Članek
Sodelovanje z lokalno skupnostjo
Objavljeno May 03, 2016

Sodelovanje z osnovnimi in drugimi šolami
Učenci glasbene šole bodo sodelovali na kulturnih prireditvah v matičnih šolah v dogovoru s profesorji glasbene šole. V mesecu maju bomo za celjske osnovne šole organizirali predstavitve instrumentov v obliki nastopov, ki jih poučujemo v naši glasbeni šoli.

Sodelovanje z drugimi glasbenimi šolami in kulturno-umetniškimi organizacijami
Glasbena šola Celje sodi med ustanove, ki pomembno prispevajo k glasbenemu izobraževanju in kulturnemu razvoju Celja in okolice. V svojem okolju predstavlja steber kulturno-umetniškega ustvarjanja in izobraževanja, kar pa lahko dosega le z aktivnim vključevanjem v kulturno dogajanje matičnega okolja.

V sodelovanju z Glasbeno šolo Velenje bo Glasbena šola Celje kot nosilec regijskega tekmovanja 17. in 18. februarja 2010 organizirala regijsko tekmovanje mladih glasbenikov celjskega in koroškega območja. V mesecu marcu bo med organizatorji državnega tekmovanja v disciplinah klavirja, pihal, komornih skupin s trobili, petja in solfeggia.

Šola se bo povezovala in sodelovala z MO Celje, Občino Štore, Občino Vojnik, Zavodom Celeia, Pokrajinskim muzejem Celje, z Osrednjo knjižnico Celje, Hišo kulture Celje in ostalimi organizacijami ter ustanovami, kjer bo lahko po dogovoru prispevala svoj delež na izvajalsko – kulturnem področju.

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #Celje