debel zavaljen levičar. Ne, on že ne bo pohoten ginekolog, ki v sanjah nateguje vsako "pacientko".

 

Mi smo pridni. Mi vemo, kje je naše mesto. Mi beremo Prešerna in se učimo zaljubljati v cerkvah. Potem skladno z zakoni pijemo vsak petek. Hranimo mačke in natepavamo ženo. Z balkona opazujemo sosedo in si ga v kopalnici mečemo na roke. Po zdravila gremo v lekarno, kjer stoji najprijaznejša lekarnarica, ki jé antidepresive kot tik-tak bombončke. Bombončke imamo radi. Sploh ko smo jezni. In biti jezen je del naše Biti(!). Naučili so nas nositi vsemogočne slogane ob prostih vikendih in to sedaj počnemo. Nosimo vsemogočne slogane. Beremo manifeste za našo vsemogočno državo. Včasih zajeclamo, ampak ni hudega - za to je kriva mama, ki nam je v mleko vedno vmešala preveč medu.

 

Sedaj smo jezni. Zelo jezni. Mrščimo se in treniramo različne položaje obraznih mišic. Nasmehi so prepovedani. Smejijo se lahko otroci, da jih lahko potem gledamo in blagrujemo (oh, kako lepa beseda) njihovo nevednost. Z veseljem bi si dali izbrisati vse misli. Itak nikomur ne koristijo. Biti moramo jezni. Biti moramo ljudje. Mora nam biti mar. Zato izjemno natančno ločujemo jogurtove lončke. Jogodnega v levo in borovničevega v desno. Lepo. Zelo lepo in urejeno.

Mi smo zelo urejeni.

Zato bomo še nekaj časa tukaj.

Ker moramo biti jezni.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
11
Lara Arh
1
Mar 12, 2015
Seveda obstajajo izjeme ;)
#11
Helena .
1
Mar 12, 2015
Hvala ;)

In seveda, se popolnoma strinjam ... interpretacij ne bi smeli jemati za resnice ... (če lahko grem še dlje ... besede Resnica sploh ne maram) :)

Hehe ... sama še nisem na tem svetu za enkrat srečela nič tako resnega, kar bi morala jemati "resno", še manj sama sebe ... tako da - odlično! Ne jemljimo se resno! :D
#10
Lara Arh
0
Mar 11, 2015
Helenca, to cenim. Odlične opazovalce... drugače pa itak že najbolje sama veš - vsi smo v očeh drugih in vsi živimo zgolj eno samo veliko interpretacijo, iz katere se mnogokrat rojevajo vojne. zakaj? Ker je nihče ne želi jemati kot takšno in ker je težnja po absolutni resnici, ki je seveda v domeni absolutnega posameznika, kajneda? Zdejle pa sem velik povedala :) :) :) :) :) Še dobro, da se nikdar ne jemljem resno. :)
#9
Lara Arh
0
Mar 11, 2015
Odlično ;)
#8
Helena .
1
Feb 10, 2015
Najprej ... moja besedila ne odražajo (vedno) mojega razmišljanja in tudi tokrat to ni moje lastno mišljenje. (Moj lasten nazor je bolj ali manj povrečen in se mi ga ne zdi potrebno deliti naokoli, če me nihče zanj ne vpraša) :)

V zgornjem zapisu je samo v veeeelikem (ali pa tudi ne?) pretiravanju opisano tisto, kar opažam ((ne)artist, hvala). Ne pravim, da ljudje dejansko tako mislijo (težko bi našli koga, ki bi se z veseljem poistovetil s skrbnim gojilcem solate), ampak da takšne bizarnosti nastanejo, če stvar (rahlo) napihnemo. Oh, in ja ... včasih se mi zdi zdravo, da na lastno življenje pogledamo z drugega kota in tako tu&tam; opazimo kakšno smešno zadevo. Tudi na vsakotedensko nošenje transparentov sem in tja po Ljubljani. ;)

#7
naprimer Janez
1
Feb 10, 2015
Helena predvsem dobro opazuje.
#6
marta
0
Feb 10, 2015
Po mojem človek piše tisto kar živi in kar nosi v sebi.
#5
Anka Klemenčič
0
Feb 10, 2015
hm....komu je to smisel življenja?? Meni je tako razmišljanje namreč tuje....
#4
naprimer Janez
1
Feb 10, 2015
Pretty much, ja.
#3
Helena .
0
Feb 10, 2015
... še dobro, da smo teme že navajeni (?) ;)
#2
naprimer Janez
0
Feb 09, 2015
Anger leads to the dark side. :)
#1
Helena .
Helena .
Objavil/a 2015-02-09 11:32:23 (Feb 09, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Klobasanje klobas (oz. umetnosti)
V lovor in nazaj
Izgubljena prtljaga
V čem je smisel krompirja ali Kratek pregled problema eksistence
Nasmeh, prosim!
Obala
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj