Problematično področje - išče se raziskovalec!

OddajHelena ., dne 2014-11-18 ob 11:32:08

Če na našo spoštovano človeško raso pogledamo zelo od daleč, s stališča črne luknje, lahko ugotovimo, da nismo sposobni ustvariti ničesar izvirnega. V najboljšem primeru recikliramo ali pretvarjamo energijo v nam prijetne produkte in v najslabšem primeru (ki so nenavadno pogosti) pri tem še uničimo tri četrtine že ustvarjenega. Vse, kar lahko izvorno pripišemo našim genialnim možganom, je neverjetna sposobnost ustvarjanja problemov. Problem lahko pri tem brez težav definiramo kot namišljeno zaporedje dogodkov, ki naj bi prineslo večjo količino škode posamezniku ali skupini ljudi.

Do sedaj še ni uspelo nikomur z zagotovostjo potrditi, od kod naj bi ta vsemogočna zmožnost in sploh ideja problema prihajala. Sklepa se, da ima vse skupaj nekaj opraviti s prav tako izvirno idejo boga. Drugi ugovarjajo, da je za probleme v naših glavah odgovorna temna snov vesolja.

Kakorkoli, neverjetna posledica ustvarjanja problemov (poleg drugih znanih - stres, depresija in nenavadno izginjanje časa) je pojav, ki še vedno bega tudi zunanje opazovalce našega planeta. Gre za potenciranje problematičnih namišljenih predstav, ki se včasih - prav tako fiktivno - rešijo ali celo obvisijo v zraku in tako edini uspešno premagajo gravitacijo. Poznajo ga vse človeške družbe v najrazličnejših oblikah. Materialnemu svetu se po navadi predstavlja pod imenom umetnost (+ dobesedni&podobnostni prevodi v svetovne jezike) in to skozi najrazličnejše čutne medije. Skupne značilnosti vseh oblik umetnosti za enkrat na žalost še niso našli. Prav tako se izvirni problemi težavno izogibajo vsem natančnejšim raziskavam.

To neznano področje predlagamo vsem zagrizenim, problemov željnim raziskovalcem.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
10
naprimer Janez
0
Nov 19, 2014
Se popolnoma strinjam.

S tistim vprašanjem "V katerem grmu tiči zajec?" sem se v bistvu že strinjal s tabo. Ko se sprašuješ "kje tiči zajec" iščeš vzroke za probleme.

O tem iskanju vzrokov sem pisal že v eni od preteklih svojih objav ...

Tako da ja, imaš čisto prav.

#10
Rak stari
2
Nov 19, 2014
Dejan, v svoji dolgi aktivni delovni dobi sem bil pač eden od tistih, ki so bili določeni za reševanje nastalih problemov, izgleda, da sem imel dober občutek in vedenje, zakaj je do njih prihajalo, no katerega pa sem tudi sam ustvaril, kot pravilno ugotavlja Helena. Še danes "zavoham", da bo do problema prišlo, če ne bom/bomo ravnali drugače kot je zastavljeno.
#9
Helena .
0
Nov 19, 2014
Drži - probleme raje rešujemo, kot preprečujemo ... ker imamo probleme zeeelo radi :) Kot si rekel, Rak - očitno rabimo probleme, da se učimo ... verjetno ni v tem nič slabega ... pač, naši možgani morajo imeti nekaj za počet.
Je pa zanimivo ... koliko problemov pri "reševanju" vedno znova še sami dodatno ustvarimo ...
#8
naprimer Janez
0
Nov 19, 2014
Rak: "V katerem grmu tiči zajec?" :)
#7
Rak stari
1
Nov 19, 2014
Zanimivo je tudi dejstvo, da v družbi probleme raje rešujemo, kot pa preprečujemo. In da problem uspešno rešiš ga moraš pred tem uspešno analizirati in poiskati vzroke za njegov pojav oziroma nastanek ter način, kako pristopiti k njegovi razrešitvi. Torej se iz tega le nekaj naučiš in spoznaš, ....
#6
Helena .
2
Nov 19, 2014
Opravičilo sprejeto. ;)

P.J. Ta nasmešek bom vzela kot izjemno zainteresiranost za to področje. :D
#5
naprimer Janez
1
Nov 18, 2014
Veeeem, jaaaaa, hotel sem te sam malo podražit ... hehe :P

Se opravičuvlem z iskrenostjo patološkega lažnivca!
#4
P. J.
1
Nov 18, 2014
:-)
#3
Helena .
0
Nov 18, 2014
Ahh ... ja ... tukaj je izginjanje časa mišljeno v prenesenem pomenu, ne dobesedno. ;)

To, da še niso odkrili skupne značilnosti, ki bi umetnost ločevala od vsega drugega, se pa mi ne zdi nobena tragika. Je pa vsekakor to zanimivo področje, kjer stvarem nikoli zares ne prideš do dna. :)
#2
naprimer Janez
0
Nov 18, 2014
"... in nenavadno izginjanje časa ..."

Hehe ... a nisma ravno o tem nekaj govorila danes? :P

"Skupne značilnosti vseh oblik umetnosti za enkrat na žalost še niso našli."

:(
#1
Helena .
Helena .
Objavil/a 2014-11-18 11:32:08 (Nov 18, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Klobasanje klobas (oz. umetnosti)
V lovor in nazaj
Izgubljena prtljaga
V čem je smisel krompirja ali Kratek pregled problema eksistence
Nasmeh, prosim!
Obala
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj