Glasbenik Jože Činč ima te dni veliko dela. Ob promociji novega albuma, ki ga je izdal s skupino D´ Kwaschen Retashy, je še tretjič postal očka. No, pravzaprav sta z ženo Doris dobila drugega otroka. Njunemu triletnemu Noelu se je zdaj pridružila še hčerkica Suri in Jože ima vse razloge za nepopisno srečo.

Jože je znova postal očka. Z ženo Doris sta dobila deklico Suri.

Prekmurec, glasbenik, radijski moderator in komik Jože Činč te dni žari od sreče. Njegova družina se je namreč povečala za še enega člana. Ob vsej sreči pa nima veliko prostega časa, saj se aktivno posveča promociji novega albuma in nastopom s skupino D´ Kwaschen Retashy.

"Tak, pa nikak nači 2 je naslov novega tretjega albuma po desetih letih," pove Jože. Dolga doba, a glasbeniki vsekakor niso počivali. "S tem smo želeli proslaviti 13. obletnico. Vsi slavijo okrogle obletnice, mi pa smo rekli, glede na to, da smo takšni, kot smo, bomo proslavili 13.," se zasmeje Činč.

"Na zgoščenki so še vse naše neizdane pesmi. To so priredbe v prekmurščini, po katerih nas večina že pozna, ustvarili pa smo jih vsi. Večino besedil sem napisal jaz s pomočjo Mirana in Primoža, aranžma pa je naredil Dejan Borovič, naš klaviaturist. Kar precej nastopov imamo in nazadnje smo Prekmurce v Murski Soboti zabavali na martinovanju. Moram priznati, da je bil res dober koncert, pa tudi odziv je bil za soboto presenetljivo dober. Glasbeniki poznajo to, da je v domačem kraju najtežje igrati."

Triletnemu Noelu se je zdaj pridružila še sestrica Suri.

Oder je zame ventil za sproščanje

Kljub številnim obveznostim in novi 'službi', ki jo ima Činč doma s hčerkico in sinom, mu nekako uspeva, da usklajuje vse obveznosti. "Moram priznati, da mi nekako uspeva, čeprav sem bolj neorganiziran tip človeka. Poskušam nekako kombinirati vse. Je stresno, ampak oder pomeni neki ventil, da se lahko sprostim in uživam. Ventil v pozitivnem smislu. Tam sem čisto drug človek, kot sem zasebno. Pravzaprav mi je vseeno, ali sem na odru podnevi ali ponoči, ko sem s skupino, je to to. Ko pa sem z družino, sem jim v celoti predan. Mogoče mi te dni bolj ustreza, da se tako hitro stemni, ker se potem umirim in preživim več kakovostnega časa z ženo in otroki. Takrat vse izklopim." Tudi skupina je Činčevo novo očetovsko vlogo dobro sprejela. Vsi se zavedajo, da je odličen oče, ki ne zanemarja svojih obveznosti. "Lahko povem, da smo v skupini vsi že očetje. In se razumemo. Sicer ne vem, zakaj sem vam to izdal in kaj to pomeni za mlajšo populacijo naših oboževalk. Razočaranje ali ne? (smeh) Ampak spremljamo družinsko življenje drug drugega in smo z vsem na tekočem. Zanje ni bilo to nič senzacionalnega. Le kitarist mi je rekel, da bom zdaj manj spal. In da mi je čisto prav, kaj pa na stara leta delam otroke," še doda v smehu.

Prišla je suri

Jože se z ženo Doris in Noelom privaja na nov ritem dojenčice Suri. "Priznam, da se počutim zelo zanimivo. (smeh) Lepo je. Sicer moram povedati, da levji delež v naši družini prevzame moja žena Doris, za kar ji gre vsa zahvala. 

Beri dalje...

Jože Činč - očka že v tretje! - Domači trači - Govori.se

Glasbenik Jože Činč ima te dni veliko dela. Ob promociji novega albuma, ki ga je izdal s skupino D´ Kwaschen Retashy, je še tretjič postal očka. No, pravzaprav sta z ženo Doris dobila drugega otroka. Njunemu triletnemu Noelu se je zdaj pridružila še hčerkica Suri in Jože ima vse razloge za nepopisno srečo.