Medtem ko si moški za predmet uresničitve ponavadi izberejo nekoliko bolj nedosegljive figure, kot so vrhunski športniki, si ženske izbiramo bolj življenjske vzornice.

Nekje v ozadju ženske vendarle težimo k temu, da bi svojo vzornico spoznale, z njo navezale stik ali celo prijateljski odnos. Že dejstvo, da jo od daleč občudujemo, nas navda z občutkom povezanosti.

Čeprav večina od nas doseže visoko postavljena pričakovanja glede služb in partnerskih odnosov, si še vedno najdemo Njo, žensko, za katero menimo, da ima nekaj, česar me še nimamo. Tudi če ste zelo zadovoljne s svojim urejenim življenjem, se vam v katerem koli trenutku lahko pripeti nenadna ‘zaljubljenost’ Vanjo.

“Ženske si vedno zvišujemo prag zadovoljstva. Poleg tega smo tudi izredno samokritične. Ženske, za katere menimo, da so popolne, postavimo na oltar. Menimo, da so srečne in zadovoljne ter da posedujejo tisto, česar me še nimamo ali si le želimo,” meni psihologinja.

Zakaj ravno ona?

Občudovanje je osnova za večino zaljubljenosti. Ponavadi se osredotočimo le na lastnost, ki jo vidimo in cenimo, naj bo to občutek za modno oblačenje ali popolna brezskrbnostdruge osebe. Če ste plašne, se boste verjetno ozirale po osebi, ki je samozavestna in obvlada nastopanje v javnosti.

Fiksacije niso nekaj strogo zakoličenega v vašem življenju. Skupaj z vašim življenjem se spreminjajo tudi predmeti občudovanja:

  • Če si na primer obupno želite najti svojega princa na belem konju, se boste osredotočile na žensko, ki ima čudovitega tipa. Točno takšnega, kakršnega bi si želele same.

Beri dalje...

Kako si ženske izbirajo svoje življenjske vzornice - Zanimivosti - Govori.se

Medtem ko si moški za predmet uresničitve ponavadi izberejo nekoliko bolj nedosegljive figure, kot so vrhunski športniki, si ženske izbiramo bolj življenjske vzornice.