McDRIVE

OddajHelena ., dne 2014-11-07 ob 12:35:06

Razmišljanje resno škoduje zdravju, nas učijo v osnovnih šolah, ko nam v glavo vbijajo enačbe premo enakomernega gibanja. In potem znamo. Vstavljamo te in one količine ter pridno računamo. Če vstanem ob petih, pridem tja ob pol šestih, doma bom ob treh in tako naprej in tako dalje … Ja, enačbe odlično obvladamo, sploh tiste, ki govorijo o gibanjih naprej - enakomernih. Nič pospeškov, nič preobratov, ampak prijetna počasna vožnja naprej … ali vzratno? Za enačbo je popolnoma vseeno, če se nekaj giblje naprej ali nazaj, kajne? A potem uporabljamo to tako-napredno znanje za vzratno vožnjo? Hmm … mogoče pa gre zato tako počasi, "rikverc" kljub vsemu ni peta prestava …

A važno je, da so sedeži udobni. To je to, kar iščemo. Glamur, lepo zarobljeno usnje za naše okrogle rite. Po možnosti še avtomatsko prestavljanje, da ni potrebno razmiiišljaati, kako treba voziti, ko želimo navkreber. In tako to gre … nekam navzdol, ker so enačbe kljub vsemu zelo zahrbtne reči. Misliš, da jim lahko zaupaš, potem pa te zapeljejo v gozd, kjer te pustijo počasi umreti.

Enačbe, enačbe, enačbe … kaj vendar želim s tem povedati? A imam v mislih rutino? Tisto, ki skrbi, da ne pozabimo zjutraj nahraniti mačke? Ali pa preproste družbene norme? Tiste, ki skrbijo, da gremo v službo s kravato? In kje bi bil lahko tukaj kak problem? Kje vendar? Saj ljudje potrebujemo rutino, potrebujemo pravila - to nas dela drugačne od živali. Pa res?

Obstaja zanimiva teorija, da je tisto, zaradi česar smo zares dosegli, kar smo dosegli, radovednost. So bili Egipčani in so znali računati. Ampak vso svoje znanje so porabili samo za praktične reči - tisto, kar so potrebovali. In potem so to znanje našli Grki, začeli računati in računati in "odkrili" nekaj takega kot  je pitagorov izrek, brez katerega danes več ne znamo postaviti hiše. In vse to samo zato, ker se je našel en tak čudak, ki so ga zanimale vse tiste navidzene številke. Radovednost pač … in domišljija. Ne vem, kakšno je mnenje pri strokovnjakih, ampak zdi se mi, da sta to kar pošteno močni sili.

Mi pa sedimo na tistih sedežih in se vozimo v McDRIVE. Ker razmišljanje resno škoduje zdravju. Zdravje je pa res največja vrednota, kajne?

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
8
Helena .
0
Nov 08, 2014
"matematično filozofijo" :)
Dare, zmenjeno ... se slišimo ;)
#8
Dare Likar
1
Nov 07, 2014
No, saj nisem mislil nič slabega, le dodati sem želel nekaj na tvojo matematično filozofijo. Saj mrbit bom pa naslednjič kaj več pokomentiral! lp
#7
Helena .
1
Nov 07, 2014
Drive-i štekajo in zaštekajo še vse drugo, da ... nič novega ... kaj je pa je bilo prej zaštekan človek ali zaštekan drive, pa je kura-jajce vprašanje ;)

Hvala, Rak ... se beremo :)
#6
Rak stari
0
Nov 07, 2014
Ja ti Drajvi ... sam imam trenutno problem, naj posodobim ali ne Guglov draiv - sorry za popačenja - ampak vedno mi po kakšni posodobitvi kaj zašteka. Morda pa sem samo jaz "zaštekan", kdo ve?

Sicer pa .... dobrodošla tudi z moje strani!
#5
Helena .
0
Nov 07, 2014
Dajana, hvala - se beremo :)

Dare ... ahh, škoda ... če pa ena in ena sploh ni nujno dva ;)

Zlobni - yes! če ne drugega, se vsaj vozimo po soncu ... :)
#4
Zlobni
0
Nov 07, 2014
Tale "udobni rikverc" mi je naredil dan sončen, navkljub zalivanju iz neba. Odlična primerjava za naše umne može in žene za krmilom kokoške.:-)
#3
Dare Likar
0
Nov 07, 2014
Ne bom komentiral. sem seštel ena in ena in izračunal, da nima smisla :) !!
#2
Dajana Babič
0
Nov 07, 2014
Dobrodošla pri nas, Helena! :)
#1
Helena .
Helena .
Objavil/a 2014-11-07 12:35:06 (Nov 07, 2014)
Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Klobasanje klobas (oz. umetnosti)
V lovor in nazaj
Izgubljena prtljaga
V čem je smisel krompirja ali Kratek pregled problema eksistence
Nasmeh, prosim!
Obala
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj