Članek
Problematično področje - išče se raziskovalec!
Objavljeno Nov 18, 2014

Če na našo spoštovano človeško raso pogledamo zelo od daleč, s stališča črne luknje, lahko ugotovimo, da nismo sposobni ustvariti ničesar izvirnega. V najboljšem primeru recikliramo ali pretvarjamo energijo v nam prijetne produkte in v najslabšem primeru (ki so nenavadno pogosti) pri tem še uničimo tri četrtine že ustvarjenega. Vse, kar lahko izvorno pripišemo našim genialnim možganom, je neverjetna sposobnost ustvarjanja problemov. Problem lahko pri tem brez težav definiramo kot namišljeno zaporedje dogodkov, ki naj bi prineslo večjo količino škode posamezniku ali skupini ljudi.

Do sedaj še ni uspelo nikomur z zagotovostjo potrditi, od kod naj bi ta vsemogočna zmožnost in sploh ideja problema prihajala. Sklepa se, da ima vse skupaj nekaj opraviti s prav tako izvirno idejo boga. Drugi ugovarjajo, da je za probleme v naših glavah odgovorna temna snov vesolja.

Kakorkoli, neverjetna posledica ustvarjanja problemov (poleg drugih znanih - stres, depresija in nenavadno izginjanje časa) je pojav, ki še vedno bega tudi zunanje opazovalce našega planeta. Gre za potenciranje problematičnih namišljenih predstav, ki se včasih - prav tako fiktivno - rešijo ali celo obvisijo v zraku in tako edini uspešno premagajo gravitacijo. Poznajo ga vse človeške družbe v najrazličnejših oblikah. Materialnemu svetu se po navadi predstavlja pod imenom umetnost (+ dobesedni&podobnostni prevodi v svetovne jezike) in to skozi najrazličnejše čutne medije. Skupne značilnosti vseh oblik umetnosti za enkrat na žalost še niso našli. Prav tako se izvirni problemi težavno izogibajo vsem natančnejšim raziskavam.

To neznano področje predlagamo vsem zagrizenim, problemov željnim raziskovalcem.